ελληνική μουσική
    861 online   ·  210.853 μέλη

    Δύο παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται

    jorge
    22.03.2005, 23:19
    Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ
    ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΥΡΜΟΣ


    Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαρτίου ένα έκτατο δρομολόγιο στο ΣΥΡΜΟ.

    Δύο παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια και αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν σε μελωδίες που όλοι έχουμε αγαπήσει είτε δικές τους είτε άλλων δημιουργών.

    Ο Κώστας Λειβαδάς και ο –πρώην ΦΑΤΜΕ- Οδυσσέας Τσάκαλος «συναντήθηκαν» πρώτη φορά πριν οχτώ χρόνια στο «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», τον πρώτο δίσκο του Κ. Λειβαδά την παραγωγή του οποίου επιμελήθηκε ο Οδ. Τσάκαλος. Έκτοτε συνεργάστηκαν αρκετές φορές, αλλά μετά από μια μακρά περίοδο «χωρισμού» συναντιούνται ξανά στο ΣΥΡΜΟ για δύο μόνο εμφανίσεις.

    Ειδικά για το ΣΥΡΜΟ ετοίμασαν ένα unplugged πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από τις δύο παλιότερες δισκογραφικές δουλειές του Κώστα Λειβαδά («Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», «Μια Πλευρά») και κυρίως από την τελευταία, με τίτλο «Τι χρονιά κι αυτή» από όπου αγαπήθηκαν το «Μια μέρα έμεινε ακόμη» (που ερμηνεύτηκε ιδανικά από την Ανδριάννα Μπάμπαλη, στο ντουέτο της με τον δημιουργό) και το «Κάποια μέρα θα μας πάρεις στο λαιμό σου», όπως και η αναπάντεχη διασκευή του τραγουδιού των Ν. Ξυδάκη – Θ. Γκόνη, «Στο εστιατόριο που τρων τα συνεργεία». Επίσης, τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Οδυσσέα Τσάκαλου «Φυλακή μ’ ορθάνοιχτη πόρτα», όπως το «Δεν Πειράζει» και το «Τι να του συμβαίνει». Φυσικά από το πρόγραμμα δεν θα λείψουν και τα τραγούδια άλλων δημιουργών, που αγαπήθηκαν και από τους δύο.

    Στις κιθάρες θα βρίσκεται ο Ηλίας Κατελάνος ενώ στα τραγούδια θα συμμετέχει η Βασιλική Καρακώστα (γνωστή και από τις συνεργασίες τις με τους Mode Plagal, το Νίκο Πορτοκάλογλου και το Διονύση Σαββόπουλο).

    Παρασκευή 25 Μαρτίου και
    Σάββατο 26 Μαρτίου
    Έναρξη 23.00
    Είσοδος 15€ με ποτό

    Μουσική Σκηνή ΣΥΡΜΟΣ
    Κολωνού & Οδυσσέως 14, Πλατεία Καραϊσκάκη
    (Κοντά στη στάση του μετρό «Μεταξουργείο»)
    Τηλ. 210 5203661