ελληνική μουσική
    869 online   ·  210.851 μέλη

    Έφυγε ο Alvin Lee, ο θρυλικός κιθαρίστας των Ten Years After

    yiannisyiannis
    07.03.2013, 19:13

    Στα 68 του χρόνια πέθανε χθες Τετάρτη ο Βρετανός κιθαρίστας Alvin Lee, αρχηγός του μυθικού συγκροτήματος, Ten Years After, έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης ρουτίνας, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. «Χάσαμε έναν λατρεμένο σύντροφο και πατέρα, ο κόσμος έχασε ένα μεγάλο μουσικό», γράφουν στην ιστοσελίδα του Λι η σύζυγος και οι κόρες του.

    Επισυνάπτω το θρυλικό σόλο του Alvin Lee από το Woodstock, ένα από τα ωραιότερα σόλο στην ιστορία της ροκ.


    freak
    07.03.2013, 23:23

    Παει κι αυτος...


    VOICETEACHER
    08.03.2013, 11:32
    Eναs εκπλικτικοs μουσικοs και κιθαρισταs δυστυχωσ ακομα νεοs,μαs αφησε...........RIP............
    rigas
    08.03.2013, 20:31

    --

    R.I.P.

    --


    bpetros
    08.03.2013, 23:44


    freak
    11.03.2013, 03:03

    Νατη και η αλλη θεικη κομματαρα (που προσωπικα μου αρεσει πιο πολυ απο ολα τους):


    musickaleidoscope
    11.03.2013, 12:09


    kwstasagas
    11.03.2013, 18:44

    ΑΛΜΠΟΥΜΑΡΑ & ΔΙΣΚΑΡΑ το WATT [εκδόσεως 1970], έτσι freak ??? Μονο που βάζεις τη βελόνα του πικάπ απάνω στο βινύλιο για να ακούσεις το 1ο τραγούδι της 1ης όψεως του βινυλίου .... και σε "αρπάζει" το ριφφ του I'm comin' on ... τι άλλο θέλεις ... έχεις ήδη "πορωθεί" από "ροκάδικης απόψεως" .... Αλλά κι αυτό το "κουνημένο" ψυχεδελικό εξώφυλλο ... το κάτι άλλο !!!

    Όμως ... τα αγαπημένα μου τραγούδια του δίσκου βρίσκονται στη Β΄όψη του βινυλίου !!! Gonna Run ... με το τραγούδι να αρχίζει ήρεμα και cool, αλλά, κάποια στιγμή, ξεπετάγεται το γρήγορο ροκαμπιλλάδικο σολάκι του Άλβιν :


    Link

    ">

     

    .... αλλά και το She Lies in a morning ... όταν ακούς την αρχή του τραγουδιού δεν περιμένεις σε καμία περίπτωση πώς θα είναι η παραπέρα εξέλιξή του !!! Επίσης, στον ίδιο δίσκο με "πορώνουν" οι περίεργοι ήχοι που ακούγονται ανάμεσα στα τραγούδια !!!


    Link

    ">

    ... τώρα, για τον Alvin Lee, σαν κιθαρίστα, σαν τραγουδοποιό, σαν ΑΝΘΡΩΠΟ [άραγε, στο χώρο της ροκ μουσικής πόσοι άλλοι έδειξαν την εντιμότητα και αυθεντικότητα που μάς έδειξε ο Άλβιν ???]  ... τι να πεις ... ό,τι κι αν πεις λίγο είναι .... εγώ, προσωπικά, που έχω το "ψώνιο του γραψίματος τραγουδιών" του χρωστάω τεράστια ευγνωμοσύνη !!! Όταν κάποτε σκάρωνα τα πρώτα τραγούδια μου και ήθελα σε κάποια από αυτά να "κινηθώ" σε μπλουζ - ροκ κλιμακες, "κατέφυγα" στα τραγούδια του Άλβιν : Έβαζα στο πικάπ να παίξει το Watt, το Hear Them Calling και το Stonedhedge και ήμουν δίπλα με το μπουζουκάκι μου [!!!!] προσπαθώντας να παίξω τις μπλουζ - ροκ κλίμακες που άκουγα για να "εντρυφήσω" κι εγώ στα μυστικά των μπλουζ-ροκ μονοπατιών !!! Alvin Lee, ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με την κιθάρα σου με βοήθησες να "ανιχνεύσω" αυτά τα μπλουζ-ροκ μονοπάτια, όταν ένιωσα την ανάγκη να τα "περπατήσω" ..... Οι δίσκοι σου θα είναι πάντα σε περίοπτη θέση στη δισκοθήκη μου και πάντα "επίκαιροι" .... 

     




    Νέες συζητήσεις
    στην ίδια κατηγορία