ελληνική μουσική
    759 online   ·  210.861 μέλη

    Δώρο για καπνιστές και παιδιά

    STEFANOS604
    14.12.2013, 14:34

    Η φυσαρμόνικα είναι σχεδόν το μοναδικό πνευστό που παίζεται και φυσώντας και ρουφώντας.

    Κάντε σαν δώρο στον εαυτό σας ή στα παιδιά σας μια φυσαρμόνικα και μπορεί και να μάθετε (ειδικά την χρωματική θα την χαρούν πολύ)

    Είναι δηλαδή και ένα εργαλείο για ασκήσεις των μυών των πνευμόνων.  Ευεργετικές πληροφορίες δίνω εδώ:


    https://www.youtube.com/watch?v=R9mN3skLpiILink

    >

    Εγώ πάντως από Severe έχω πάει στο Moderate από τότε που έκοψα το τσιγάρο (ακριβώς 10 έτη) και έχω σταματήσει σχεδόν πλήρως και τα πανάκριβα φάρμακα  (χρήση μόνο σε περιπτώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και μετά από περιβάλλον καπνίσματος) από τότε που ξεκίνησα τη φυσαρμόνικα και μπορώ να παίζω μέχρι και 3 ώρες συνέχεια.

    (Ο μη καπνιστής όταν ρουφήξει βαθιά και κλείνοντας τη μύτη φυσήξει στο ‘’spirometer’’ του πνευμονολόγου πρέπει να βγάλει περίπου 3 λίτρα αέρα στο 1οδευτερόλεπτο –Ένδειξη  100%. Εγώ , 2 ΠΑΚΈΤΑ ΤΩΝ 25 ΗΜΗΡΕΣΙΩΣ- είχα 35 % και τώρα –ανάλογα των καιρικών συνθηκών κυμαίνεται από 42-52 %).

    Η βλάβη στους πνεύμονες είναι ΜΟΝΙΜΗ και μη αντιστρέψιμη, αλλά λόγω άλλων παραμέτρων - με πρώτιστο τη διακοπή του καπνίσματος- νιώθεις μεγάλη βελτίωση.

    Το ‘’spirometer’’ επειδή το αγόρασα από Αμερική – 130 ευρώ -ίδιο και βαθμολογημένο με του γιατρού έχει και μια ένδειξη που δεν την λένε οι περισσότεροι γιατροί για να μη φοβίσουν τον ασθενή – Την βιολογική ηλικία των πνευμόνων. Έτσι με το 35% ενώ ήμουν 54 ετών έδειχνε ότι έχω πνευμόνια ανθρώπου ηλικίας 82 ετών!!!) .

    Εύχομαι να σας ‘’φόβισα’’  να το κόψετε ή να το ελαττώσετε .

    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


    STEFANOS604
    14.12.2013, 15:14

    Αναφέρεται ότι στα νοσοκομεία δίνουν στους ηλικιωμένους πάσχοντες από άσθμα μια φυσαρμόνικα να ρουφούν και να φυσούν.

    Ρώτησε όμως και το γιατρό σου. Εγώ ενώ έχω δυνάμεις , παρ' όλο το ΧΑΠ , να παίζω φυσαρμόνικα για ώρες - στην αρχή κουραζόμουνα και σιγά-σιγά απέκτησα μεγάλες αντοχές- με την κορνέτα μου πάνω από 5 λεπτά δεν μπορώ.

    Δεν έχεις όμως να χάσεις τίποτα αν δοκιμάσεις λίγο-λίγο κάθε μέρα (κόστος της κινέζικης 4 ευρώ της δε παιδικής 1,5 ευρώ) - άν όμως θέλεις και να μάθεις πάρε απ' την αρχή μια Hohner 23 ευρώ).

    Καλές Γιορτές