ελληνική μουσική
    674 online   ·  210.857 μέλη

    Καλοκαιρινές Συναυλίες: Αλκαίου, Λεονάρδου, Τσίρου

    jorge
    31.05.2005, 20:25
    Άνοιξη - Καλοκαίρι 2005
    Συναυλίες
    Λένα ΑΛΚΑΙΟΥ - Σωτηρία ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ - Γιούλη ΤΣΙΡΟΥ

    Τρεις σπουδαίες κυρίες, τρεις από τις πιο χαρακτηριστικές σύγχρονες γυναικείες λαϊκές φωνές, συναντιούνται φέτος το καλοκαίρι επί σκηνής και μας ταξιδεύουν στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, για μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα.

    Η Λένα Αλκαίου εκτός από τις προσωπικές της επιτυχίες ανάμεσα στις οποίες και το «Ίχνος» που την έκανε ευρέως γνωστή, ερμηνεύει λαϊκά τραγούδια που άφησαν εποχή, από Βασίλη Τσιτσάνη και Άκη Πάνου, μέχρι Μίμη Πλέσσα και Γιώργο Ζαμπέτα.

    Η Σωτηρία Λεονάρδου ξυπνάει μνήμες από το «Ρεμπέτικο», την ταινία του Κώστα Φέρρη στην οποία πρωταγωνιστούσε και ερμήνευε Σταύρο Ξαρχάκο σε στίχους Νίκου Γκάτσου. Από το «Καίγομαι καίγομαι» και την «Μπουρνοβαλιά» και από εκεί στα τραγούδια του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη, ξετυλίγει την ουσιαστική ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

    Η Γιούλη Τσίρου με τη μοναδική σκηνική της παρουσία, μάς ταξιδεύει στα «Παζάρια του κόσμου» αλλά και στις καλύτερες στιγμές του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και ερμηνεύει από Σταμάτη Κραουνάκη και Γιώργο Ζήκα μέχρι Μάνο Λοΐζο.

    Η Λένα Αλκαίου, η Σωτηρία Λεονάρδου και η Γιούλη Τσίρου, έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια που παραμένουν ζωντανά και αγαπημένα στην καρδιά και στα χείλη μας.

    Μαζί τους οι μουσικοί:
    Βασίλης Χατζηλούκας – κιθάρα
    Αργύρης Ντίνας – μπουζούκι
    Σπύρος Παγιάτης – πλήκτρα, ακορντεόν
    Έκτορας Μάγος – τύμπανα
    Φώτης Αποστολάρας – μπάσο

    Επιμέλεια ορχήστρας: Βασίλης Χατζηλούκας