ελληνική μουσική
    658 online   ·  210.885 μέλη

    Ζητείται βοήθεια σχετικά με τη φωνητική

    Thanasis71
    27.03.2014, 00:49

    Γεια σας {#emotions_dlg.clap}

    Τον Ιούνιο θα κλείσω τα 17 και θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με το τραγούδι (ερασιτεχνικά πάντα). Δεν μιλάω για κλασσικλο τραγούδι ή όπερα, αλλά για τα clean vocals πχ σε metalcore/post-hardcore μπάντες. Είχα αρχίσει να κάνω κάποιες ασκησεις όταν ένιωσα μια ενόχληση στον λαιμο και σταμάτησα. Είναι κάτι φυσικό; Σημαίνει ότι κάνω κάτι λάθος; Help !

    Να σημειωθεί πως δεν ξέρω αν έχω βγει ακόμα από την μεταφώνηση. Έχετε καμιά ιδέα πως το καταλαβαίνει κανείς ;

    Σι για {#emotions_dlg.rockon}


    labrosvi
    27.03.2014, 14:29
    Τα καθαρά φωνητικά στην metalcore και post hardcore ανήκουν στο σύγχρονο τραγούδι,οπότε θα σε βοηθούσαν τα μαθήματα μοντέρνου-σύγχρονου τραγουδιού.Αν σε ενοχλεί ο λαιμός μετά τις ασκήσεις σημαίνει ότι κάτι κάνεις λάθος,αλλά δε μπορεί κανείς μέσω του forum να σου πει τι.Πρέπει να κάνεις τις ασκήσεις υπό την επίβλεψη κάποιου ειδικού.Αν είσαι γύρω στα 17 μάλλον δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταφώνηση.Δεν περίμενα να βρω κορά στο musicheaven.stick to your guns θα πας?
    Thanasis71
    27.03.2014, 14:50

    Είδες ; Παντού είμαστε {#emotions_dlg.beer}

    Δυστυχώς δεν το βλέπω : οι δικοί μου δεν ειναι τόσο ελαστικοί με τέτοια ταξίδια, οπότε μέχρι να ενηλικιωθώ πρέπει να αρκούμαι στα live εντος Θεσσαλονικης {#emotions_dlg.sad}

    Ευχαριστώ για τις συμβουλές κιόλας Smile


    freddieKrueger
    27.03.2014, 16:10

    Φίλε μου δύο πράγματα είναι σίγουρα

    1)Πως για να πονάς στο λαιμό σου σίγουρα κάνεις κάτι λάθος.Για να εντοπίσεις τι ειναι αυτο θα πρέπε να έχεις υπόψη σου πως οι ωφέλιμες και καλές αλλαγές στις συνήθειες του τραγουδιού θέλουν χρόνο.Οπότε ακόμη και την τέλεια συμβουλή να σου έδινε κάποιος αύριο η τον άλλο μήνα ΠΑΛΙ θα είχες τα ίδια θέματα και δεν θα είχες λύσει τοι πρόβλημά σου.

    Αρα θελει υπομονή και να πάρεις ψύχραιμα τη μελέτη του τραγουδιού απ την αρχή.

    2)Είσαι πολύ μικρός,μόλίς 17.Αρα πρέπει ούτςω η άλλως να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου.Δεν γίνεται να θες να μάθεις τραγούδι και να ξεκινήσεις απευθείας με το είδος μουσικής που αγαπάς.

    Θα έχεις το ''δικαιωμα'' επιλογης τραγουδιων μετά απο καποια χρονια μελετης.

    Για την ωρα να μαθεις να ανασαινηεις σωστα και να διαβαζεις κειμενα με σωστη τοποθετηση.Απλες ανιαρες και ανοητες μελωδιες ειναι μια πολυ καλη προταση για να μαθεις να χρησιμοποιεις σιγα σιγα σωστα το φωνητικο σου οργανο.

    Τέλος αν πραγματικά επιθυμείς μια πιο συγκεκριμμένη συμβουλή η τοποθέτηση καλό θα ήταν να ακούσουμε τη φων'ή σου.

    Να το πω αυτό για όλα τα παιδιά τα οποία ζητουν γνωμες ή συμβουλές πάνω στο τραγούδι.

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ.ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ.ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ.

    ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ''ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟ,ΕΜΕΙΣ ΑΠ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΒΟΗΘΟΥΝ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΤΡΙΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΛΑΘΟΣ.ΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΟΕΞΡΓΑΣΤΕΙ ΚΡΙΤΙΚΑ,ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.Αν πχ πω σε καπιοιν πως για ν αποκτησει ωραια φωνη πρεπει να πηδηξει απ το μπαλκονι του για να βγάλει μια κραυγη τυπου αααααα και το κανει,ας προσεχε.Θεραπεια για την ηλιθιοτητα δεν υπαρχει.


    adreo
    27.03.2014, 17:29

    Γεια σου. Στα 17 είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τραγούδι , ακόμα και κλασικό. Δεν δίνεις να καταλάβει ο καθένας τι συνέβει με την φωνή σου. 

    Πάρε με στο κινητό 6945914960 και μετά θα σου δώσω ένα σταθερό  ή μου δίνεις εσύ κάποιo, για να μην χρεώνεσαι αν δεν μιλάς χωρίς χρέωση, για να τα πούμε λεπτομερώς. 

    adreo


    labrosvi
    27.03.2014, 19:00
    Συμφωνώ με τον freddie.Aν ανεβάσεις κάποιο βίντεο ίσως κάποιοι πιο έμπειροι μπορέσουν να αναγνωρίσουν τα λάθη σου.
    freddieKrueger
    27.03.2014, 19:44

    Παράθεση:

    Το μέλος adreo στις 27.03.2014, 17:29 έγραψε...

    Γεια σου. Στα 17 είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τραγούδι , ακόμα και κλασικό. Δεν δίνεις να καταλάβει ο καθένας τι συνέβει με την φωνή σου. 

    Πάρε με στο κινητό 6945914960 και μετά θα σου δώσω ένα σταθερό  ή μου δίνεις εσύ κάποιo, για να μην χρεώνεσαι αν δεν μιλάς χωρίς χρέωση, για να τα πούμε λεπτομερώς. 

    adreo



    Με όλο το σεβασμό φίλε μου αλλα το να δωσεις ΑΜΕΣΩΣ κλασσικό ρεπερτοριο σε ενα παιδι 17 χρονων ειναι πολυ επισφαλες και ισως προκαλεσει μεγαλη ζημια.

    Καλυτερα θα ταν βημα βημα να ωριμασει η φωνη του.

    Ενα ντοκουμεντο θα μπορουσε να δειξει το κατα ποσο μια φωνη ειναι αρκετα ωριμη για να ξεκινησει απευθειας ''βαρυ'' ρεπερτοριο υψηλων απαιτησεων οπως το κλασσικο η το χεβυ μεταλ.

    Αν μιλαμε για μια φωνη που ειναι ''καλη'' δλδ ακουγεται καλά και τραγουδα συμπαθητικα τοτε αυτη η φωνη χρειαζεται μαθηματα ορθοφωνιας,σωστοτερης αναγνωσης και απαγγελιας απλωβν τραγουδιων.Ασκησεις ανασας και τοποθετησης ωστε πρωτα να αλλαξουν οι κακες συνηθειες σε χαμηλους τονους και εντασεις και μετα σιγα σιογα να ανεβαινει το επιπεδο.

    Καποια στιγμη που η φωνη θα εχει απελευθερωθει και δυναμωσει αρκετα με σωστη στηριξη και τοποθετηση τοτε ο εκπαιδευομενος μπορει να ασχοληθει και με πιο προχωρημενα ειδη.

    Δυστυχως εχω δειο φωνες με δυνατοτητες να καταστρεφονται απο δασκαλους κλασσικου τραγουδιου.

    Ενα φουσκωμα στα μυαλα ειναι αρκετο.

    Πανω απ ολα να σεβομαστε τη φωνη μας κι οχι τις αποψεις μιας αυθεντιας του χωρου οταν βλεπουμε πως μας ωθει να κανουμε μεγαλα κι επικυνδινα αλματα.