ελληνική μουσική
    818 online   ·  210.853 μέλη

    Συμπλήρωση ερωτηματολογίου από δασκάλους μουσικής για μεταπτυχιακό

    kolokytha
    13.04.2014, 09:32

    Καλησπέρα, χρησιμοποιώ το forum πρώτη φορά για να ζητήσω τη βοήθειά σας. {#emotions_dlg.helpsmilie}{#emotions_dlg.helpsmilie}{#emotions_dlg.helpsmilie}

    Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχω δημιουργήσει ένα ερωτηματολόγιο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς μουσικής που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχει ως στόχο να διερευνήσει τις απόψεις τους και τις στάσεις τους σχετικά με τη σύνδεση του φύλου με τη μουσική και την εκπαιδευτική διαδικασία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

    Θέλω μέχρι τη  Δευτέρα το βράδυ, να μαζέψω όσο πιο πολλές απαντήσεις μπορέσω, ώστε μετά να αρχίσω να γράφω τα αποτελέσματα. 

    Το ερωτηματολόγιο είναι σε ηλεκτρονική μορφή, δε χρειάζεται να το εκτυπώσετε, να το συμπληρώσετε και να μου το στείλετε. Συμπληρώνετε πάνω στη σελίδα και οι απαντήσεις καταχωρούνται αυτόματα σε αρχείο τύπου excel. Δε θα χρειαστείτε περισσσότερα από 10 λεπτά (έτσι μου είπαν, τουλάχιστον!). Σας παρακαλώ για τη συμμετοχή σας, κάθε απάντηση μου είναι πραγματικά πολύτιμη.  

    Εννοείται ότι το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και τα στοιχεία που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης έρευνας.


    Αυτός είναι ο σύνδεσμος για το ερωτηματολόγιο  https://docs.google.com/forms/d/1M1_WAOCtvAQqCKas_1k5tYRUp8I6Z2s4VH2e4McoClo/viewform 

    Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και τη βοήθειά σας. 

    {#emotions_dlg.smartass} 

    Διαχειριστές, σας ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, το ανεβάζω κι εδώ, που βλέπω ότι έχει περισσσότερη κίνηση. 

    [ τροποποιήθηκε από τον/την kolokytha, 13-04-2014 09:33 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την kolokytha, 14-04-2014 00:21 ]


    takispag
    13.04.2014, 13:35

    Καλημέρα. Πρώτα απ'όλα έχω δει το ίδιο θέμα 2-3 φορές, και δεν είμαι σίγουρος οτι θα γίνει ενιαία συζήτηση. Μήπως να διέγραφες τα υπόλοιπα και να άφηνες μόνο 1? Όσοι ενδιαφέρονται θα γράψουν...

    Στο θέμα μας τώρα. Δεν γνωρίζω τι είναι η θεματική του φύλου. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω δυο πράγματα γιατί πρώτη φορά το ακούω.

    Απάντησα στο ερωτηματολόγιο, αλλά κάτι δεν μου πάει καλά. Πιο πολύ μου δίνει την αίσθηση οτι ψάχνει να βρει το αν ο δάσκαλος λειτουργεί κάνοντας διάκριση ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια. Πραγματική διαφορά δεν βλέπω να υπάρχει στα τόσα χρόνια διδασκαλίας μου, και μου κάνει εντύπωση που υπάρχει τέτοιο θέμα. Αν βρούμε μικροδιαφορές, αυτές θα έχουν να κάνουν πιο πολύ με κάποια τραγούδια που ζητάνε να μάθουν, τα οποία είναι πιο ''κοριτσίστικα'' και ανάποδα. Σε καμιά περίπτωση όμως με την ικανότητα μάθησης, προόδου και εξέλιξης στη μουσική. 

    Σόρρυ για την επικριτική μου στάση, αλλά αυτό μου βγαίνει βλέποντας το ερωτηματολόγιο. Όπως είπα και πριν θα με ενδιέφερε μια ενημέρωση...


    kolokytha
    14.04.2014, 00:39

    Καλησπέρα, σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή, θα σβήσω το ένα ποστ και θα αφήσω μόνο αυτό σε αυτή την ενότητα. Ο στόχος μου βέβαια δεν είναι να γίνει συζήτηση, όχι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, είναι να μαζέψω όσες πιο πολλές απαντήσεις μπορώ, για να είναι η έρευνα όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστή. Γι αυτό θα αφήσω αυτό για λίγο ακόμη, μιας και είναι η πρώτη θεματική που βλέπει κάποιος μόλις ανοίγει το forum. 

    Σ ευχαριστώ πολυ και για τη συμμετοχή. Οσο για τη θεματική του φύλου είναι αυτό ακριβώς που κατάλαβες, αν γίνονται διακρίσεις στην εκπαίδευση γενικά και από τους μουσικούς ειδικά, απέναντι στα παιδιά λόγω του φύλου τους. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου που θέλω ν 'αποδείξω, οι ερωτήσεις έχουν προκύψει από μελέτη προηγούμενων ερευνών και επισκόπηση της βιβλιογραφίας.

    Δεν  έχω το χρόνο αυτή τη στιγμή να σε ενημερώσω περαιτέρω. Κυνηγάω καταληκτικές ημερομηνίες και με πιέζει πολύ ο χρόνος. Μπορώ όμως, αν σ' ενδιαφέρει το θέμα, να επανέλθω αργότερα, μόλις ξεμπερδέψω με την εργασία, να σου πω εγώ δύο πράγματα ή αν έχεις (πολύ) όρεξη και (πολύ) χρόνο να σε παραπέμψω σε βιβλία ή επιστημονικές εργασίες. 


    Nikoletta1
    27.10.2014, 17:16
    Μου κάνει λίγο εντύπωση το θέμα της έρευνας. Διδάσκω 20 χρόνια και δεν παρατήρησα πραγματικά ποτέ κάτι τέτοιο, μήπως είναι λίγο παλιά η βιβλιογραφία;