ελληνική μουσική
    1008 online   ·  210.857 μέλη
    gr8
    27.08.2014, 03:11

    Ποιά είναι η γνώμη σας για την νέα «μόδα» που λέγεται Ice bucket challenge;


    DanaeAthanasiadou
    27.08.2014, 11:07
    Η γνώμη μου είναι ότι κάποιος θα πάθει έμφραγμα από αυτή την εξυπνάδα...το να πετάς παγωμένο νερό είναι επικίνδυνο για την καρδιά...αν θέλουν να μαζέψουν χρήματα ή να κάνουν γνωστή στο κόσμο μια ασθένεια, υπάρχουν κ πιο λογικοί τρόποι.
    Chrysanna
    28.08.2014, 14:32

    Το χρηματικό όφελος απ' όλη αυτή την γελοιότητα, αφορά τους γιατρούς που ασχολούνται με την έρευνα της συγκεκριμένης ασθένειας και κατά συνέπεια τους ασθενείς.

    Το ότι γιατροί δέχονται να τσεπώνουν λεφτά από δραστηριότητες επικίνδυνες για την υγεία και το ότι ασθενείς ξεφτιλίζουν την σοβαρότητα του προβλήματος τους ζητωκραυγάζοντας, είναι το πλέον τραγικό της υπόθεσης.

    Η θετική πλευρά του νομίσματος είναι πως τώρα που η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πωλείται έναντι σεβαστών (τουλάχιστον) χρηματικών ποσών, μειώθηκαν τα περιθώρια εξέλιξης της ανθρώπινης κατάντιας. Αν δεν είχα βαθιά πίστη στον άνθρωπο και στην ικανότητα του να βρίσκει πάντα κάτι χειρότερο, θα έλεγα πως φτάσαμε στην κορυφή του βουνού..


    -----------------

    Shattered Glimpses...

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 28-08-2014 14:33 ]


    trelakias
    28.08.2014, 15:09

    Κατε με αυτή η καμπάνια πέτυχε από όλες τις απόψεις.  Φτάνει να δούμε πόσα εκατομμύρια συγκεντρώθηκαν...

    Φυσικά τα εκατομμύρια δεν συγκεντρώθηκαν από αυτούς που το βλέπουν σαν παιχνίδι...  Αυτοί στο μόνο που βοηθάνε είναι να δροσίζονται τώρα που έσφιξαν οι ζέστες.


    Hastaroth
    28.08.2014, 15:15

    Αυτός που έχει την διάθεση (και τα λεφτά) να συνεισφέρη στην έρευνα γιά την θεραπεία μιάς νόσου,δέν χρειάζεται να μπουγελωθή (και μάλιστα δημοσίως) γιά να το κάνη.

    Αυτοί που μπουγελώνονται δημοσίως νοιάζονται πιό πολύ γιά να επιδειχθούν παρά γιά να συνεισφέρουν.


    KRISTHESS
    28.08.2014, 19:57

    και γω με τη σειρά μου αμφισβητώ ότι όσοι μπουγελώνονται.. μπουγελώνονται για καλό σκοπό..Αν ήθελαν θα βοηθούσαν  διαφορετικά.(άλλωστε τα ίδια χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα μπορούσαν οι ίδιοι οι διάσημοι και πλούσιοι να τα συγκεντρώσουν δίνοντας τον οβολόν τους χωρίς πολλές φαμφάρες..στο κάτω κάτω..για ασθένεια πρόκειται..όχι για ..γάμο..καλό μπορούσαν να κάνουν και χωρίς να είναι μέσα στην τρελή χαρά).

    Και η άλλη άποψη..Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον κόσμο. Αμαρτία να σπαταλιέται έτσι..ή τουλάχιστον να δίνεται ως παράδειγμα προς μίμηση και ως παιχνίδι..ένας έφτανε. Όλοι οι υπόλοιποι που το κάνουν, ανάθεμα κι αν γνωρίζουν γιατί το κάνουν..


    -----------------

    Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα..

    [ τροποποιήθηκε από τον/την KRISTHESS, 28-08-2014 20:04 ]


    Hastaroth
    29.08.2014, 11:39

    Παράθεση:

    Το μέλος dialogos στις 29.08.2014, 00:52 έγραψε...

    Μάλλον δεν έχετε καταλάβει πως γίνεται, ούτε έχετε καταλάβει ότι τόσο μεγάλο ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό δεν έχει μαζευτεί ποτέ.

    Όποιος δεν μπουγελωθεί με παγωμένο νερό, οφείλει να δωρίσει ένα χρηματικό ποσό. Το μπουγέλωμα λοιπόν είναι ο τρόπος που έχουν οι μη έχοντες να πείσουν τους έχοντες να κάνουν δωρεά.

    Όσο για τη... σπατάλη του νερού με ένα κουβά... το σχόλιο το αφήνω στην κρίση σας... .

    [ τροποποιήθηκε από τον/την dialogos, 29-08-2014 00:53 ]


    Δηλαδή όποιος μπουγελωθή με παγωμένο νερό,δέν χρειάζεται να δωρίση χρηματικό ποσό;

    Και τότε γιατί μπουγελώθηκαν όσοι διάσημοι έκαναν δωρεές;Αφού μπορούσαν να τίς κάνουν και άνευ μπουγελώματος.

    Πέραν τού ότι δωρεά καταναγκαστική δέν είναι δωρεά,αλλά ληστεία.Οποιος θέλει να κάνη δωρεά,δέν χρειάζεται να πεισθή από κανέναν-την κάνει επειδή το θέλει.

    Η επόμενη μόδα μήπως θα είναι το pistol challenge (δηλαδη όποιος δέν δεχτή να πυροβοληθή από πιστόλι,οφείλει να κάνη μιά δωρεά);

    ΥΓ.By the way,ο τρόπος γραφής σου μού θυμίζει ένα πρώην μέλος τού MH,που αδιαφορούσε άν ένα σφαζόμενο γουρούνι σφαδάζη και τσιρίζει απ'τον πόνο,αρκεί να γίνη μετά "ωραίο μπιφτέκι".Μήπως έχουμε να κάνουμε με κάποιου είδους "μετάλλαξη;"


    Hastaroth
    29.08.2014, 15:31

    "Αν δέν κάνης δωρεά,θα σε μπουγελώσω",δέν μού ακούγεται και πολύ δυνατό επιχείρημα γιά να πείσης κάποιον.Μάλλον ώς απειλή ακούγεται.

    Αλλά επειδή-όπως είπα και στο άλλο thread-κατάλαβα ποιός είσθε,εγκαταλείπω κι'αυτήν την συζήτηση.

    Να πάτε να ηχογραφήσετε τα γουρούνια που τσιρίζουν απ'τον πόνο όταν τα σφάζουν-όταν θ'ακούτε αυτές τίς τσιρίδες,τρώγοντας,θα σάς θυμίζουν ποιός και πώς σάς έδωσε τ'ωραίο μπιφτέκι...

    Αντε bye...