ελληνική μουσική
    904 online   ·  210.869 μέλη

    Μικρόφωνα και κονσόλα για drums

    Rocker95
    30.11.2014, 19:31

    Καλησπέρα

    Αν έχεις ένα σετ απο ακουστική ντραμς και θέλεις να ακουστεί απο ηχεία μαζί με άλλα όργανα, βάζεις μικρόφωνα.

    Αυτά τα μικρόφωνα (που συνήθως είναι 7) τα συνδέεις σε μια κονσόλα προφανώς.

    Μετά αυτή την κονσόλα, την συνδέεις πάνω στην άλλη κονσόλα που είναι και τα άλλα όργανα?

    Μπορεί λίγο κάποιος να μου λύσει αυτή την απορία.


    Dtonyc
    30.11.2014, 23:58
    Αν έχεις μια κονσόλα με αρκετά κανάλια συνδέεις όλα τα μικρόφωνα (ντραμς , φωνές , κιθάρες , μπάσο κλπ) σε αυτήν και την έξοδο (monitor out) στα ηχεία monitor όπου θα τα μιξάρεις. Αν όμως δεν έχεις τόσα πολλά κανάλια μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 μικρές κονσόλες(κατά προτίμηση ίδιου τύπου) για να κάνεις δουλειά : Συνδέεις τα μικρόφωνα της ντραμς στην πρώτη και την έξοδο του master out (L&R) σε 2 κανάλια της δεύτερης σαν stereo input. Τα υπόλοιπα όργανα/φωνές τα συνδέεις στα υπόλοιπα κανάλια της δεύτερης κονσόλας κλπ κλπ. Στην πρώτη κονσόλα επομένως μπορείς να μιξάρεις τις εντάσεις της ντραμς (ταμπούρο μπότα τομ κλπ) και την συνολική τους ένταση (master fader) με την οποία θα καταλήξουν στερεοφωνικά στη δεύτερη κονσόλα. Εκεί τα μιξάρεις με τα υπόλοιπα όργανα και τα οδηγείς στα monitor που θέλεις. Προσοχή σε 2 πράγματα : Feedback (ο ήχος των ηχείων συλλαμβάνετται από τα μικρόφωνα ξαναοδηγείται στα ηχεία πιο ενισχυμένος, ξανασυλλαμβάνεται από τα μικρόφωνα κλπ κλπ) Επίσης πρόσεχε να οδηγείς το σήμα σωστά . Πχ αν η πρώτη κονσόλα διαθέτει και ενσωματωμένο τελικό ενισχυτή ηχείων (powered mixer) μην οδηγήσεις την ενισχυμένη έξοδο (master out συνήθως) στα κανάλια της δεύτερης γιατί θα καούν.
    Hastaroth
    01.12.2014, 11:42

    Υπάρχει και η άλλη λύση,γιά όσους δέν έχουν πολλά κανάλια στην κονσόλα τους:

    Βάζεις δύο μικρόφωνα overhead πάνω απ'τα τύμπανα και ξεμπερδεύεις.

    (ή ένα overhead και ένα στο snare drum.Αν υπάρχη δυνατότητα και γιά τρίτο μικρόφωνο,το βάζουμε στο bass drum).

    Αλλά σήμερα πλέον σπανίως θα υπάρξη περίπτωση να καλύψη κάποιος ένα live με λιγώτερα από 16 κανάλια,οπότε δέν τίθεται θέμα.

    Στην ηχογράφηση,πάλι,τα τύμπανα γράφονται μόνα τους (ακόμη και σε home studio μπορεί να γίνη αυτό) οπότε δέν υπάρχει πρόβλημα έλλειψης καναλιών γι'αυτά.