ελληνική μουσική
    297 online   ·  210.876 μέλη

    Στίχοι και ακόρντα ενός τραγουδιού των BEATLES;

    _a_r_i_s_
    25.10.2003, 19:20
    Ψάχνω να βρω ένα τραγούδι των BEATLES τίτλο μη με ρωτάτε,απλά αν τον ξέρετε γράψτε τον και αυτόν που "πάει" κάπως έτσι λαλαλαλαλαλαλαλαλαλαλαλαλαλαλα μάλλον θα βοηθούσε να σας πω λίγους στίχους απο το κομάτι ε; I look at you all.....while my guitar gently weeps......still my guitar gently weeps.....I don't know κλπ.κλπ.κλπ. Αν καταλάβατε helpiste me sas thenxarw prokata-bolika-

    σε κανέναν δεν επιτρέπται να κάνει οτιδήποτε και κανένας δεν μπορεί να του απαγορέψει να το κάνει.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από:: _a_r_i_s_ στις 25-10-2003 19:21 ]
    Giorgos
    26.10.2003, 03:35
    Το κομμάτι που ψάχνεις ονομάζεται "While my guitar gently weeps" και η δημιουργία του έχει πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Όλα ξεκίνησαν όταν ο George Harrison διάβαζε το Ι Ching, το περίφημο κινέζικο βιβλίο που μιλά για την αρχή της αλλαγής. Επηρεάστηκε σε τέτοιο βαθμό που αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο που έγραφε τραγούδια. Έτσι, πήρε ένα τυχαίο βιβλίο από το ράφι της βιβλιοθήκης στο πατρικό του σπίτι και το άνοιξε σε μια τυχαία σελίδα, με την πρόθεση να γράψει ένα τραγούδι βασισμένο στις πρώτες λέξεις στις οποίες θα έπεφτε το μάτι του. Οι λέξεις αυτές ήταν "gently weeps" κι έτσι ο Harrison άρχισε να γράφει.

    Το πρώτο demo που ηχογραφήθηκε το '68 ήταν η ακουστική version του κομματιού, με τη συνοδεία μιας ακουστικής κιθάρας μόνο. Το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο, ωστόσο ο Harrison, που σκόπευε να το ενορχηστρώσει πλήρως, δεν μπορούσε με τίποτα να βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα με τα υπόλοιπα όργανα. Ο λόγος ήταν ότι το να βγάλεις τον ήχο μιας κιθάρας που κλαίει (αυτός είναι και ο τίτλος του τραγουδιού) είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Αρχικά προσπάθησε να ηχογραφήσει ένα σόλο το οποίο θα παιζόταν ανάποδα (λέτε να έχουν ανάποδα μηνύματα και τα σόλο των οργάνων;;; ), όμως δεν του βγήκε όπως ήθελε. Λίγο αργότερα, όταν έτυχε να βρεθεί με τον μεγάλο Eric Clapton στο Λονδίνο, του πρότεινε να παίξει εκείνος το περίφημο σόλο. Αρχικά, ο Clapton αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι "κανείς δεν μπορεί να παίξει με ΤΟΥΣ Beatles". Ωστόσο, στην πορεία ο Harrison τελικά τον έπεισε κι έτσι σε ολόκληρο το κομμάτι ακούγεται μια Gibson Les Paul να "κλαίει" (με την προσθήκη εφφέ), παιγμένη από τον ίδιο τον Eric Clapton.

    Παραθέτω και τους στίχους του κομματιού:


    The Beatles
    While my guitar gently weeps:


    I look at you all see the love there that's sleeping
    While my guitar gently weeps
    I look at the floor and I see it needs sweeping
    Still my guitar gently weeps
    I don't know why nobody told you how to unfold your love
    I don't know how someone controlled you
    They bought and sold you.

    I look at the world and I notice it's turning
    While my guitar gently weeps
    With every mistake we must surely be learning
    Still my guitar gently weeps
    I don't know how you were diverted
    You were perverted too
    I don't know how you were inverted
    No one alerted you.

    I look at you all see the love there that's sleeping
    While my guitar gently weeps
    Look at you all...
    Still my guitar gently weeps.
    _a_r_i_s_
    27.10.2003, 13:50
    Omologw pws h istoria einai endiaferousa,an kai egw prwsopika exw prospa8hsei na grapsw me ton idio h kai me paromoio tropo stixous,omws pote den eixa to apotelesma pou h8ela,mallon einai duskolo na to kanei kaneis kai fusika den eimaste oloi Harrisons h estw Clapton(toulaxiston den eimai egw kai den prokeitai na ginw giati prepei na exw kai to analogo talento)...pantws se euxaristw gia tous stixous (ta akornta mporw na ta bgalw)