ελληνική μουσική
    596 online   ·  210.873 μέλη

    Ο σταυρός, ο Χίτλερ και η Μαντόνα

    vouliakis
    23.05.2006, 00:24
    Λος Άντζελες

    Αποφασισμένη να σοκάρει η βασίλισα της ποπ στην πρώτη παγκόσμια περιοδεία της μετά την απόλυτη επιτυχία του άλμπουμ Confessions on a Dancefloor. Με σαδομαζοχιστική αμφίεση η Μαντόνα εγείρει αντιδράσεις κρεμόμενη επί σκηνής από έναν μεγάλο σταυρό, ενώ αντιπαρατίθενται σε μεγάλες οθόνες εικόνες των Μπους και Χίτλερ...

    Η περιοδεία τιλοφορείται Confessions από τον ομώνυμο δίσκο που διαθέτει έντονες επιρροές από τη χρυσή εποχή της ντίσκο, με «αποκορύφωμα» το αγαπημένο τραγούδι Hung Up, διασκευή της γνωστής επιτυχίας του θρυλικού σουηδικού συγκροτήματος ABBA, Gimme! Gimme! Gimme!.

    Η πρώτη συναυλία δόθηκε την Κυριακή στο Λος Αντζελες· στη διάρκεια του δίωρου σόου -που άρχισε με 50 λεπτά καθυστέρηση- η Μαντόνα ερμηνεύει τραγούδια του τελευταίου της αλμπουμ, αλλά και παλιές μεγάλες επιτυχίες της όπως Like a Virgin, Ray of Light, Lucky Star.



    Η Μαντόνα θα παραμείνει για δύο μήνες στη Βόρεια Αμερική. Στις 30 Ιουλίου θα βρίσκεται στην Ουαλία για να ακολουθήσουν πέντε εβδομάδες συναυλιών σε οκτώ ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Έχουν προγραμματιστεί και συναυλίες στην Ιαπωνία για τα μέσα Σεπτεμβρίου, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού People.

    Όσο για το σόου, η Μαντόνα φαίνεται αποφασισμένη να σοκάρει ξανά. Κάνει την είσοδό της στη σκηνή κατεβαίνοντας αργά από την οροφή μέσα σε μία γιγάντια μπάλα της ντίσκο. Ντυμένη σε ύφος σαδομαζοχιστικό (S&M) ερμηνεύει το καινούριο της τραγούδι Future Lovers συνοδεία ημίγυμνων ανδρών χορευτών που φορούν φίμωτρο.

    Όταν έρχεται η ώρα του Live to Tell η Μαντόνα φορά ένα στεφάνι από αγκάθια και κρέμεται από έναν γιγάντιο σταυρό-καθρέπτη, ενόσω από τις οθόνες της σκηνής προβάλλονται εικόνες από τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η Αγγλικανική Εκκλησία έχει ήδη αντιδράσει, ζητώντας την αφαίρεση του χριστιανικού συμβόλου από το σόου.

    Αλλο ένα στοιχείο που ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις είναι η μίξη σε βίντεο εικόνων των Τζορτζ Ο.Μπους και Τόνι Μπλερ με εικόνες του Αδόλφου Χίλτερ και του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στα μέσα περίπου του τραγουδιού της I Love New York η Μαντόνα λέει στους θαυμαστές της ένα ανέκδοτο για τον Μπους και το στοματικό σεξ...

    Πηγή: news.in.gr, φωτο: Associated Press



    movflower
    23.05.2006, 11:17
    den sumpathw idiaitera thn mantona alla sigoura einai teleiomanhs. kai maxhths tautoxrona.
    genika tassetai kata tou polemou etsi? den eida to show, alla oi eikones pou pairnw apo thn perigrafh sou, mou fernoun sto nou ena megalo symvolismo. enantia ston polemo kai ston thanato. oloi osoi ton pothoun einai daimonikhs fysews outws h allws. akoma kai to sadomazoxistiko endyma ths, thymizei thn agriothta tou polemou. den nomizw na thelei na parapempsei se sexoualikhs fysews martyria alla se auta pou lamvanoun xwra sta kormia fylakismenwn ana ton kosmo. eite einai aixmawltoi polemou eite aploi katadikoi.... h paidia stis fylakes tis thailandhs kai stous dromous ths athinas me ta kommena akra.
    kai as to katalavoume pleon. o xitler exei pro pollou antikatasththei apo allous epigeious ananathrwpous. kai malista gia eleinoterous skopous.