ελληνική μουσική
    848 online   ·  210.851 μέλη

    Φεστιβάλ Κιθάρας στη Σύρο

    asimov_gr
    19.06.2006, 10:00
    Η κιθάρα έχει την τιμητική της και αυτό το καλοκαίρι στη Σύρο. Κορυφαίοι κιθαριστές, μουσικοί και παιδαγωγοί θα βρεθούν στην "Αρχόντισσα των Κυκλάδων" από 10 - 14 Ιουλίου για να παίξουν, να διδάξουν και να ανταλλάξουν ακούσματα και μουσικές εμπειρίες. Μια μουσική γιορτή ανοικτή σε σπουδαστές, κιθαριστές αλλά και φίλους της μουσικής ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου γνώσεων.
    Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το "Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ερμούπολης" σε συνεργασία με την "Πρεσβεία της Ολλανδίας" υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άγγελου Νικολόπουλου.

    Το φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Φάμπα, με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατό του. Συναυλίες, διαλέξεις, προβολές, άλλά και ειδικές εκδόσεις θα έχουν αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα κιθαριστή. Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι συναυλίες του φεστιβάλ θα ηχογραφηθούν από την EBU (European Broadcasting Union) και θα αναμεταδοθούν από ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο.

    Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται πολλά happening μεταξύ των οποίων cafe concerts.

    Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες και ρεσιτάλ από τους
    Groningen Guitar Duo (Ολλανδία), Remco de Haan and Erik Westerhof, David Grimes (ΗΠΑ) και Mauricio Opazo Muρoz (Χιλή). Και από Ελλάδα οι:
    Εύα Φάμπα, Βαγγέλης Γερμανός, Παναγιώτης Δεληγιάννης, Άγγελος Τσαγκαράκης, Κώστας Τσερεγκώφ, Γιάννης Γαλίτης, Κορίνα Βουγιούκα, Σοφία Κοσμίδη, Μιχάλης Μαυρομιχάλης, Βασίλης Λαζαρίδης.

    "3οι Κιθαριστικοί αγώνες". Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που διοργανώνεται στα πλαίσια του φεστιβάλ και έχει σκοπό να αναδείξει νέα ταλέντα, να επιβραβεύσει τη σωστή προσπάθεια και προετοιμασία και να αναπτύξει την άμιλλα μεταξύ των νέων μουσικών. Χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων και διεξάγεται σε δύο κύκλους, προκριματικό και τελικό.






    Πρόγραμμα συναυλιών

    Δευτέρα 10 Ιουλίου – Θέατρο Απόλλων
    "Groningen Guitar Duo" Μουσική για δύο κιθάρες με τους Ολλανδούς δεξιοτέχνες Remco de Haan και Erik Westerhof .

    Τρίτη 11 Ιουλίου - Πνευματικό κέντρο
    "Από την κλασσική Ευρώπη στη φλεγόμενη Χιλή"
    Μουσική του 19ου αιώνα από την Κορίνα Βουγιούκα και αφιέρωμα στη Violeta Parra από τον Χιλιανό δεξιοτέχνη Mauricio Opazo Munoz.

    Τετάρτη 12 Ιουλίου - Κηπάριο Μεταμόρφωσης
    Βαγγέλης Γερμανός - "Κουρντίζω την κιθάρα μου κι ανοίγω πανιά"

    Πέμπτη 13 Ιουλίου - Κηπάριο Μεταμόρφωσης
    Αφιέρωμα στο Δημήτρη Φάμπα (10 χρόνια από το θάνατο του).
    Παίζουν η Εύα Φάμπα και ο Κώστας Τσερεγκώφ, ενώ ο μουσικολόγος Μιχάλης Μαυρομιχάλης θα αναφερθεί στη ζωή και το έργο του.

    Παρασκευή 14 Ιουλίου - Θέατρο Απόλλων
    Ορχήστρα από κιθάρες και πανηγυρική συναυλία του 13ου Φεστιβάλ κιθάρας.






    επισυναπτόμενα: ermoupoli-kithara.jpg 
    vouliakis
    19.06.2006, 12:03
    Υπάρχει ήδη σχετικό topic...