ελληνική μουσική
331 online   ·  202.983 μέλη

Να πουλήσω το παλιό μου πιάνο για να πάρω καινούριο?

Pirene
Περαστική Νότα
Chat
28.06.2011, 03:42

Καλησπέρα σε όλους!

Πριν αρκετά χρόνια (18-19 περίπου) αγόρασα ένα πιάνο μάρκας Hermann Mayr (Ρώσικο). Τελευταία αποφάσισα να ασχοληθώ πιο εντατικά με το πιάνο (όχι επαγγελματικά) και μιας και το πιάνο που ανέφερα θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς μετακίνηση (λόγω αλλαγής στέγης), σκέφτομαι μήπως μπω στη διαδικασία να το πουλήσω και να αγοράσω ένα άλλο καλύτερο.

Χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις έχω καταλάβει ότι η συγκερκιμένη μάρκα είναι από τις χαμηλότερου κόστους και απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους. Επιπλέον δεν μπορώ να πω ότι έμεινα και ιδιαίτερα ευχαριστημένη. Πιάνο σπούδασα σε ωδείο για 8 χρόνια και είχα φτάσει σε επίπεδο 1ης ανωτέρας (αν θυμάμαι καλά γιατί έχουν περάσει και χρόνια).

Αξίζει να μπω στη διαδικασία πώλησης αυτού του πιάνο και στη συνέχεια να κάνω μια καινούρια αγορά? Ή δεν αξίζει να το κάνω από τη στιγμή που δεν ασχολούμαι επαγγελματικά? Να σημειώσω ότι δεν θα ήθελα να διαθέσω πάνω από 2.000-2.500 ευρώ για αγορά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλες τις πιθανές απαντήσεις !


#1   
Spartan-Werewolf
Σολίστ
Chat
28.06.2011, 05:13

@Pirene:

Καλή μέρα Pirene.

Δυστυχώς οι πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο για την μάρκα πιάνων Hermann Mayr είναι λιγοστές έως ελάχιστες

http://www.accordionsofcoventry.co.uk/instruments/piano/index.htm

και η τιμή πώλησης ενός Hermann Mayr Upright Piano (Second hand) κυμαίνεται αρκετά χαμηλά…

http://marketplace.ukpianos.co.uk/Hermann-Mayr-Upright-Piano_Qitem100000000983

Όπως μπορείς να καταλάβεις απάντηση στην ερώτηση σου αν αξίζει να μπεις στη διαδικασία πώλησης αυτού του πιάνο και στη συνέχεια να κάνεις μια καινούρια αγορά δεν μπορεί να αποδοθεί με σαφήνεια και ορθότητα γιατί περιέχονται πολλοί προσωπικοί παράγοντες που εξαρτούνται καθαρά και άμεσα από εσένα και μόνο.

Αν έχεις συνδέσει την ζωή σου με το να παίζεις πιάνο –έστω και προς την ερασιτεχνική σου απόλαυση- τότε ναι, αξίζει να προβείς σε μια καινούργια αγορά.

Αν από την άλλην, απλά θέλεις να υπάρχει ένα πιάνο στο σπίτι σου, χωρίς να έχεiς υψηλές απαιτήσεις από αυτό, τότε δεν αξίζει να προβείς σε μια καινούργια αγορά και μπορείς να αρκεστείς σε ένα επιμέρους service του πιάνο που έχεις.

Οι τιμές για καινούργια πιανα υπερτερούν τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις.

 

Kawai K-15E Piano Black Polished 112 cm

http://www.musicstore.com/en_EN/GRD/Pianos-E-Pianos/Fluegel-Klaviere/Kawai-K-15E-Piano-Black-Polished-112-cm/art-PIA0000475-000

 

Yamaha B1 PE Piano 109 cm schwarz poliert

http://www.musicstore.com/en_EN/GRD/Pianos-E-Pianos/Fluegel-Klaviere/Yamaha-B1-PE-Piano-109-cm-schwarz-poliert/art-PIA0000776-000

 

Οπότε το πιθανότερο είναι, ότι θα «κινηθείς» στην αγορά των μεταχειρισμένων προς εύρεση ενός κάλου Second Hand Piano.

Ελπίζω οι απαντήσεις μου να σε βοήθησαν.

 


#2   
Pirene
Περαστική Νότα
Chat
28.06.2011, 22:47

Spartan-Warewolf σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου! Πράγματι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο για την συγκεκριμένη μάρκα. Απογοητεύτηκα λιγάκι και από την τιμή πώλησης του αντίστοιχου στο link που με παρέπεμψες, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα και κάτι πολύ διαφορετικό...

Ίσως είναι καλύτερα αρχικά να κάνω μία έρευνα αγοράς ως προς το πιάνο που θα ήθελα να αγοράσω και αν καταλήξω σε κάτι που θα με καλύπτει τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμή, να προσπαθήσω να πουλήσω το Hermann Mayr.

Thanks!

 

 

 


#3