ελληνική μουσική
227 online   ·  205.846 μέλη

Θέλετε να υπάρχουν πολιτικές και θρησκευτικές συζητήσεις στο MusicHeaven;

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
18.05.2016, 12:33

Ο λόγος σε εσάς!


#1   
razor-blade
Συγχορδία Μινόρε
Chat
18.05.2016, 12:58

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να κρίνει κάποιος το διαχωρισμό τις περισσότερες φορές. Ο στίχος πολλές φορές είναι πολιτικός και πιο σπάνια και θρησκευτικός ενίοτε.

Είναι σαν να αποκόβεις την τέχνη από τη ζωή και πιστεύω ότι οι μουσικοί και γενικά οι καλλιτέχνες έχουν την αντίληψη να είναι κόσμιοι στις όποιες αντιπαραθέσεις τους.

Διαφορετικά δεν κάνουμε τέχνη αλλά κλαίμε τη μοίρα μας αλληγορικά με τις "επιτυχίες" του μουσικού καλλιτεχνικού εμπορικού βιομηχανικού ρεπερτορίου και κατεστημένου.

Αρκεί βέβαια, οι πολιτικο-θρησκευτικές συζητήσεις να μην είναι το κυρίως θέμα στις συζητήσεις και επισκιάζουν τις καθαρά καλλιτεχνικές συζητήσεις. Και αν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια κατηγορία συζητήσεων ανάλογη με την "Ανάλαφρα" και οι πολιτικο-θρησκευτικές συζητήσεις να μην μονοπωλούν την πρώτη σελίδα. Βέβαια όταν γίνονται στα blogs, δεν ξέρω αν και πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.


#2   
EVAGGELIASAKELLARIOU
MusicHeaven Guru
Chat
18.05.2016, 12:58

Καλησπέρα. Το MusicHeaven ξεκίνησε ως μουσικό site και εξακολουθεί να λειτουργεί ως τέτοιο. Οι πολιτικές και θρησκευτικές συζητήσεις θα φέρουν αναστάτωση και αντιπαραθέσεις σε ένα όχι πολιτισμένο περιβάλλον. Ας θυμηθούμε τι γίνεται κάθε φορά που διενεργείται διαγωνισμός τραγουδιού. Όσο καλοπροαίρετοι και να είναι αυτοί που θα ανοίξουν ένα τόπικ, δεν θα λείψουν οι κακοπροαίρετοι που θα "ρίξουν λάδι στη φωτιά". Προτιμώ το MusicHeaven έτσι όπως είναι σήμερα. Φυσικά, θα μπορούσε να προστεθούν κάποιες ώρες με κλασική ή παραδοσιακή μουσική. Ε.Σ.


#3   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
18.05.2016, 13:15

Τα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων 6 ετών έχουν επηρεάσει όλους μας και ακόμα κι αυτοί που ποτέ δεν ασχολούνταν με πολιτικά  ή ασχολούνταν μόνο με διαδικτυακά θέματα του ενδιαφέροντος των , άρχισαν να έχουν και πολιτική άποψη .

Βέβαια οι μεταξύ αγνώστων (με ψευδώνυμα) γραπτές συζητήσεις  είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις (πλήρως διαπιστωμένο , οσάκις έχουν τεθεί πολιτικά θέματα– κατά την άποψη μου ).

Μέσα από ένα μουσικό forum το να αναλύσουμε και να ‘’λύσουμε’’ τις όποιες   ιδεολογικές διαφορές μας και να χαλάσουμε τις καρδιές μας δεν είναι σωστό και μάλιστα προσωπικά προτείνω να κλειδώνονται ή να διαγράφονται άμεσα  οποιαδήποτε νέα θέματα  με πολιτικό περιεχόμενο.

Όσο για τις θρησκευτικές συζητήσεις δεν θα είχα αντίρρηση. Η νέα γενιά συνήθως δεν ασχολείται καθόλου ή πολύ λίγο πλέον με τέτοια θέματα

 

[ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 18-05-2016 13:17 ]


#4   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
18.05.2016, 13:31

Κατηγορηματικά ΟΧΙ! ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! 

Θα έβαζα και τις ποδοσφαιρικές μέσα οι οποίες -ευτυχώς δεν υπήρξαν και ούτε υπαρχουν- αλλά ανήκουν και αυτές στην κατηγορία του φανατισμού των έντονων αντιπαραθέσεων κλπ. αυτά πάνε μαζί.#5   
razor-blade
Συγχορδία Μινόρε
Chat
18.05.2016, 13:33
Η λογοκρισία και ακόμα χειρότερα η αυτολογοκρισία δεν αρμόζουν σε καλλιτέχνες...
#6   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
18.05.2016, 13:53

@ razor-blade: Κώστα τέθηκε ένα ερώτημα και ο καθένας έχει το δικαίωμα να απαντήσει και να εκφράσει την άποψή του. Έτσι δεν είναι; Πέραν αυτού, τα παλαιά μέλη, εύκολα  αντιλαμβάνονται τον λόγο που θέτει το ερώτημα ο Jorge.


#7   
tallos
Φθασμένος
Chat
18.05.2016, 14:10
δεν μπορεις να προεξοφλήσεις τι είδους συζητηση θα οδηγησει σε εντονη αντιπαραθεση.Υποθετικα,πολιτικη,θρησκεια,ποδοσφαιρο είναι στην πρωτη γραμμη αλλα μαλωνουμε και γι αλλα θεματα.Να επιτρεπωνται ολες οι συζητήσεις και να υπαρχει περισσοτερη αυστηροτητα σε περιπτωση που παρεκτρέπεται καποιος.
#8   
trelakias
Φθασμένος , Forum Moderator
Chat
18.05.2016, 14:25

Όχι και από μένα.  

Υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχα αυτή τη θέση, ούτε βλέπω σαν πρόβλημα τις αντιπαραθέσεις.  

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι αλλά κυρίως ψηφίζω όχι γιατί οι συζητήσεις αυτές γίνονται εις βάρος του μουσικού χαρακτήρα της σελίδας.


#9   
razor-blade
Συγχορδία Μινόρε
Chat
18.05.2016, 14:34
@ Ορφέα σήμερα έγραψα στο μπλογκ σου και ξεκίνησα με μια θρησκευτική ρήση, αν υπήρχε η απαγόρευση, θα έπρεπε να σκεφτώ αν μπορώ να το γράψω κι έτσι έχω χάσει ήδη τον ειρμό μου στο να γράψω και μπορεί και να τα παρατήσω και να μη γράψω καθόλου. Κατάλαβες ποιό είναι το πρόβλημα;
#10   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
18.05.2016, 14:43

Αν και δεν το διευκρινίζει, έχω την εντύπωση ότι το ερώτημα του  Jorge δεν αφορά στα Blogs αλλά στο Forum.


#11   
razor-blade
Συγχορδία Μινόρε
Chat
18.05.2016, 14:53
Αν είναι μόνο για το φόρουμ δεν τίθεται νομίζω θέμα, όποιος θέλει τότε ανοίγει μπλογκ και γράφει εκεί. Αλλά με αφορμή τη γιουροβιζιόν νομίζω γίναν πολιτικές συζητήσεις στο φόρουμ, όσο είμαι εδώ τουλάχιστον, για παλιότερα δεν ξέρω. Επίσης ένας παπάς έγραψε Χριστός Ανέστη, θα του πούμε απαγορεύεται; Και εγώ μπορεί να έχω τελείως διαφορετική αντίληψη για τη θρησκεία γενικότερα, αλλά δεν είμαι και χωροφύλακας :)
#12   
sven
Φθασμένος
Chat
18.05.2016, 14:58

Πέραν του ότι είμαι, από θέση, παντελώς αντίθετος με κάθε είδους γενικευμένη απαγόρευση και λογοκρισία, τέτοιου είδους συζητήσεις -ακόμα και όταν γίνονται σε μια διαφορετικού περιεχομένου ιστοσελίδα- θεωρώ πως μπορούν να προσδώσουν -όχι, βεβαίως, απαραίτητα- μια ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα πινελιά/νότα στο συγκεκριμένο χώρο.

Μοναδική προϋπόθεση -κατά την άποψή μου και αφού πρόκειται για διαφορετικού περιεχομένου ιστοχώρο- θα μπορούσε να είναι οι συζητήσεις αυτές να γίνονται εκ περιτροπής ή/και όταν υπάρχει ιδιαίτερο διακύβευμα, όπως π.χ. το προσφυγικό, η είσοδος των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής στη βουλή, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία κ.τ.λ. Είναι τουλάχιστον γελοίο να γράφει κάποιος -συστηματικά ή αποκλειστικά- πολιτικού, εθνικιστικού, θρησκευτικού και άλλα ανάλογου περιεχομένου άρθρα/ποστς, σε μια ιστοσελίδα μουσικού, κατά βάση, περιεχομένου. Κάτι τέτοιο θυμίζει απολωλός πρόβατο που έχασε το μαντρί του...

Τέλος, όσον αφορά στο είδος των αντιπαραθέσεων που μπορεί να προκύψουν με αφορμή τέτοιου είδους αναρτήσεις, δεν νομίζω πως αυτό μπορεί να είναι κριτήριο αποκλεισμού. Έχουμε γίνει μάρτυρες εμετικών συμπεριφορών, σχολίων και ενεργειών "εμπνευσμένων καλλιτεχνών" ή απλών μελών, όταν υπάρχει διακύβευμα που έχει να κάνει με προσωπικό όφελος, προβολή και άλλα παρόμοια...


#13   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
18.05.2016, 15:16

@ razor: Μπορεί να έγιναν όπως λες πολιτικές συζητήσεις, αλλά όπως καταλαβαίνεις, αυτές έγιναν. Tο ερώτημα εννοεί: από δω και πέρα. 


Όσο για το χριστός ανέστη, όλοι ξέρουμε ότι είναι ο συνήθης χαιρετισμός για το Πάσχα. Κι εμένα μου λένε "χριστός ανέστη" αλλά τι θα κάνω δηλαδή; Θα ξεκινήσω θρησκευτική αντιπαράθεση για έναν χαιρετισμό; Για την κοινή λογική μιλάμε. Εάν δεν την διαθέτω, τότε το πρόβλημα το έχω εγώ. 


#14   
razor-blade
Συγχορδία Μινόρε
Chat
18.05.2016, 15:26
Δεν το ξέρουμε όλοι Ορφέα, απλά είναι το στατους κβο... Το οποίο μας έφερε να συζητούμε τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Και κάποια πράγματα δεν αλλάζουν αν δεν τα συζητήσεις και τα εξηγήσεις πρώτα. Και από που και ποιοί θα ξεκινήσουν αυτές τις συζητήσεις, αν όχι οι πρωτοπόροι του πνεύματος;
#15   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
18.05.2016, 15:41

Παράθεση:

Το μέλος razor-blade στις 18.05.2016, 15:26 έγραψε...

[...] κάποια πράγματα δεν αλλάζουν αν δεν τα συζητήσεις και τα εξηγήσεις πρώτα. [...]Μα νομίζω ότι αυτό κάνουμε. 


#16   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
18.05.2016, 15:42

Πιστεύω η διεύθυνση δεν επιθυμεί να βλέπει σχόλια παρόμοια μ' αυτά των ιστοσελίδων:

newsit

iefimerida

zougla on line

Μακελειό

.........

και το ποστάρισμα του admin έχει σκοπό την μη συνέχιση τέτοιων στο musicheaven. Ήδη το ποστάρισμα του Sven και ως προς το περιεχόμενο και ως προς την έκφραση ίσως δώσει τέτοια αφορμή σε κάποιον να ανάψει τέτοιο φυτίλι.


#17   
tallos
Φθασμένος
Chat
18.05.2016, 16:00
μπορει π.χ.να γραψει καποιος ότι του αρεσει ο Μπιθηκωτσης,και να βγει καποιος και να πει ,αυτος συνεργαστηκε με την χουντα κ.τ.λ.μια οποιαδήποτε συζητηση μπορει να εμπεριεχει και πολιτικα σχολια,που θα βρουμε ακρη;
#18   
razor-blade
Συγχορδία Μινόρε
Chat
18.05.2016, 16:21
Εγώ πάλι σ' αυτή τη συζήτηση βλέπω ένα χάσμα γενεών :)
#19   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
18.05.2016, 18:05

Παράθεση:

Το μέλος razor-blade στις 18.05.2016, 16:21 έγραψε...

Εγώ πάλι σ' αυτή τη συζήτηση βλέπω ένα χάσμα γενεών :)

Σίγουρα θα εννοείς εμένα ,(αφού μάλλον θα είμαι το γηραιότερο μέλος του ΜΗ - 68 ετών) με το ‘’Χάσμα Γενεών’’ , με την ‘’συντηρητική ??’’ για το θέμα άποψη μου.

Όμως ταυτόχρονα είμαι ενεργό μέλος, για παρόμοια θέματα (με επιχειρήματα και πάντα με  σεβασμό στην όποια συντηρητική μέχρι ακραία γνώμη του άλλου) αλλά σε ‘’πολιτικές’’ ιστοσελίδες.

Όμως επαναλαμβάνω ότι προτιμώ το MusicHeaven.gr να απέχει , να μην ενθαρρύνει και να διαγράφει τυχόν ‘’πολιτικές παρεκτροπές’’ (υποκειμενική άποψη αλλά πρέπει να είναι σεβαστή).

 


#20   


Αυτά τα διάβασες;