0
ελληνική μουσική
online 104·182.935 μέλη
αρχική > Forum > Μουσική εκπαίδευση - Θεωρία

κλαρινο .αρμονιο η βιολι

aer Chat
Περαστική Νότα
06.01.2017, 00:07#1   

Καλησπερα δεν ξερω τι απο τα τρια να ξεκινησω .παντα σε παραδοσιακο επιπεδο και πανυγιρι .βοηθεια


STEFANOS604 Chat
Βετεράνος
06.01.2017, 07:33#2   

Σου απαντώ σαν παίχτης και εγχόρδων και πνευστών

Γιατί δεν ξεκινάς και με τα δυο (το κόστος τους δεν είναι μεγάλο για δυο προσιτής τιμής όργανα) και να καταλήξεις σ’ αυτό που σου ταιριάζει και νιώθεις ότι μπορείς να παίζεις ευκολότερα;

Το φύσημα σ’ ένα πνευστό όργανο έχει τις δυσκολίες του ενώ με το βιολί τουλάχιστον αναπνέεις κανονικά αλλά έχει πιο απαιτητικές δυσκολίες εκμάθησης ειδικά σε μεγάλη ηλικία και σίγουρα απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο για την εκμάθηση του .

Όποιο και να ξεκινήσεις θέλει τουλάχιστον ένα δίωρο καθημερινή εκπαίδευση με υπομονή

Σήμερα και τα δυο είναι πράγματι τα βασικά όργανα για τα πανηγύρια ενώ το πιάνο – αρμόνιο που λες αποκλείεται να το χρησιμοποιήσεις (εν κινήσει εννοώ που απαιτούν τα πανηγύρια – γάμοι…)

Η γνώμη μου είναι ότι το κλαρίνο είναι κατά πολύ πιο εύκολο να μάθεις να παίζεις αρκεί να έχεις καλό αναπνευστικό σύστημα (ευκαιρία να κόψεις το κάπνισμα – αν καπνίζεις) και υπομονή τουλάχιστον για ένα τρίμηνο.

Για το κλαρίνο , επειδή στην αρχή είχα δοκιμάσει – αποφάσισα όμως να μάθω κορνέτα  - θέλει τουλάχιστον 3 μήνες με υπομονή και επιμονή για να μάθεις τους δακτυλισμούς και να βγάζεις καθαρές νότες , μετά αν τη μελωδία την έχεις στο μυαλό σου θα δεις είναι εύκολο να την παίξεις αμέσως, πρώτα όμως τα ανατέρω βασικά. Για το βιολί δεν έχω καμιά εμπειρία απλά ξέρω ότι είναι πολύ δυσκολότερο απ’ όποιο πνευστό, ειδικά αν ξεκινήσεις μεγάλος ( άνω των 20 ετών).

 

 


aer Chat
Περαστική Νότα
06.01.2017, 12:28#3   

ευχαριστω πολυ για την βοηθεια .παιζω τσαμπουνα οποτε με τα πνευμονια δεν εχω θεμα .αν ξερεις αρμονιο παιζεις και ακορντεον σωστα?


STEFANOS604 Chat
Βετεράνος
06.01.2017, 13:23#4   

ΝΑΙ

Απλά τα Μουσικά Κλειδιά (τονικότητες)  στο ακορντεόν μπορεί συχνά να ομαδοποιηθούν, επιτρέποντας τον ίδιο δακτυλισμό για κάθε ομάδα μουσικού κλειδιού σε περιοχή περιορισμένου πληκτρολογίου , σε σχέση με το πιάνο.

Εδώ όμως θα σου δώσει ή ρώτησε για πληροφορίες το μέλος reteos


aer Chat
Περαστική Νότα
06.01.2017, 13:31#5   

αρχιζω να αποκλεινω το βιολι και να μπερδευομαι αναμεσσα στο κλαρινο και το αρμονιο .μαρεσουν και τα δυο εξισου .βεβαιαα το αρμονιο συνοδευεται και απο την τεχνολογια σε σχεση με το κλαρινο .υπαρχει καποιος που να παιζει κατι απο τα δυο κλαρινο η αρμονιο να μας πει δυο λογια