Quote:
|
Το μέλος EffieKakaflika στις 14-10-2005 στις 14:03 έγραψε:
Quote:
|
Το μέλος AnimaVoce στις 14-10-2005 στις 13:00 έγραψε:
[i]
Όσο για την μπύρα θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά μην ξεχνάμε πως οτιδήποτε παγωμένο, έστω και κρύο σφίγκει τις φωνητικές χορδές με αποτέλεσμα να γδέρνονται ευκολότερα με τις ταλαντεύσεις που δημιουργούνται από το τραγουδι. Οπότε συγνώμη αν απογοητευτείς, εκτός αν σου αρέσει χλυαρή η μπύρα .
|
|
Με ποια λογική κάνει καλό η μπύρα; Ακόμα και ζεστή;Το φούσκωμα που δημιουργεί στο στομάχι δεν δυσκολεύει την αναπνοή;
[/I]
|
|
Έχεις απόλυτο δίκιο γιατί δεν ήμουν σαφής σ΄αυτό που είπα προηγουμένως. Δεν συμπλήρωσα ότι αναφέρομαι μόνο σε ένα ποτήρι μπύρας και όχι παραπάνω γιατί το φούσκωμα που ανέφερες σε κάποιους μπορεί όντως να δυσκολέψει την αναπνοή.
Παρ'ολα αυτά σας παραθέτω το παρακάτω άρθρο για τα ωφέλη της μπύρας (ΜΕ ΜΕΤΡΟ)
Μια γερμανική παροιμία λεει: "Die brauerei ist die beste apodieke", δηλαδή, "Η μπιραρία είναι το καλύτερο φαρμακείο". Η αλήθεια είναι ότι η μπίρα, όταν καταναλώνεται με μέτρο, ωφελεί την υγεία μας. Και μέτρια κατανάλωση μπίρας σημαίνει πρόσληψη 12 γρ. αλκοόλ για τις γυναίκες και 24 γρ. για τους άνδρες. Η μπίρα παρασκευάζεται από πρώτες ύλες όπως το κριθάρι, τα δημητριακά, η μαγιά και το νερό. Όλα αυτά είναι φυσικές ουσίες στις οποίες μπορούν να, ανιχνευθούν πολλά ωφέλιμα συστατικά. Πιο συγκεκριμένα:
* Η βύνη προσφέρει στην μπίρα υδατοδιαλυτές διαιτητικές ίνες.
* Ο λυκίσκος περιέχει ουσίες που θεωρείται ότι επιδρούν προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες και κάποιες μορφές καρκίνου, καθώς επίσης και ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η μπίρα, άλλωστε, είναι η μόνη σημαντική διατροφική πηγή λυκίσκου. Συνεπώς, οποιαδήποτε πιθανά οφέλη για την υγεία προκύπτουν μόνο από την κατανάλωση μπίρας.
* Η μαγιά παρέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, B6 και φυλλικό οξύ. Οι συγκεκριμένες βιταμίνες της μπίρας συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, και στη διατήρηση της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου σε φυσιολογικά επίπεδα.
* Έρευνες σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι άτομα που καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά με μέτρο (μπίρα, κρασί) διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν στεφανιαία νόσο σε σύγκριση με άτομα που απέχουν εντελώς, όσο και με εκείνα που πίνουν πολύ. Αυτό, βέβαια, πρέπει να συνδυάζεται και με άλλα προληπτικά μέτρα, όπως έλεγχος του σωματικού βάρους και άσκηση. Οι ερευνητές που έχουν μελετήσει τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε όσους πίνουν μπίρα αναφέρουν ότι σε αυτό πιθανώς συμβάλλει όχι μόνο η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ, αλλά και άλλα συστατικά της, όπως οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά ιχνοστοιχεία, που μπορεί να δρουν προστατευτικά. Οι σκούρες μπίρες, μάλιστα, έχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τις lager, λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας τους σε πολυφαινόλες.
Για να μη φουσκώνετε
* Πίνετε την μπίρα από το ποτήρι και όχι απευθείας από το μπουκάλι ή το κουτάκι, έτσι ώστε να δημιουργείται αφρός και να απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα. Η μπίρα με αφρό είναι πιο εύπεπτη και προκαλεί λιγότερες ερυγές (ρεψίματα). * Μην προσπαθείτε να ξεδιψάσετε με μπίρα. Η μπίρα δεν ξεδιψάει, γι' αυτό σβήστε πρώτα τη δίψα σας με νερό και μετά απολαύστε την μπίρα σας. * Μην καταναλώνετε την μπίρα με μεγάλες ποσότητες φαγητού, γιατί όχι μόνο θα φουσκώσετε, αλλά και το φούσκωμα θα κρατήσει αρκετή ώρα.