ελληνική μουσική
    930 online   ·  210.853 μέλη

    Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στον ΙΑΝΟ

    AlfaWolf
    05.01.2011, 15:57

    Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο cd του Γεράσιμου Ανδρεάτου
    «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει»
    την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011, στις 21.00
    στο cafι του βιβλιοπωλείου (Σταδίου 24).
    Μουσική: Δημήτρης Παπαδόπουλος
     
    Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδόπουλος,
    θα παρουσιάσουν μαζί με τους μουσικούς
    και τους συμμετέχοντες στο άλμπουμ Δημήτρη Μπάση, Σοφία Παπάζογλου και Σπύρο Παπαδόπουλο,
    ζωντανά τα τραγούδια του CD.
     
    Είσοδος ελεύθερη

    Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος είχε σχεδόν επτά χρόνια να κυκλοφορήσει προσωπική δουλειά αν και η παρουσία του στη δισκογραφία μέσω των συμμετοχών του σε δίσκους συναδέλφων ήταν έντονη. Επανέρχεται λοιπόν τώρα με το ολοκαίνουριο άλμπουμ του «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει» που κυκλοφορεί από το label Μικρός Ήρως.
     
    Δεκατρία καινούρια τραγούδια ενός πολύ ταλαντούχου νέου μουσικού, του Δημήτρη Παπαδόπουλου, συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, γιου του σπουδαίου μπουζουξή Κώστα Παπαδόπουλου. Οι στίχοι είναι των: Βασίλη Παπαδόπουλου, Ιωάννας Αντωνοπούλου, Γιώργου Κλεφτογιώργου, Νίκου Γρίτση, Φώτη Πετρίδη και Βασίλη Μονδάνου.
     
    Τραγούδια λαϊκά, σημερινά αλλά με το άρωμα του κλασικού, που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή του ακροατή, τραγούδια που ο καθένας μπορεί να νιώσει δικά του, τραγούδια που ο Γεράσιμος Ανδρεάτος απογειώνει με την ερμηνεία του. Συμμετέχουν ο Δημήτρης Μπάσης στο τραγούδι «Το όνειρο», η Σοφία Παπάζογλου στο «Το φιλί μας το πρώτο» και ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο «Το μαύρο μας το χάλι».
     
    Η ενορχήστρωση είναι του Άκη Μουχλιανίτη και η διεύθυνση παραγωγής του Άγγελου Σφακιανάκη.
     
    Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος σημειώνει: «Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να βρεις καλά τραγούδια… Έχω λοιπόν τη χαρά, έπειτα από καιρό, να σας παρουσιάσω δεκατρία καινούρια τραγούδια… Παλιοί και νέοι φίλοι μου, ελπίζω να αγαπήσετε αυτά τα τραγούδια όπως εγώ».





    επισυναπτόμενα: an.jpg 
    AlfaWolf
    13.01.2011, 17:00

    Ήταν μια πολύ όμορφη και ζεστή βραδιά η χθεσινή, στον φιλόξενο χώρο του ΙΑΝΟΥ, όπου έγινε η παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Γεράσιμου Ανδρεάτου «Ψυχή που δεν αμάρτησε ποτέ της δεν αγιάζει» σε μουσική Δημήτρη Παπαδόπουλου και κυκλοφορεί από το label «Μικρός Ήρως» της Ε.Γ.Ε. Πολλοί φίλοι, συνεργάτες παλιοί και νέοι, συνάδελφοι και δημοσιογράφοι ήρθαν να μοιραστούν τη χαρά του Γεράσιμου Ανδρεάτου και να του ευχηθούν καλή επιτυχία κι εκείνος χάρισε σε όλους τους παραβρισκόμενους υπέροχες στιγμές με τις ερμηνείες του.  
     
    Ο Άγγελος Σφακιανάκης που διευθύνει το label «Μικρός Ήρως», μίλησε για τη δημιουργία του άλμπουμ, «όταν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, λαϊκός τραγουδιστής παλαιάς κοπής αλλά νέου ήθους που παλεύει για την αλήθεια του αισθήματος, την ευθύτητα, την ντομπροσύνη και την απλότητα, συναντήθηκε αναζητώντας αυτές τις αρετές με μια άλλη ψυχή, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, μπουζουξή και συνθέτη σαν τον παλιό καλό καιρό, παλαιάς κοπής κι αυτός αλλά με νέο ήθος και φτιάχτηκαν τραγούδια ωραία, άλλα τρυφερά κι άλλα δυναμικά, που βρήκαν λόγια στα γραμμένα της Ιωάννας Αντωνοπούλου, του Βασίλη παπαδόπουλου, του Γιώργου Κλεφτογιώργου, του Νίκου Γρίτση, του Φώτη Πετρίδη και του Βασίλη Μονδάνου».  
     
    Ο Θοδωρής Γκόνης που έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Γεράσιμο, μιλώντας για την πρώτη τους γνωριμία πολλά χρόνια πριν, αναφέρθηκε στο πόσο εντύπωση του έκανε ο τρόπος που άνοιξε την πόρτα και μπήκε στο στούντιο, «με περπάτημα και πάτημα καλό, που το έχουν άνθρωποι που έχουν περπατήσει δρόμους καθαρούς. Με τον ίδιο τρόπο ο Γεράσιμος άνοιξε την πόρτα και μπήκε στο ελληνικό τραγούδι και από τότε έχει πει πάρα πολλά τραγούδια που ο κόσμος αγάπησε». 
     
    Ο συνθέτης του άλμπουμ Δημήτρης Παπαδόπουλος είπε πως «όπως ξέρουν και οι παλαιότεροι, οι νότες δεν έχουν κάποια ειδική τεχνοτροπία… Είναι αποκλειστικά θέμα ψυχής, -που άραγε χρειάζεται να αμαρτήσει για ν’ αγιάσει;- υπάρχουν μέσα μας και κάποια στιγμή αφυπνίζονται και βγαίνουν». Και για τον Γεράσιμο είπε πως «κρατάει κάστρα αυτές τις δύσκολες εποχές».
     
    Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος πήρε το λόγο, ευχαριστώντας θερμά όλους τους συντελεστές του άλμπουμ. Ιδιαίτερα για τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδόπουλο είπε πως «είναι ένας εξαιρετικά εμπνευσμένος μουσικός, όπως είναι και δεινός μπουζουξής και όσο εύκολο είναι γι’ αυτόν να γράψει ένα στιβαρό λαϊκό τραγούδι, με την ίδια ευκολία μεταμορφώνεται σε τρυφερό μπαλανταδόρο. Αντιπροσωπεύει την αλήθεια, την απλότητα και την ιστορία που κουβαλάει ο λαός μας».
     
    Στη συνέχεια, μαζί με την ορχήστρα του, ερμήνευσαν όλα σχεδόν τα τραγούδια του νέου άλμπουμ. Μαζί του τραγούδησαν ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου και ο Σπύρος Παπαδόπουλος που συμμετέχουν και στο CD και όλοι του ευχήθηκαν να είναι καλοτάξιδο. Η συνέχεια επιφύλασσε κι άλλες ωραίες εκπλήξεις αφού στη σκηνή ανέβηκε ο Χρήστος Νικολόπουλος για να παίξουν μαζί με το Γεράσιμο το «Δέκα χρόνια στου Μπακάκου» και το «Υπάρχω» σε μία συγκλονιστική ερμηνεία που ξεσήκωσε το κοινό! Στη συνέχεια ανέβηκε ο Βαγγέλης Κορακάκης, που έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον Γεράσιμο υπογράφοντας μάλιστα και όλα τα τραγούδια του πρώτου προσωπικού του άλμπουμ «Πικρό φιλί» και είπαν από αυτό το άλμπουμ το «Στη σκέψη της τρελής».    
     
    Μεταξύ των φίλων που ήρθαν να ευχηθούν καλή επιτυχία για το νέο του άλμπουμ, ήταν οι: Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα, Καίτη Κουλλιά, Μιχάλης Τερζής κ.ά.

    Φωτογραφίες: Λάμπρος Ρενιέρης

    Ο Γερασιμος Ανδρεατος (ο Γλυκοδάχτυλος όπως τον αποκαλούν)

    ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ- ΜΠΑΣΗΣ

    ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡ

    ]

    ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ- ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ

    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ

    ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ- ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΟΦ

    ΓΚΟΝΗΣ- ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ- ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ


    AlfaWolf
    14.01.2011, 01:08

    Kαι ένα Βίντεο απο την βραδιά

    Μουσική: Δημήτρης Παπαδόπουλος
    Στίχοι: Βασίλης Παπαδόπουλος
    Ερμηνευτές: Γεράσιμος Ανδρεάτος Σπύρος Παπαδόπουλος Δημήτρης Παπαδόπουλος


    AlfaWolf
    16.01.2011, 06:12

    Άλλο ένα βιντεάκι απο την εκδήλωση οπού:
    Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος καλεί τον Βαγγέλη Κορακάκη πάνω στο πάλκο
    και ο Βαγγέλης παίζει με τετράχορδο μπουζούκι
    στο δεύτερο κουπλέ ανεβαίνει και η Σοφία Παπάζογλου και κάνει δεύτερη φωνή  στο άσμα ''Στην σκέψη της τρελής