ελληνική μουσική
    864 online   ·  210.857 μέλη

    βιολι ή κιθαρα ?

    Brokenchord
    01.09.2007, 10:11
    Ναι συμφωνώ σε αυτό αλλά να ήθελα έτσι να σου την πώ!!!!
    mononoke
    02.09.2007, 19:23

    Γεια σας!Είδα την ενδιαφέρουσα συζήτηση σας και επειδή προσπαθώ εδώ και 14 χρόνια να μάθω βιολί θα ήθελα να πω εδώ την άποψη μου.
    Κάθε όργανο έχει τις δυσκολίες του και νομίζω ότι ούτε η κιθάρα ούτε το βιολί είναι εύκολα στην εκμάθηση τους,ειδικά αν δεν τα μαθαίνεις επειδή τα αγαπάς,αλλά για οποιονδήποτε άλλον λόγο.
    Απλά νομίζω ότι το βιολί είναι λίγο πιο δύσκολο από την κλασική κιθάρα ακριβώς γιατί όπως ανέφερατε και πριν σε κάποιο ποστ,δεν έχει τάστα και πρέπει να έχεις "καλό αυτί",αλλά και ο χειρισμός του δοξαριού είναι απίστευτα δύσκολος.Και επίσης από ότι έχω δει στο ωδείο μου το οποίο είναι αρκετα αυστηρό, (όσο αυστηρό μπορεί να είναι ένα ωδείο στην Ελλάδα ),τα χρόνια για να πάρεις πτυχίο στην κιθάρα είναι λιγότερα από ότι στο βιολί.Εξαρτάται βέβαια και στον μαθητή αλλά και πάλι...
    Τώρα για μη κλασική κιθάρα και με παραπάνω χορδές δεν έχω ιδέα...
    Το σίγουρο είναι πιστεύω,ότι και τα 2 όργανα είναι αρκετά έως πολύ δύσκολα αλλά με υπομονή και αγάπη μπορεί ο καθένας να τα καταφέρει.

    evanescence4ever
    06.10.2007, 16:29
    Το βιολί με 1000...
    Κυρίως γιατί η ταστιέρα δεν χωρίζει τα τάστα και άμα κουνήσεις λιγο πιο κάτω το δάχτυλο σου...Πάει ο ήχος!
    P-A-B-L-O
    23.11.2007, 18:08
    Πιο δυσκολο ειναι σιγουρα το βιολί κυριως για την ταστιερα αλλα εξαρταται απο τον βαθμο δυσκολιας στο οργανο
    paf1
    23.10.2018, 23:10

    καλησπερα παιδια. παιζω βιολι εδω και εναμιση χρονο,παλιοτερα επαιζα μπουζουκι αρμονιο και λιγο κιθαρα. στο ρεζουμε....τιποτα δεν πλησιαζει το βιολι σε δυσκολια,ξεκιναμε με το κρατημα το οποιο ειναι στον αερα σε αντιθεση με αλλα ενχορδα που ολο και καπου στηριζονται,το δοξαρι ειναι πολυ ποιο δυσκολο απο πενα και δαχτυλα και εχει πολλες τεχνικες,καποιες ειναι πολυ δυσκολες,το κουρδισμα του εχει πατεντα για να σταθεροποιοηθει το κλειδι,θελει πολυ δυνατο πατημα μεσα να σφηνωσει το ξυλο,στα αλλα ενχορδα υπαρχει ρουλεμαν και κλειδωνει αυτοματα. ταστα σε ενα οργανο σημαινει οτι παταω στο περιπου την νοτα που ηθελα και το οργανο θα παιξει την σωστη νοτα μιας και δεν παιζει εκει που ακουμπησαμε αλλα εκει που ακουμπαει η χορδη στην ταστιερα,στο βιολι αυτο ειναι ονειρο απατηλο,εφυγες χιλιοστα αλαξες νοτα φαλτσο δηλαδη. οι ψιλες νοτες στο βιολι ειναι τρομερα δυσκολες,αν προσεξετε η μιση ταστιερα ειναι εξω απο το σωμα και η αλλη μιση μεσα στο σωμα

    [ τροποποιήθηκε από τον/την paf1, 23-10-2018 23:10 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την paf1, 23-10-2018 23:13 ]


    andikostas
    24.10.2018, 06:14

    Εγώ πιστεύω, αν έχεις ταλέντο σε κάποιο μουσικό όργανο, τίποτα δεν είναι δύσκολο! Ειδικά αν έχεις και ακουστικο αυτί, όλα είναι πανεύκολα! Αυτό βέβαια προϋποθέτει αρκετό χρόνο για διάβασμα απο μέρους σου, καθώς επίσης και αγάπη σε αυτό που κάνεις! Η γνώμη μου πάντως είναι, και το λέω με βεβαιότητα, το ακουστικό αυτί, παίζει μεγάλο ρόλο στην εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, διότι, αποστηθίζεις τη μουσική, ώστε να μην χρειάζεται να κοιτάς συνεχώς το βιβλίο με τις νότες! Δεν είναι τυχαίο, ότι ορισμένοι άνθρωποι, μπορούν και παίζουν διάφορα κομμάτια, ακούγοντας τα και μόνο απο το ραδιόφωνο!


    paf1
    25.10.2018, 05:46

    υπαρχει ενα πολυ χρησιμο εργαλειο για οσους θελουν να βγαλουν τραγουδι με το αυτι.

    το vlc player στον υπολογιστη.το συγκεκριμενο προγραμμα εχει επιλογη να μειωσεις την ταχυτητα ακομα και 4χ χωρις να αλοιωσει τις νοτες.πολυ χρησιμο σε καποια γρηγορα κομματια που δεν προλαβαινει το αυτι να ποιασει ολες τις νοτες.