ελληνική μουσική
    857 online   ·  210.851 μέλη

    Ο Κώστας Λεμονίδης με τα τραγούδια και την κιθάρα του ζωντανά την Κυριακή

    AR-ON
    27.10.2011, 00:42

    "Κυριακάτικος Επισκέπτης" στο Musicheaven Radio αυτή την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011, από τη 1 μέχρι τις 3μμ. θα είναι ο Κώστας Λεμονίδης.

    Ελάτε στην παρέα μας να πιούμε μαζί το Κυριακάτικο καφεδάκι μας, να ακούσουμε τα τραγούδια του, να κουβεντιάσουμε μαζί του για να γνωρίσουμε τον ίδιο και να μάθουμε τις απόψεις του για τη μουσική, τη ζωή και ό,τι άλλο σημαντικό ή ασήμαντο φέρει η μέρα στο μονοπάτι της κουβέντας μας. Μία το μεσημέρι ακριβώς, πατήστε εδώ: http://www.musicheaven.gr/live/101

    Και ναι! Υποσχέθηκε να φέρει μαζί και την κιθάρα του! Άρα η ραδιοφωνική μας συντροφιά θα απολαύσει κι ένα "unpluged" live happening! Περιμένουμε τη συμμετοχή σας με σχόλια εδώ, ή και με τις ερωτήσεις σας στο chat του Musicheaven την ώρα της εκπομπής.

     

    Λίγα λόγια για τον ίδιο, από τον ίδιο:

    Γεννήθηκα στο Αννόβερο της τότε Δυτικής Γερμανίας. Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική, ήταν οι δίσκοι της μαμάς μου και τα μαθήματα πιάνου που έκανα ως το γυμνάσιο, όπου ανακάλυψα ότι δεν μου ταιριάζει το κλασσικό ωδείο. Τότε αποφάσισα να γίνω κιθαρίστας και να παίξω σε σχολικό συγκρότημα. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να μιμηθώ το παίξιμο μουσικών που θαύμαζα όπως οι George Harrison, Mark Knopfler, Eric Clapton, J.J. Cale κλπ.

    Αν και ποτέ δεν σταμάτησα να παίζω σε συγκροτήματα, δεν ασχολήθηκα επαγγελματικά με τη μουσική. Μετά το σχολείο δεν είχα αποφασίσει ακόμα τι θα ήθελα να γίνω. Αφού αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε διάφορες σχολές και ασχολίες σπούδασα οικονομικά.

    Κάποιες δισκογραφικές απόπειρες που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 90 με το τότε γκρουπ μου τους "Blowing Free" δεν καρποφόρησαν και χρειάστηκε να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι του 2004 για τον πρώτο μου δίσκο με τίτλο "Κάπως Αμήχανα...".

    Αναζητώντας μουσική ταυτότητα συνεργάστηκα για ένα διάστημα με τους "7bo4" και το τέλος της συνεργασίας μας ήταν το έναυσμα να φτιάξω ένα σχήμα το οποίο θα έμπαινε στο στούντιο για να ηχογραφήσει την επόμενη δουλειά μου. Το νέο μου CD με τίτλο "Σταθμός 2ος" ήταν το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης. Συνεχίζεται ...

    Κώστας Λεμονίδης

     

    Με τον Κώστα επικοινωνείτε στα εξής site: 
    www.costaslemonidis.gr (επίσημο)

    http://facebook.com/ costas.lemonidis

    http://www.myspace.com/costaslemonidis

    https://www.youtube.com/user/CLemonidis

    http://www.jumpingfi sh.gr/lemonc





    Concept εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες": κάπου στα δυτικά της Αθήνας, κάθε Κυριακή μεσημεράκι ο Χάρης τραβάει τις κουρτίνες, ψήνει καφεδάκι,ανοίγει τα μικρόφωνα και υποδέχεται μπάντες, τραγουδοποιούς, μουσικούς και γενικά καλλιτέχνες της ανεξάρτητης/εναλλακτικής κυρίως σκηνής, κάθε μουσικού είδους και ύφους. Κουβεντιάζουν ζωντανά για τη μουσική, για τη ζωή, για όνειρα, για …ανέμους και ύδατα, για κάθε τι επιστητό ή ανεπαίσθητο, ενώ παράλληλα, συνομιλούν με τους ακροατές στο chat, παρουσιάζουν τη demo ή δισκογραφημένη δουλειά τους, βάζουν κομμάτια από καλλιτέχνες που αγαπούν και τους έχουν επηρεάσει, ενώ καμιά φορά, λένε και κανένα τραγουδάκι live σε"unplugged" διάθεση.

    Η εκπομπή φιλοδοξεί να είναι ένα ανοιχτό παράθυρο απ’ όπου θα μπαίνει φως και μουσική για ακροατές που βαρέθηκαν τη σκουπιδοτροφή που τους σερβίρουν όσοι τους θεωρούν καταναλωτές και όχι ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα, υπόσχεται να αποτελεί ένα μονίμως ανοιχτό βήμα για όσους επιμένουν να εκφράζονται και να δημιουργούν έξω από τα φώτα των κυρίαρχων ΜΜΕ, με μόνα όπλα τις αλήθειεςκαι το μεράκι τους. Γιατί η πραγματική μουσική ΔΕΝ περνάει κρίση, κρίση περνάνεοι έμποροι της μουσικής: οι δισκογραφικές της παγκοσμιοποιημένης (υπο)κουλτούρας, τα ραδιόφωνα των playlist, οι τηλεοράσεις του life-style… Η εκπομπή λοιπόν, θέλει να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια να μην αφήσουμε να μας βυθίσουν στην κατάθλιψη, να μην σταματήσουμε ναχαμογελάμε, να ονειρευόμαστε, να παλεύουμε… Η ύφεση ας φοβίζει τους κάθε λογής "δήθεν", όχι τους αυθεντικούς της μουσικής, οι οποίοι ξέρουν κι από υφέσεις, κι από …διέσεις, κι από ψυχή!

    ΥΓ: όποιοι θέλουν να φιλοξενηθούν στην εκπομπή και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αρκεί ένα ΠΜ εδώ στο Musicheaven ή ένα email στο contact-at-harisaronis-teleia-gr


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AR-ON στις 27-10-2011 00:42 ]


    επισυναπτόμενα: CostasLemonidis.jpg 
    AR-ON
    29.10.2011, 03:43
    Μην ξεχάσετε ξημερώματα Κυριακής να αλλάξετε την ώρα! Στη 1 το μεσημεράκι, ο Κώστας Λεμονίδης ζωντανά στη ραδιοφωνική μας παρέα.
    AR-ON
    30.10.2011, 12:41
    O Κώστας είναι εδώ!!! Σε 20 λεπτάκια ξεκινάμε :)
    AR-ON
    08.11.2011, 02:21

    Έτοιμο το Mp3 της εκπομπής, το κατεβάζετε και το ακούτε με την ησυχία σας από εδώ:

    http://www.mediafire.com/?4i8wvvubyrccal4





    επισυναπτόμενα: Aronis-Lemonidis.jpg 
    ilio
    09.11.2011, 14:06
    Ευχαριστούμε Χάρη