ελληνική μουσική
    852 online   ·  210.853 μέλη
    nasiaser
    13.06.2012, 11:47

    Παιδια θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την επιλογή ψηφιακού πιάνου. Μετά από πολύ ψάξιμο, νομίζω (το τονίζω, νομίζω) ότι κατέληξα σε αυτά τα δυο. Ποιο είναι προτιμοτερο κατά τη γνώμη σας; Ποιο έχει το καλύτερο κλαβιέ;

    Ευχαριστώ

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 14-06-2012 21:16 ]


    marios28
    14.06.2012, 16:46

    Μπορείς να δεις και το Roland hp503 στο ίδιο εύρος τιμής. Και τα τρία καλά είναι και η επιλογή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Θέλω να πω δε θα μετανιώσεις την αγορά σου από τη στιγμή που επιλέξεις κάποιο από τα τρία. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο κλαβιέ έχει το Kawai(RM3) σε σχέση με το GH3 της Yamaha και PHAIII της Roland. Ο ήχος στα χαρτιά μάλλον είναι καλύτερος στο Roland, αλλά αυτό και αν είναι υποκειμενικό. Σε αρκετούς ακούγεται πολύ συνθετικός σε άλλους αρέσει αρκετά. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δώσεις περισσότερο βάρος στο κλαβιέ παρά στον ήχο. Αργότερα μπορεί να χρησιμοποιείς software για τον ήχο.


    axilleas23
    14.06.2012, 16:53

    Η γνώμη μου είνα να επιλέξεις το Yamaha.

    Δική σου βέβαια επιλογή. 

    Ελπίζω να πούνε και άλλα μέλη τις απόψεις τους για να βγάλεις μεγαλύτερο αποτέλεσμα από τις γνώμες των μελώ!!!!!!!!!


    marios28
    14.06.2012, 17:02

    Αχιλλέα θέλω να ρωτήσω αν έχεις δοκιμάσει το κλαβιέ της Kawai της σειράς CA -το RM3- ή αν απλώς είσαι φαν της Yamaha που εννοείται είναι πολύ καλά.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : marios28 στις 14-06-2012 18:40 ]


    noizreduction
    14.06.2012, 20:38

    Εαν εχεις την ευκαιρια, καλυτερα να δοκιμασεις και τα 2 οργανα, ωστε να βγαλεις ασφαλη προσωπικα συμπερασματα. Ο καθε πιανιστας βολευεται με διαφορετικο ειδος "κλαβιε" ,οποτε ειναι υποκειμενικο τελειως το ζητημα ( περα απο τα φαινομενικα αντικειμενικα στοιχεια, οπως φυσικοτητα, ευαισθησια, κλπ ).


    axilleas23
    15.06.2012, 07:16
    marie εγώ είπα την γνώμη μου από την δική μου την μεριά χωρίς να κάνω τον έξυπνο σαν μερικούς μερικούς. Εγώ είπα αυτό που γνωρίζω.
    nasiaser
    15.06.2012, 08:37

    Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Να τι σκέφτηκα εγώ μετά από αρκετή κουβέντα με πωλητές και σκέψη.

    Τα Yamaha είναι σίγουρα δοκιμασμένα και απ΄ότι μου έχει πει ο καθηγητής μου ανθεκτικά στην...κακοποίηση. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί έχω 3 μικρά παιδιά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πωλούνται από αρκετά καταστήματα και σαφώς από το Νάκα, όπου δε θα έχω να ανησυχήσω για σέρβις και υποστήριξη αν κάτι χρειαστεί. Επιπλέον, ο Νάκας έχει καλό πρόγραμμα αποπληρωμής (προς Θεού,δεν κάνω διαφήμιση, απλά επισημαίνω τα θετικά). Ως αρνητικά, σημειώθηκε από πωλητη άλλης εταιρείας ότι η δειγματοληψία του δεν είναι και τόσο τέλεια κι ότι μοιάζει με παιχνιδάκι (Δεν είναι δλδ επαγγελματικό).

    Από την άλλη, για τα Kawai όλοι λένε ότι έχουν καλό κλαβιέ (που με ενδιαφέρει) αλλά για το CA-13 κολλάω στα ηχεία (2x15W μόνο) και στο ότι ο Διαμαντόπουλος το δίνει 1800 ευρώ (+το κάθισμα +τα μεταφορικά=1900 τουλάχιστον) ενώ το Thomann 1633 ως σετ. Και καλά θα μου πείτε, παρτο από το Thomann.Ναι αλλά τα ηχεία; Άσε που δε θέλω να τα δώσω στους Γερμανούς...

    Και πάμε στα Roland. Ως μειονεκτήματα, εντόπισα το γεγονός ότι το σέρβις μπορεί να είναι πολύ ακριβό κι ότι η εμφάνισή του είναι πιο κομπιουτερίστικη. Γι αυτό έχω απομακρυνθεί από τα Roland ως επιλογή και έμεινα στο δίλημμα: Yamaha clp430 vs kawai ca-13. Πόσο ουσιαστική είναι η διαφορά τους; Είναι σε γενικές γραμμές ισοδύναμα; Να τα δοκιμάσω, αν και θα το ήθελα, δεν μπορώ, τουλάχιστον το kawai. Αλλά και να το δοκίμαζα, λόγω ασχετοσύνης, δεν θα έβγαζα συμπερασμα, σχετικά με την αξία του κλαβιέ τουλάχιστον. Οπότε...δεν ξέρω...{#emotions_dlg.helpsmilie}

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : nasiaser στις 15-06-2012 08:43 ]


    noizreduction
    15.06.2012, 13:03


    Παράθεση:
    Πωλούνται από αρκετά καταστήματα και σαφώς από το Νάκα, όπου δε θα έχω να ανησυχήσω για σέρβις και υποστήριξη αν κάτι χρειαστεί. Επιπλέον, ο Νάκας έχει καλό πρόγραμμα αποπληρωμής (προς Θεού,δεν κάνω διαφήμιση, απλά επισημαίνω τα θετικά).


    Δεν θα εβαζα στα θετικα την πωληση τους απο τον Νακα, ουτε και το service του ως αξιοπιστο... {#emotions_dlg.rolleyes}

    Παράθεση:
    Ως αρνητικά, σημειώθηκε από πωλητη άλλης εταιρείας ότι η δειγματοληψία του δεν είναι και τόσο τέλεια κι ότι μοιάζει με παιχνιδάκι (Δεν είναι δλδ επαγγελματικό).


    Μακαρι να μπορουσα να ειμαι παρων για να προκαλεσω τον εν λογω "υπαλληλο" να μας εξηγησει τι ακριβως εννοει με τη "δειγματοληψια"....Ιδιαιτερα απο μια εταιρια που κατασκευαζει και πραγματικα πιανα, οποτε δεν εχει απλως μιμηση πιανου, αλλα κατανοηση πως δουλευει και ακουγεται ενα πραγματικο πιανο!

    Την επομενη φορα μπορειτε να πειτε σε οποιοδηποτε υπαλληλο που εχει ορεξη για αηδιες πως η Yamaha εδω και καιρο χρησιμοποιει την RGE μηχανη για την παραγωγη του ηχου, οποτε οταν τον δειτε να "κολλαει" θα ειναι σημαδι πως δε ξερει καν για τι πραγμα μιλαμε!


    Παράθεση:
    Από την άλλη, για τα Kawai όλοι λένε ότι έχουν καλό κλαβιέ (που με ενδιαφέρει) αλλά για το CA-13 κολλάω στα ηχεία (2x15W μόνο) και στο ότι ο Διαμαντόπουλος το δίνει 1800 ευρώ (+το κάθισμα +τα μεταφορικά=1900 τουλάχιστον) ενώ το Thomann 1633 ως σετ. Και καλά θα μου πείτε, παρτο από το Thomann.Ναι αλλά τα ηχεία; Άσε που δε θέλω να τα δώσω στους Γερμανούς...


    Προσωπικα μ'αρεσει το κλαβιε των kawai, ομως θεωρω τον Διαμαντοπουλο εναν ακριβο dealer της Kawai στην Ελλαδα! Προτεινω να πατε με την τιμη του Τhomann και να κανετε παζαρια στον Διαμαντοπουλο.

    Σε αντιθετη περιπτωση, ουτε καν να το σκεφτεστε για αγορα απο Thomann. Ειναι αξιοπιστο, συνεργασιμο και φτηνο καταστημα, ασχετα απο τη χωρα "καταγωγης" ( δηλαδη δεν θα παρετε ποτε ξανα γερμανικα προϊοντα, ακομα κι αν εχετε γερμανικο αμαξι ή αναγκη απο μπουζι, που συνηθως βαζουν Bosch απο Γερμανια; ).


    Οσον αφορα τα ηχεια, προκειται για ηχεια μελετης κι οχι ηχεια για live! Ακομα και τα 30W θα ειναι δυνατα οταν παιξουν σε πληρη ενταση!



    Τελος, τα Roland ειναι αρκετα καλα ως stage pianos, ομως για προσωπικη μελετη και "μιμηση" πιανου δε θα τα θεωρουσα τοσο καλα. Ομως αυτα ειναι γουστα και τι ακριβως αναζηταει ο καθενας!

    Εφοσον υπαρχει καθηγητης, γιατι δεν εμπιστευεστε την κριση του?


    marios28
    15.06.2012, 13:29

    Όλα σου τα διλλήματα είναι κατανοητά. Τι μπορείς να κάνεις:

    1)Όσον αφορά το Kawai: 

    Να αξιώσεις από το Διαμαντόπουλο να σου δώσει ίδια περίπου τιμή με το Thomann. Ας είναι δηλαδή και 50 ευρώ ακριβότερα-μαζί με το κάθισμα-. Έστω και στα 1650. Δεν προτείνω να αγοράσεις από κατάστημα εξωτερικού, όχι για λόγους συναισθηματικούς αλλά για λόγους εγγύησης και υποστήριξης-λόγω ογκώδους αντικειμένου-. Αν δε σου κάνει τέτοια τιμή διάγραψε από τη λίστα το Kawai. Θα βγεις και από το δίλλημα. Τα παραπάνω πες τα και στον πωλητή. Ότι σου κάνει χάρη αν δε μειώσει την τιμή γιατί σε βγάζει από το δίλλημα. Τώρα για τα ηχεία που λες δεν έχεις άδικο, αλλά δεν είναι και τόσο τρομερό το μειονέκτημα. Ούτως ή άλλως αυτό διορθώνεται εύκολα αργότερα-αν δε μείνεις ικανοποιημένη- με την προσθήκη ενός ζεύγους εξωτερικών ηχείων. Να επιμείνεις ως προτεραιότητα στην ποιότητα του κλαβιέ και κατά πόσο προσομειώνει όσο το δυνατόν πιο πειστικά το κλαβιε πραγματικού πιάνου. Βέβαια παίζει ρόλο και η σύνδεση του παραγώμενου ήχου με τα πλήκτρα. 

    2)Όσον αφορά το Yamaha:

    Για τον πωλητή και τη δειγματοληψία. Μπαρούφες με όλο το σεβασμό. Στα δικά του είναι επαγγελματικός ο ήχος, ενώ σε όλα τα άλλα είναι ερασιτεχνικός. Στην ίδια κατηγορία τιμής όλα πάνω κάτω τα ίδια είναι. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ηλεκτρικά πιάνα. Συμβιβασμοί γίνονται.. Τόσο στον ήχο, όσο και στο κλαβιέ. Η αγορά ενός ηλεκτρικού πιάνου γίνεται με βάση τους λιγότερους συμβιβασμούς.  Δε θα σε κοροιδέψει κανένας (εταιρία κατασκευής, όχι πωλητές), σε σχέση με τον ανταγωνισμό πάντα. Όσον αφορά το Νάκα η αλήθεια είναι τώρα τελευταία είναι αρκετά ανταγωνιστικός και πρέπει να λέγεται. Θα μπορούσες να κοιτάξεις και το προηγούμενο μοντέλο  το CLP340. Έχει το ίδιο clavie-GH3-. Ίσως και σε μεταχειρισμένο βρεις πολύ καλή τιμή και σε πολύ καλή κατάσταση.

    3)Όσον αφορά τα Roland. Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που λες για το ακριβό service, αλλά έχουν 3 χρόνια εγγύηση. Καλυμένη θα είσαι. Τα kawai έχουν 2. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να τα δοκιμάσεις και αυτά. Μπορεί να σου αρέσουν τα πιάνα της Roland με PHIII action.

    Σε αυτό που λες σχετικά με την ασχετοσύνη σου δε συμφωνώ. Και ένας άσχετος μπορεί να καταλαβεί την ποιότητα ενός κλαβιε. Και τον ήχο μπορείς να καταλάβεις. Πήγαινε σε ένα κατάστημα με πραγματικά πιάνα και δοκίμασε τα να πάρεις μια ιδέα. Μετά δοκίμασε τα ηλεκτρικά. 

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : marios28 στις 15-06-2012 13:38 ]

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : marios28 στις 15-06-2012 13:59 ]


    music4u
    16.06.2012, 14:11

    Προτείνω Yamaha επειδή στην πράξη δεν έχω συναντήσει ποτέ πρόβλημα σε μαθήματα που πηγαίνω με τα Yamaha. Αντίθετα έχω πετύχει κλαβιέ σε kawai που τρίζουν, κοπανάνε, και γενικά κάνουν θόρυβο μετά από χρήση σαν να παίζεις με "νύχια" στα δάχτυλα. Από εξυπηρέτηση δεν γνωρίζω τις άλλες εταιρίες πλην της Yamaha που άφησα σε ένα μαγαζί της ένα αρμόνιο (σπασμένο) κοντά στη δουλειά και το έστειλαν για επισκευή. Η αίσθηση επίσης είναι καλύτερη με διαφορά από τις άλλες εταιρίες όταν παίζεις. Ο ήχος τώρα τα μεγάφωνα της Yamaha είναι επίσης μπροστά από την kawai αφού η ίδια κατασκευάζει και στερεοφωνικά. Σε ένα μάθημα συνδέουμε το κινητό και η ποιότητα ήχου που βγάζει είναι πολύ καλή.

    Όσο αφορά την τιμή στο εξωτερικό και εδώ, αρκετές φορές πάω σε μαγαζί με μια εκτύπωση της τιμής από το ξένο μαγαζί με μεταφορικά στην πόρτα μου και ρωτάω αν μπορώ να το πάρω ΤΩΡΑ από εδώ σε αυτή την τιμή ή να κάνω ένα κλίκ να τα πάρω απ΄έξω; Φυσικά αυτό είναι εις βάρος της Ελληνικής οικονομίας αλλά αν ο dealer εδώ θέλει με ένα πιάνο να βγάλει λεφτά για ένα μήνα και να πληρώσω εγώ και την hi βιτρίνα του...δεν σύμφωνο. Στις περισσότερες το αγοράζω από το μαγαζί εδώ τελικά αφού μπορούν να το δώσουν στη χαμηλή και δεν μπαίνουν μέσα.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : music4u στις 16-06-2012 14:18 ]


    axilleas23
    17.06.2012, 10:57
    Υπάρχει και άλλος τελικά που προτείνει Yamaha τελικά. Όχι μόνο εγώ....... Ορίστε. Ο music4u!!!!!! Ούτε τον γνωρίζω τον άνθρωπο ούτε με γνωρίζει και έγραψε και αυτός την δική του άποψη. Και για να γράψει την δική του άποψη και να προτείνει το Yamaha κάτι θα ξέρει!!!!!!
    axilleas23
    17.06.2012, 11:02
    Και μην ευχαριστείς καθόλου nasiaser. Εδώ είμαστε σε ένα site όπου έχουμε όλοι κάτι κοινό. Εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, Μουσικοί παραγωγοί, φίλοι του ραδιοφώνου, μουσικοί αρθρογράφοι, διάφοροι φίλοι της μουσικής παιδείας του πολιτισμού της ενημέρωσης και της επικοινωνίας. Να ανταλλάζουμε απόψεις, να δίνουμε συμβουλές, γι΄ αυτό είμαστε!!!!
    marios28
    17.06.2012, 15:23

    Παράθεση:

    Το μέλος music4u στις 16-06-2012 στις 14:11 έγραψε...

    Αντίθετα έχω πετύχει κλαβιέ σε kawai που τρίζουν, κοπανάνε, και γενικά κάνουν θόρυβο μετά από χρήση σαν να παίζεις με "νύχια" στα δάχτυλα. 

    Η μόνη ένσταση που έχω με κάθε σεβασμό είναι η εξής: Στο συγκεκριμμένο νήμα συγκρίνονται δύο κλαβιέ. Συγκεκριμμένα το GH3 της Yamaha και το RM3 της Kawai που φέρει το CA13. Αν έχεις παρατηρήσει τα παραπάνω για το συγκεκριμμένο κλαβιε, τότε σαφώς και το σχόλιό σου έχει αξία. Προσωπικά έχω το Kawai CA63-περίπου δύο χρόνια- και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για αρκετά αθόρυβο κλαβιέ σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Εννοείται έχω δοκιμάσει και τους αντίστοιχους μηχανισμούς -τονίζω σε αυτήν την κατηγορία τιμής- από τη Roland και τη Yamaha. Πολύ περισσότερο επειδή πρόκειται για μηχανισμό που προσπαθεί να προσομειώσει -όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής, όχι όσον αφορά το αποτέλεσμα που είναι υποκειμενικό- όσο το δυνατόν πιο πιστά το κλαβιε ενός πραγματικού πιάνου, η συντήρηση σε περίπτωση που εμφανιστούν τέτοια πρόβληματα είναι πολύ εύκολη και απλή εργασία. 

    p.s. Προφανώς στο νήμα δε συγκρίνονται εταιρίες, αλλά δύο συγκεκριμμένα προϊόντα αυτών των εταιρίων σε μια συγκεριμμένη κατηγορία τιμής. Σαφώς και οι δύο εταιρίες σύν τη Roland είναι ηγέτιδες στο χώρο με καλά προϊοντα. Ο καθένας εδώ καταθέτει την εμπειρία και τη γνώση του, ελπίζω χωρίς να είναι επαγγελματίας στο χώρο, π.χ. υπάλληλος εταιρίας, καταστήματος που εμπορεύεται τέτοιου είδους προϊόντα -εκτός αν το αναφέρει-, έτσι ώστε να βοηθηθεί όποιος θέλει να προχωρήσει σε αγορά που θα τον ικανοποιεί με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος για αυτόν.

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : marios28 στις 17-06-2012 15:30 ]


    nasiaser
    18.06.2012, 11:00
    Παιδιά πραγματικά με βοηθήσατε πάρα πολύ! θα έλεγα ότι σχεδόν κατέληξα στο Υamaha! Η αλήθεια είναι ότι για λίγο φλέρταρα και με το ca-63 (είχε ένα το Thomann στα Blow-outs σε καλή τιμή) αλλά μάλλον θα προτιμήσω την εγχώρια αγορά...
    music4u
    18.06.2012, 18:07

    Η μόνη ένσταση που έχω με κάθε σεβασμό είναι η εξής: Στο συγκεκριμμένο νήμα συγκρίνονται δύο κλαβιέ. Συγκεκριμμένα το GH3 της Yamaha και το RM3 της Kawai που φέρει το CA13. Αν έχεις παρατηρήσει τα παραπάνω για το συγκεκριμμένο κλαβιε, τότε σαφώς και το σχόλιό σου έχει αξία. Προσωπικά έχω το Kawai CA63-περίπου δύο χρόνια- και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για αρκετά αθόρυβο κλαβιέ σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

    Ελεύθερα ό,τι θες μπορείς να καταθέσεις την άποψή σου (δεν είμαι ο Moderator!) δε υπάρχει παρεξήγηση. Απλά καταθέτω απόψεις από εκτεταμένη χρήση όπως για π.χ. στο kawai μιας μαθήτριας που το έχει 6 χρόνια! Αν είναι να βγάζουν στα 2 χρόνια θεματάκια...καήκαμε! Επίσης στα 20 χρόνια που διδάσκω έχω πετύχει με πρόβλημα στο κλαβιέ ελάχιστα kawai , αρκετά casio, και σχεδόν όλα τα no-name που τα πήραν μισοτιμής. Αντίθετα δεν συνάντησα σε Yamaha.

    Επίσης αυτά τα σχόλιά μου αφορούν τα ερασιτεχνικά, αξίας σημερινής από 1000 εως 2000 .εγώ έχω ένα αρχαίο Yamaha stage piano ηλεκτρικό αγορασμένο μεταχειρισμένο το 1985 από επαγγελματία μουσικό. Έχει τραβήξει τα πάντα από μεταφορές, ήλιο, σκόνη, χτυπήματα, καλοκαιρινές βροχές που τρέχω να το καλύψω (όχι να το μαζέψω) και παίζει ακόμα χωρίς θέματα. Μόνο το τροφοδοτικό τώρα τελευταία δεν στέλνει αρκετό ρεύμα και κμπλοκάρει όταν δυναμώσει. Σε ενισχυτή παίζει μια χαρά.


    nasiaser
    10.09.2012, 16:22
    Λοιπόν επανέρχομαι με ένα νεο δίλημμα πάντα σε ότι αφορα την ποιοτητα του κλαβιε και των ήχων: Kurzweil mark pro 3i vs Roland hp302. Τι λέτε γι΄αυτα;
    cosmos
    03.11.2012, 14:31
    buy clavinova, it is one of the best
    cosmos
    03.11.2012, 14:35
    Γιατί το έγραψα στα αγγλικά;;;;; Μάλλον θα φταίει το ότι το βίντεο που ειδα για το hamaha clp ήταν στα αγγλικά