ελληνική μουσική
    644 online   ·  210.860 μέλη

    Ενασχόληση με κλασική κιθάρα σε μεγάλη ηλικία!

    Agri
    07.06.2023, 11:06

    Καλησπέρα σας κ καλώς σας βρήκα. Θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά την ενασχόληση με την κλασική κιθάρα σε μεγάλη ηλικία.

    Είμαι 40 ετών κ ξεκίνησα προ 3ετίας την ενασχόλησή μου με ακουστική κιθάρα μιας κ δεν ήξερα ακριβώς τι θέλω κ έτσι επέλεξα το όργανο με βάση την τιμή. Ξεκινησα σχεδόν αμέσως με δάσκαλο ο οποίος θεωρώ απ' τα λίγα που γνωρίζω ότι είναι πραγματικός επαγγελματίας. Μετά την πάροδο 2 ετών κ ερευνώντας αυτό το καταπληκτικό όργανο, κατέληξα οτι θέλω να ασχοληθώ με την κλασική κιθάρα κ ο δάσκαλός μου ήταν εξ αρχής θετικός.

    Έτσι, αγόρασα μια κλασική κιθάρα κ κάποια βιβλία που μου υπέδειξε.

    Συνεχίσαμε περίπου για έναν χρόνο με κλασική κιθάρα (μέθοδο Σαγκρέρας), σχεδόν ολοκληρώσαμε το πρώτο βιβλίο, αλλά λόγω κάποιον υποχρεώσεων αναγκάστηκα να σταματήσω για περίπου 6 μήνες.

    Τώρα θα συνεχίσω πάλι, φυσικά με τον ίδιο δάσκαλο κ σκέφτομαι να ετοιμαστώ κ να δώσω κατατακτήριες στο ωδείο ώστε αν μπορέσω να γλιτώσω κάποια χρόνια σπουδών.

    Αυτά έχω να σας πω επιγραμματικά για το έως τώρα μουσικό μου ταξίδι.

    Το ερώτημά μου αφορά το πόσο αξίζει να ασχοληθώ τόσο στην ηλικία που είμαι, δαπανώντας χρόνο κ χρήμα σε ωδείο.

    Κάθε γνώμη είναι χρήσιμη.

    Τι λέτε, αξίζει την προσπάθεια;

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


    anemos17
    10.08.2023, 06:06
    Και βεβαια αξιζει η προσπάθεια εφόσον είναι κάτι που σου αρέσει και σε γεμίζει! Δεν έχει σημασία η ηλικία , μην βάζεις περιορισμούς στον εαυτό σου μόνη σου.
    freddieKrueger
    10.08.2023, 07:51
    ΑΞΙΖΕΙ Μόνο αυτό θα πω Και χίλια μπράβο φίλε μου για την επιλογή σου Η κιθάρα και η μουσική θα σου κρατήσουν πολύτιμη ισόβια συντροφιά Μη στέκεσαι σε μύθους ότι πρέπει και καλά να ξεκινήσεις από μικρός κτλ Μικροαστικές δοξασίες και τίποτα άλλο Καλό και υπέροχο μουσικό ταξίδι εύχομαι!