ελληνική μουσική
    398 online   ·  210.876 μέλη

    45 χρόνια Λεύτερης Παπαδόπουλος!

    gazakas
    29.05.2006, 21:01
    Quote:

    Το μέλος Aiolos_m στις 26-05-2006 στις 00:20 έγραψε:

    Quote:

    Το μέλος gazakas στις 25-05-2006 στις 19:02 έγραψε:

    Άρα όχι μόνο ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, αλλά και ο ταπεινότερος και ποταπότερος στιχουργός σαχλοτράγουδων ΕΙΝΑΙ ποιητής.



    Για να μην διαφωνήσω μαζί σου θα πρέπει να παραδεχτείς ενόπιον (έτσι γράφεται; ) όλου του Music Heaven ότι οι παρακάτω στίχοι αποτελούν ποίηση και ορθά θα μπορούσαν να βρίσκονται στα ράφια σεβαστών βιβλιοπωλείων ή αλλιώς να προτείνονται προς ανάγνωση για στοχασμό (βασικό συστατικό της ποίησης), ως τέχνη στο ευρύ κοινό.






    @ Aiolos_m
    Ενώπιον λοιπόν όλου του ΜΗ παραδέχομαι ότι οι στίχοι που παρέθεσες (και κάθε παρόμοιο δείγμα στίχων) ανήκουν στην ποίηση. Τελεία. Όλα όσα γράφεις περί σεβαστών βιβλιοπωλείων και για αναγνωστικές προτάσεις δεν αφορούν τη θεωρία της λογοτεχνίας. Διάβασε πιο προσεκτικά το απόσπασμα που παράθεσα πιο πάνω (ιδιαίτερα τα bold) και μην απομονώνεις μια φράση.

    @ llorona
    Η όποια κατηγοριοποίηση (ως μέθοδος κρατάει τη σκούφια της από τον Αριστοτέλη ακόμα) έχει νόημα για πολλούς λόγους. Πρόχειρα θα αναφέρω κάποιους: ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται έτσι τον κόσμο, ταξινομώντας δηλαδή και κατηγοριοποιώντας τα πράγματα. Οι Επιστήμες, ακόμες και οι λεγόμενες Ανθρωπιστικές, δε μπορούν να λέγονται τέτοιες αν δεν τη χρησιμοποιούν, μαζί βέβαια με άλλες επιστημονικές μεθόδους και, τέλος, μας βοηθά στην επικοινωνία.