Κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι μόνο δεν ήταν μίζερο ελληνικό ροκ συγκρότημα, αλλά για την εποχή του ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, πάντα για τα ελληνικά δεδομένα [και μάλιστα στην περιορισμένων οριζόντων Ελλάδα των αρχών των 70ς !!!] .... Οι ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ είχαν πολλά στοιχεία "προγκρέσσιβ ροκ" στο ύφος τους και απαρτίζονταν από πολύ αξιόλογους μουσικούς !!! Μπορεί, δε, κάποιος στα λίγα τραγούδια που ηχογράφησαν να διακρίνει επιρροές από SANTANA, από VANILLA FUDGE, από CREAM αλλά πάνω απ' όλα .... ένα προσωπικό μουσικό / στιχουργικό ύφος !!! Οι δε στίχοι τους έχουν κάτι από τη "χίππικη δροσιά" και "παιδικότητα" των 60ς ....
Στη δισκοθήκη μου υπάρχει το βινύλιο "ΠΕΛΟΜΑ ΜΠΟΚΙΟΥ", εκδόσεως 1972, το οποίο περιέχει ηχογραφήσεις τους από 45αράκια προηγούμενων ετών. ΟΛΑ τα τραγούδια του δίσκου έχουν πολύ ενδιαφέρον. Ξεχωρίζω, εκτός από τον "ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ", το ινστρουμένταλ "Μετρική δέσμευση και ελευθερία", το 'Ύμνος στη ζωή" και το "Ανανέωση" [όπως αναφέρει ο δίσκος το τραγούδι αυτό είναι βασισμένο σε ένα θέμα του GINGER BAKER], τα οποία, αν είχαν αγγλικούς στίχους, θα μπορούσαν άνετα να περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο των ELOY, των IRON BUTTERFLY κλπ κλπ !!!! Η σύνθεση της μπάντας που ηχογράφησε τον εν λόγω δίσκο είναι :
ΒΛΑΣΗΣ ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ - φωνητικά, κρουστά
ΝΙΚΟΣ ΔΑΠΕΡΗΣ - κιθάρες, φωνητικά
ΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ - κιθάρες
ΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ - ντραμς
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ - μπάσο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ - αρμόνιο, πιάνο
Από τους παραπάνω, έχω τη χαρά να γνωρίζω προσωπικά τον πιανίστα ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ, καθόσον στο home studio του, που διατηρεί στην Ελευσίνα, έχω ηχογραφήσει και εγώ !!! Πρόκειται για πολύ καλό μουσικό και ευγενέστατο άνθρωπο !!! Το τελευταίο τραγούδι του δίσκου των Πελόμα Μποκιού με τίτλο "ΨΕΥΤΙΚΗ ΖΩΗ" είναι δική του σύνθεση. Εκεί, μάλιστα, παίζει και καταπληκτικό πιάνο, που θυμίζει ήχο από πιάνο μπαρ !!!! Αλλά και μετά τη διάλυση των Πελόμα Μποκιού, διέπρεψε ως ενορχηστρωτής και ως αρμονίστας !!!! Ενδεικτικά αναφέρω : Έκανε την ενορχήστρωση στον δίσκο της ΜΑΡΙΖΑΣ ΚΩΧ με τίτλο "ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ" [προσέξτε τα πλήκτρα που παίζει εκεί, είναι πραγματικά το "κάτι άλλο"]. ΄Εκανε την ενορχήστρωση στο πρώτο δισκάκι που έβγαλε ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ με τα τραγούδια "Ο ΡΩΜΙΟΣ" και "Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ". Έπαιξε πλήκτρα στον δίσκο των "ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ" κλπ κλπ ........