ελληνική μουσική
418 online   ·  207.861 μέλη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τι είναι το MusicHeaven
Online Παρουσίαση (slides)
Οι Άνθρωποι
Είπαν & Έγραψαν
Διαφήμιση
Λογότυπα & Banners
Επικοινωνία
Οι Ενότητες με Αριθμούς

Είπαν για το MusicHeaven

Για ο,τιδήποτε θέλω να μάθω, μια συνέντευξη, έναν νέο δίσκο, μπαίνω και στο MusicHeaven. Παιδιά να είστε πάντα καλά και να ξέρετε οτι είστε πολύτιμοι για μας! Ευχαριστώ πολύ MusicHeaven.
Δημήτρης Κοργιαλάς

"Η λύση βρίσκεται κοντά
στην ίδια τη ζωή σου
στον τόπο τον δικτυακό
του Μουσικού σου Παραδείσου"

στιχάκι του Φοίβου Δεληβορία για το MusicHeaven (συνέντευξή στον Orfeus, 2005)

Θυμόμαστε

20/08/2003...
Δημιουργία κανονισμών Forum: Μετά από πρόταση της Gate, του Giorgos και του Astron δημιουργούνται οι πρώτοι κανονισμοί λειτουργίας του Forum. link
"Κι είτε με τις αρχαιότητες
είτε με ορθοδοξία
των Ελλήνων οι κοινότητες
φτιάχνουν άλλο γαλαξία"

Διονύσης Σαββόπουλος
Ας κρατήσουν οι χοροί (1983)
αρχική > Σχετικά με το MusicHeaven

Οι Άνθρωποι του MusicHeavenΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ιστορικά Μέλη του MusicHeaven είναι οι άνθρωποι που με τη γραφή και τη συμμετοχή τους επηρέασαν και καθόρισαν την πορεία της μουσικής μας κοινότητας από το 2003.ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ιδρυτής, αρχισυντάκτης, προγραμματισμός, design
Γιώργος Εγγλέζος (Jorge)
Υπεύθυνοι Radio MusicHeaven
Συντακτική Ομάδα e-Περιοδικού
Γιώργος (jorge)
Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
Σκιαθίτης Στέφανος (STEFANOS604)
Συνεργάτες e-Περιοδικού (*)
Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
Panos (panos1984)
Συντονιστές Forum
Γιώργος (jorge)
Σκιαθίτης Στέφανος (STEFANOS604)
Μουσικές Αγγελίες
Μουσικά Video
Φωτογραφίες Μελών
Διαχειριστές Chatroom
Ερατώ (ilio)
Ραδιοφωνικοί Παραγωγοί
* με τουλάχιστον 3 δημοσιεύσεις το τελευταίο έτος, οι οποίες να είναι πρωτότυπες

Βιογραφικά - Ομάδα Ανάπτυξης

Γιώργος - jorge

O Jorge είναι ο ιδρυτής του MusicHeaven. Είναι Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με μεταπτυχιακό στα Δίκτυα, έχει σπουδάσει κιθάρα, έχει παίξει κιθαρίστας σε μικρά σχήματα στην Πάτρα και την Αθήνα, ενώ του αρέσουν το τένις, η τεντούρα, το ποδήλατο και οι συναυλίες. Επίσης κάνει συλλογή με σφηνοπότηρα απ' όλο τον κόσμο. Ότι έχει να κάνει με τα επαγγελματικά, θα το βρεις εδώ.


προφίλ

Σκιαθίτης Στέφανος - STEFANOS604

Κατάγομαι από Αρναία Χαλκιδικής όπου έζησα μέχρι τα 22 μου και έκτοτε εργάσθηκα και μένω μόνιμα στην Ερμούπολη Σύρου.Το ενδιαφέρον μου σημείο είναι περισσότερο για μουσικές γνώσεις και κατανόηση της μουσικής από την πλήρη τεχνική επάρκεια σε ένα όργανο . Είμαι συνταξιούχος Τεχνολόγος Μηχανικός Ηλεκτρονικός , ερασιτέχνης: κιθάρας , τρομπέτας -φλικόρνου - Τζέννις και τελευταία φυσαρμόνικας Διατονικής & Χρωματικής , χαβάγιας , Φλογέρας ,ζουρνά και κλαρίνου. Γράφω για τη μουσική μόνο από μεράκι - κάτι που κάνει την ζωή μου ενδιαφέρουσα. Πιστεύω ότι  προσφέρω και εγώ κάτι σ’ αυτούς που θα ασχοληθούν με τη φυσαρμόνικα ,τρομπέτα και κιθάρα και άλλα όργανα. Η προσφορά μου - σαν ηλεκτρονικός, με εμπειρία 44 ετών και με διδακτική εμπειρία στα ηλεκτρονικά - είναι και για έννοιες Audio, προσαρμοσμένες να γίνονται κατανοητές από μουσικούς και γενικά μη ηλεκτρονικούς, μουσικοτεχνολόγους.... Τα άρθρα μου καταγράφουν  την προσωπική μου πορεία μάθησης και στην ουσία είναι καθαρογραμμένες σημειώσεις μαθητή και όχι διδασκαλικό σύγγραμμα (δεν δίδαξα ποτέ μουσική) άρα όχι τέλειο κείμενο.  ..πάντοτε μου άρεσε να μοιράζομαι και να δημοσιοποιώ (έστω κι αν από κάποιους θεωρείται προβολή…ίσως ενδόμυχα να υπάρχει τέτοια θεμιτή όμως .. αλλά σε τέτοια ηλικία τι να την κάνεις!!!) εμπειρίες , κυρίως μουσικές και μουσικοτεχνολογικές δραστηριότητες! ώστε ..έστω να διευρύνονται οι γνώσεις μας. Εξ’ άλλου αυτό δεν είναι και το ζητούμενο σε ένα ΜΚΔ?? Να μοιραζόμαστε αυτά που ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να είναι χρήσιμα !


προφίλ

Κωνσταντίνος Παυλικιάνης - CHE

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Αθηνών.
Συνέβαλε στη συγγραφή του βιβλίου του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου «Φλέρυ Νταντωνάκη: Εγώ είμαι ένα σύννεφο» (Εκδόσεις Ηλέκτρα, 2005) και την ίδια χρονιά τιμήθηκε με το Β’ Βραβείο Καλύτερης Ερωτικής Ποίησης (ελεύθερος στίχος) για το ποίημα «Νους Θαλασσοφίλητος» καθώς και με το Β’ Βραβείο Καλύτερου Ιστορικού Διηγήματος-Πεζογραφήματος στα Σικελιανά 2005 (υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Λογοτεχνών και του Υπουργείου Πολιτισμού) για το διήγημα «Είμαι Ένα Μικρό Χνούδι» (δημοσιεύτηκε στο Ετήσιο Λογοτεχνικό Λεύκωμα 2017 που εκδόθηκε από τις Πνοές Λόγου και Τέχνης).
Το 2008 ήταν ομιλητής στο 24ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας με θέμα «Ο άγνωστος Ανδρέας Κάλβος». Την ίδια χρονιά συμπεριλήφθηκαν ποιήματά του στο «Χρυσό Ανθολόγιο Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών» που κυκλοφόρησε στην Αλβανία από τις Εκδόσεις Ίανθος.
Το 2009 τιμήθηκε με δύο μετάλλια από την International Art Society για το Β’ Βραβείο και Γ’ Βραβείο καλύτερου στίχου για τα ποιήματα «Μαύρο Πανί Θα Τυλίξει το Πρόσωπό σου» και «Τα Γαλανά τα Μάτια σου» αντίστοιχα.
Το 2010 κέρδισε το Α' βραβείο ρεαλιστικού κειμένου στο διαγωνισμό του λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ» για το δραματικό διήγημα «Έπρεπε Να Είχα Φύγει Όσο Ήταν Ακόμα Νωρίς».
Το 2012 κέρδισε τον Α' Έπαινο σε διαγωνισμό λογοτεχνίας του Ομίλου UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης για το ποίημα «Oliver» και το Γ' βραβείο στον Α' Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό "Καισάριος Δαπόντες" για το ποίημα «Το Παράπονο του Άγνωστου Ποιητή».
Το 2014 κέρδισε το 4οβραβείο καλύτερου διηγήματος από το Ιδεόπνοον για το διήγημα «Η Πορφυρή Φαντασία της Πίστης» και το Α’ βραβείο λογοτεχνίας στα Σικελιανά 2014 για το ταξιδιωτικό μυθιστόρημα «Ο Άνθρωπος Που Γύρισε Από Τη Ρώμη».
Το 2016 ο συνθέτης Γιώργος Φουντούλης μελοποίησε το ποίημα «Καράβι Μου Παλιό», με ερμηνεύτρια τη Μαρίνα Βολουδάκη. Την ίδια χρονιά το ποίημα «Όνειρα Σαν Ραψωδία» και το «Λυρικό Του Οδυσσέα» δημοσιεύθηκαν στο λογοτεχνικό περιοδικό «Πνοές Λόγου & Τέχνης».
Το 2018 το ποίημά του «Οι Ψίθυροι Των Πεθαμένων Ονείρων» δημοσιεύτηκε στη «Σύγχρονη Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Ποίησης» που εκδόθηκε από την Ποιητική Ακαδημία.
Το 2019 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του ''Ο Άνθρωπος Που Γύρισε Από Τη Ρώμη'' από τις εκδόσεις Άπαρσις.
Στο MusicHeaven αρθρογραφεί με θέμα την ιστορία ξένων τραγουδιών και δημοσιεύει συνεντεύξεις γνωστών καλλιτεχνών.


προφίλ

Ερατώ - ilio

Με δυο λόγια;;;Δεν περιγράφομαι καλέ με δυο λόγια!!


προφίλ

Γιώργος Μπιλικάς - Orfeus

Ο Γιώργος Μπιλικάς είναι τραγουδοποιός και συγγραφέας, ενώ έχει συμμετάσχει κατά καιρούς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους υποδυόμενος κάποιο ρόλο ή κάνοντας τη μουσική επένδυση. Σε σχέση με τη μουσική, είναι ένας αθεράπευτα ρομαντικός ροκάς, αλλά συγκυριακά και αφορμή των ταινιών κυρίως έχει διερευνήσει μουσικά και άλλα είδη, συνθέτοντας τραγούδια και γράφοντας στίχους. Η μεγάλη οθόνη τού πρόσφερε άλλη μία ευκαιρία να «ταξιδεύει», ενώ τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει η γραφή, όπου δημιουργεί νέους κόσμους με την πηγαία φαντασία του, πραγματοποιώντας και συνθέτοντας με τη μαγική του πένα, πλέον, ένα διαφορετικό «ταξίδεμα», όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους αναγνώστες του.
    
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έφαγε τα χρόνια του στα θρανία, αλλά αντί να γίνει αρχαιολόγος όπως αρχικά ήθελε, προτίμησε τα ωδεία, την τραγουδοποιία, και “έμπλεξε” με τις κιθάρες και τα synthesizers. Ίδρυσε τη  rock μπάντα των Θαρσείν Χρει, και τελικά, κατέληξε να κάνει αυτό που έκανε πάντα. Να γράφει. 

Ανάμεσα σε πεντάγραμμα και στίχους, σε lives και στούντιο, σε συνεντεύξεις και  άρθρα, σε ταινίες, ντοκιμαντέρ και soundtracks, σε ποιήματα, διηγήματα και μυθιστορήματα, σκαρώνει ταξίδια μέσα από τις ιστορίες που γράφει, και εκεί εκτονώνει το πάθος του για την ιστορία και την αρχαιολογία. 

Από το 1988 μέχρι το 1992 ασχολήθηκε με την ελεύθερη ραδιοφωνία ως παραγωγός μουσικών εκπομπών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς 9,41 Επικοινωνία FM & Ράδιο Αιγαίο, ενώ από το 1993 ασχολείται με την ηχοληψία και την πρωτότυπη μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. 

Είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας του musicheaven.gr στο οποίο αρθρογραφεί από το 2003, ενώ από το 2012 μέχρι και το 2016, συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Από το 2019 συνεργάζεται με τις Εκδόσεις Draft2Digital (D2D), Lulu Press, και Verde Publications, εκδίδoντας εκεί τα βιβλία του σε μορφή Ebook & Print on Demand.

Γουστάρει τα καπέλα, τα φουλάρια, τα μπουρνούζια, και διαβάζει, στο μετρό, στα τρένα του ΟΣΕ, και στα αεροπλάνα. Όταν δεν γράφει ακούει μουσική, ή χάνεται µε τις ώρες σε ατελείωτο gaming. Είναι δε, μόνιμα ερωτευμένος με οτιδήποτε κάνει. 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ (Έντυπα)
2016:
 
"Κ" [Μυθιστόρημα, ΣΔ, Εξαντλημένο]

2015: 
"Οι Προφήτες με τα Λυπημένα Μάτια" [Short Stories, ΣΔ]

2014:
 
"Al-Andalus" [Μυθιστόρημα, ΣΔ, Εξαντλημένο]

2013:
 
"No. 9" [Μυθιστόρημα, ΣΔ] 

2012:
 
"Heaven Adventures" [Μυθιστόρημα, ΣΔ]  

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ (Ebooks)
2020:
"Rock Around the …Bands! (1: Οι Μπάντες της Δεκαετίας του 60)" [D2D]

"Blue Note" [Short Stories, D2D]

2019: 
"Songs & Poems" [Τραγούδια & Ποιήματα, D2D] 

"Αλύπα" [Short Stories, D2D]

"Κ" [Μυθιστόρημα, D2D]

"Οι Προφήτες με τα Λυπημένα Μάτια" [Short Stories, D2D]

"Al-Andalus" [Μυθιστόρημα, D2D]

"No. 9" [Μυθιστόρημα, D2D

"Heaven Adventures" [Μυθιστόρημα,  D2D]  

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ (Print on Demand)
2021:
"Rock Around the …Bands! (1: Οι Μπάντες της Δεκαετίας του 60)" [Lulu Press]

"Blue Note" [Short Stories,  Lulu Press]

"Songs & Poems" [Τραγούδια & Ποιήματα, Lulu Press] 

"Αλύπα" [Short StoriesLulu Press]

"Κ" [Μυθιστόρημα, Lulu Press]

"Οι Προφήτες με τα Λυπημένα Μάτια" [Short Stories, Lulu Press]

"Al-Andalus" [Μυθιστόρημα, Lulu Press]

"No. 9" [Μυθιστόρημα, Lulu Press

"Heaven Adventures" [Μυθιστόρημα, Lulu Press]  

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

2019: 
"Η Χαμηλοβλεπούσα" [CD Single, Καθρέφτης]  

2004: 
"1974" [Θαρσείν Χρει, Anazitisi Records] 

1973: 
"Pop Festival" [Θαρσείν Χρει, Συλλογικό, Columbia] 

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2021:
"Escaping Nora" [Μ. Χατζηγιάννη, Actor, Music, Αναμένεται]

2019:
 
"Λαβύρινθος" [Δ. Αθανίτη, Music]

2015: 
"Invisible" [Δ. Αθανίτη, Cameo]  

2009: 
"Ζάχαρη Άχνη" [Β. Τσερπέ, Actor, Music] 

2005: 
"Η Πόλη των Θαυμάτων" [Δ. Αθανίτη, Sound]

2003:
 
"Μπόμπα" [Χ. Τσούκα, Music]

2000: 
"Αισθήσεις" [Έλ. Καζαντζίδη, Music, Sound] 

"2000 + 1 Στιγμές" [Δ. Αθανίτη, Cameo, Sound]

1999:
 
"Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" [Δ. Αθανίτη, Actor, Sound] 

1998:
 
"Συγκάτοικοι" [Ν. Ζωιόπουλου, Cameo] 

1997: 
"Καμία Συμπάθεια για τον Διάβολο" [Δ. Αθανίτη, Actor, Music, Sound] 

"Μορφές στο Εργαστήριο" [Ν. Ζωιόπουλου, Music] 

1996:
 
"Vox" [Δ. Αθανίτη, Sound] 

1994: 
"Αντίο Βερολίνο" [Δ. Αθανίτη, Actor, Music, Sound]

"Ο Κύριος Χ" [Δ. Αθανίτη, Music]

1993:
 
"Φιλοσοφία" [Δ. Αθανίτη, Actor] 


προφίλ

Αυτά τα διάβασες;