Το μέλος Hastaroth στις 07-11-2012 στις 11:20 έγραψε...
Φίλτατοι Cobal & Emmanuelle,
Σέβομαι τον νεανικό σας ενθουσιασμό (votre enthusiasme de la jeunesse,που λένε και στο 6θme arrondissement χεχε) αλλά επειδή είμαι 59 ετών και οδεύω "πάσει δυνάμει" στα 60,έχω μιά κάποια εμπειρία ζωής που με προφύλαξε από δυσάρεστες καταστάσεις και μού επέβαλε την κακή συνήθεια να προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα με ψυχραιμία.
Λοιπόν,τί έχουμε εδώ;Ο Foidel (που κανονικά έπρεπε να γράφεται Fidel,όπως ο Castro) ο οποίος είναι 14 ετών, έχει σχέση με μιά κοπέλα (που αυτό λογικά σημαίνει ότι τού αρέσει η κοπέλα αυτή),αλλά χωρίζει μ'αυτήν μόλις γνωρίζει μιά άλλη κοπέλα απ'το χωριό του.Συμπέρασμα (δικό μου,βεβαίως):η "τότε" κοπέλα του δέν τού άρεσε, αφού μετέβαλε άρδην τα αισθήματά του γι'αυτήν μόλις "τού γυάλισε" η κοπέλα απ'το χωριό του.Αυτό δείχνει ανωριμότητα-λογικό είναι,στα 14 χρόνια μας κανείς δέν είναι ώριμος και σοφός.Γι'αυτό άλλωστε ο Foidel δέν εξετάζει το θέμα απ'την πλευρά τής "τότε" κοπέλας του,δηλαδή τί συνέπειες θα έχη γιά εκείνην αυτός ο χωρισμός,άν θα στενοχωρηθή/πληγωθή/αναπτύξη εχθρότητα γιά το άρρεν φύλο από τόσο μικρή ηλικία κλπ κλπ.
Απ'την άλλη,η κοπέλα απ'το χωριό του,τού λέει ότι τής αρέσει μέν,αλλά αυτή έχει αγόρι.Οπότε ισχύει ο ίδιος συλλογισμός,γιατί όταν μάς αρέσει κάποια/κάποιος (αναλόγως τί φύλο είμαστε),δέν ψάχνουμε γιά κάτι άλλο, ούτε παρασυρόμαστε από την παρουσία κάποιου άλλου ατόμου.Διαφορετικά δέν είμαστε ειλικρινείς ούτε με τον εαυτό μας ούτε με τον/την σύντροφό μας.
Πέραν τούτου,η κοπέλα απ'το χωριό του ανταποκρίνεται στην έκφραση τρυφερότητας που αποτελεί το φιλί του πρός αυτήν αλλά, "μόλις χώρισα και δέν μπορώ και τίς αποστάσεις",τού λέει και τού ρίχνει μιά χυλόπιττα ξεγυρισμένη.Αλλη ανωριμότητα κι'από εδώ-επίσης αναμενόμενη,καθώς υποθέτω πως η κοπέλα απ'το χωριό είναι στην ίδια ηλικιακή κατηγορία με τον Foidel.Επίσης,κάποιος που "μόλις χώρισε",δέν φιλιέται περιπαθώς με κάποιον άλλο,εκτός άν στο κεφάλι του έχη chipάκι και όχι εγκέφαλο που αναπτύσσει ψυχολογικές συμπεριφορές.Τέλος δέ,αφού "μόλις χώρισες" κοπέλα μου,κάτσε και βρές τα λίγο με τον εαυτό σου και μήν δίνης αδίκως ελπίδες σε άλλους......
Ερχεστε λοιπόν τώρα εσείς οι δύο φίλτατοι και τού λέτε να την "διεκδικήση"-η Emmanuelle μάλιστα ανέπτυξε ολόκληρο στρατηγικό σχέδιο,με βιντεογραφία par dessus le marchθ,που ούτε ο στρατηγός De Gaulle δέν θα το είχε σκεφτεί.Να την "διεκδικήση" λοιπόν ο Foidel γιά να την κάνη τι;Τουρσί;Γιά να τής πή,μετά από λίγο καιρό "ξέρεις,γνώρισα μιά άλλη κοπέλα εδώ στην Αθήνα και είναι υπέροχη και μωρό μου σόρρυ";Στην ηλικία του δέν ξεχωρίζει κάποιος τα πραγματικά αισθήματα από τους νεανικούς ενθουσιασμούς.Been there,done that,που λένε και οι Κινέζοι (οι αγγλομαθείς δηλαδή,γιατί γιά τους άλλους αυτά είναι "κινέζικα").Οταν αποκτήση αρκετή εμπειρία απ'την ζωή, θα καταλάβη.
Βεβαίως όλα αυτά που λέω μπορεί ο Foidel να μήν τα λάβη υπ'όψιν του και να "διεκδικήση" την κοπέλα απ'το χωριό του,να τής κάνη και καντάδες κάτω απ΄το μπαλκόνι της και όλα αυτά που τού συστήνετε.Μπορεί και να πετύχη η όλη ιστορία-ίσως μάλιστα και να αναπτυχθή μιά σχέση που θα αντέξη στον χρόνο.Αλλά ΑΝ,λέω ΑΝ,δέν γίνη τίποτε,τότε να μήν χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο.He has been warned (που λένε και οι-επίσης αγγλομαθείς-Ινδοί).......