ελληνική μουσική
    467 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Σπύρος Ανέμης - Για όσους φουμάρουν ουρανό

    Από το Σεπτέμβρη περίμενα να πέσει στα χέρια μου ένας πραγματικά καλός δίσκος. Και νάτος.

    Σπύρος Ανέμης - Για όσους φουμάρουν ουρανό

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 18 Φεβ 2009

    Ο Σπύρος Ανέμης είναι 27 ετών. Η πρώτη του δουλειά, που θεώρησα υποχρέωση προς τον εαυτό μου να παρουσιάσω, περιέχει τραγούδια που δεν είναι "της σειράς". Από τον πρώτο στίχο ("δεν είμαστε γίγαντες/είμαστε νάνο") μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Μετά την πρώτη ακρόαση του "Για όσους φουμάρουν ουρανό", κοίταξα τα δεκάδες άλλα CD που στέλνουν οι εταιρίες και έχω στιβαγμένα εδώ μπροστά στο γραφείο, έτοιμα για παρουσίαση και ένιωσα όμορφα που τελικά τα μισά τα έχω αγνοήσει και τα άλλα μισά σκέφτομαι να τα χαρίσω.

    Κανένα από τα παραπάνω CD δεν μου προκάλεσε την παραμικρή λαχτάρα να το ξανακούσω. Σε αντίθεση με αυτό του Σπύρου Ανέμη, το οποίο πέρα από το πρωτογενές εξαιρετικό υλικό (στίχος, μουσική, φωνή) συνοδεύεται από σύγχρονη και "γεμάτη" ενορχήστρωση. Και η ενορχήστρωση για μένα είναι το μισό τραγούδι. Πολλά μπράβο λοιπόν στον Νίκο Αντύπα (Δι' Ευχών, Διθέσιο, Να Ζήσω ή Να Πεθάνω, Μάγισσα, Χαράματα κ.α.), τον Άκη Γκολφίδη, τον Γιάννη Στεργίου και τον Απόστολο Στίκα που έβαλαν το χεράκι τους.

    Σπύρος Ανέμης - Για όσους φουμάρουν ουρανό

    Ο Σπύρος Ανέμης  γεννήθηκε στα Λουτρά Αιδηψού το 1982. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία 14 ετών. Φοίτησε σε ωδείο στην Χαλκίδα και αργότερα στην Αθήνα. Από την ηλικία των 18 εμφανίζεται ως τραγουδοποιός σε μικρές μουσικές σκηνές. Έχει εμφανιστεί επίσης μαζί με τους Domenica και τα Διάφανα Κρίνα. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τη μουσική, φοιτά στα ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών.

    Νομίζω οτι αξίζει να αγοράσετε το δισκάκι του Σπύρου Ανέμη, ο οποίος θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να νιώθει ευτυχής που η πρώτη του δισκογραφική απόπειρα έχει τουλάχιστον 3 τραγούδια που αγαπιούνται και διακρίνονται εύκολα. Κορυφαίο όλων κατά τη γνώμη μου, το "Για Μένα και Για Σένα".

    Σημαντικό το γεγονός οτι - αν και έντεχνο - δεν κουράζει με "βαθιά νοήματα" ή μονότονες και προβλέψιμες μελωδίες. Συγχαρητήρια στον Σπύρο Ανέμη λοιπόν, τον οποίο με ενδιαφέρον θα ακούσω από κοντά με την πρώτη ευκαιρία... Κάπου πήρε το μάτι μου οτι εμφανίζεται και θα το ψάξω.

    Δεν είμαστε γίγαντες, είμαστε νάνοι
    που ξεκινήσαμε κι όπου μας βγάλει
    Δεν έχουμε όνειρα, χρυσό τιμόνι
    μόνο γυρίζουμε σαν ξημερώνει


    Tags
    Καλλιτέχνες:Domenica



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #17837   /   19.02.2009, 13:41   /   Αναφορά
    Μια επίκτητη σκοτεινιά μυρίζει και μια τάση υπεράσπισης για όσα πιστεύει και όσα τον οδήγησαν μέχρι τη δημιουργία αυτών των τραγουδιών.



    Οπωσδήποτε μια διόλου αδιάφορη είσοδος στον χώρο, από την οδό των τραγουδοποιών.



    Να του ευχηθούμε καλή τύχη και με το καλό να τον ακούσουμε και live :)