ελληνική μουσική
    726 online   ·  210.833 μέλη

    Είναι το μέλος pennoulious, όμως οι περισσότεροι την γνωρίσαμε σε μια ...ρετρό εκδοχή, πέρυσι στο Γυάλινο, δίπλα στον Φοίβο Δεληβοριά.

    Πέννυ Μπαλτατζή

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 14 Οκτ 2009

    Μερικά αυτοβιογραφικά στοιχεία της από συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία και στην Ναταλί Χατζηαντωνίου:

    Μια αγγελία («ζητείται τραγουδίστρια») στην «Athens Voice». Λίγη αμφιθυμία: «Να πάω; Αυτά θέλουν γνωριμίες». Αλλά τελικά: «Θα πάω. Τι είχαμε, τι χάσαμε...». Να πώς η Πέννυ Μπαλτατζή πέρασε πρόπερσι την πρώτη της οντισιόν, μία ανάμεσα σε 100 άλλες νέες τραγουδίστριες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Φοίβου Δεληβοριά και των μουσικών του.

    «Αισθανόμουν σαν να δίνω εξετάσεις, αλλά όχι ανταγωνιστικά. Είπα το "Summertime", το "Πόσο Λυπάμαι" της Βέμπο και το "Ne me quittes pas" του Μπρελ. Φάνηκε ότι τους άρεσα, με χειροκρότησαν, αλλά σκέφτηκα ότι το έκαναν σε όλες τις υποψήφιες για ψυχολογικούς λόγους. Μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσουν σε 4-5 μέρες. Κι όμως, το επόμενο πρωί νωρίς νωρίς με πήρε ο Φοίβος τηλέφωνο. Κοιμόμουν και νόμιζα ότι το είδα στο όνειρό μου», λέει η 26χρονη Πέννυ.

    Αξίζει να την ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, σε ένα τραγούδι του Λεωνίδα Μαριδάκη:

     


    Η μεγάλη γκάμα ακουσμάτων ήταν η δημιουργική εμμονή της από παιδάκι. Μεγάλωσε σε μια γειτονιά του Βύρωνα με γονείς που είχαν ανάλογα ακούσματα:

    «Η μάνα μου είχε τρέλα με τον Μπρελ και τα ιταλικά του '70. Ετσι αγάπησα κι εγώ την καλή μουσική απ' όπου κι αν προέρχεται, απ' τον Χατζιδάκι ή απ' τον Μάρβιν Γκέι. Αργότερα σπούδασα πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο. Τώρα; Τελειώνω στο ΤΕΙ Βρεφονηπιοκομίας, έχω τελειώσει Μουσική Τεχνολογία σ' ένα ΙΕΚ και κάνω και μαθήματα φωνητικής. Τι άλλο; Μου αρέσουν πολύ τα εικαστικά: φτιάχνω κεριά, μάσκες, κούκλες και κοσμήματα», εξηγεί η «αεικίνητη» Πέννυ.

    Εξίσου δραστήρια είναι και επαγγελματικά. Ξεκίνησε να δουλεύει στα 17 της σε ένα πιάνο-μπαρ, κάνοντας φοιτητικό πρόγραμμα 6-9 μ.μ. Εκτοτε δούλεψε στα πάντα: «Από πιάνο-ρέστοραν μέχρι σε μαγαζιά με λαϊκό πρόγραμμα, λέγοντας κυρίως παλιά λαϊκά, ακόμα και σε πανηγύρια. Το πιο περίεργο που έκανα; Κάποτε που είχα πολύ ανάγκη από δουλειά πήγα και στα κλαρίνα. Τραγουδούσα ελάχιστα και κυρίως χτυπούσα το ντέφι. Αλλά ήταν μεγάλη εμπειρία. Δεν έχω μείνει ποτέ χωρίς δουλειά. Γιατί το τραγούδι το αγαπώ πέρα από καριέρες. Κι ακόμα έτσι αισθάνομαι».

    Υπάρχει όμως ένα ρεπερτόριο που αγαπάει περισσότερο. Ο,τι καταχωρείται στο κλασσικό πια ή και στο λίγο ρετρό. «Πάντα», εξηγεί, «με συγκινούσαν τέτοια τραγούδια. Ισως γιατί νιώθω πως είμαι κι εγώ μιας άλλης εποχής. Γι' αυτό ονειρεύομαι ένα τέτοιου τύπου ρεπερτόριο για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

    (πηγή: Ελευθεροτυπία)


    Tags
    Μουσική Γενικά:συνέντευξη



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19032   /   14.10.2009, 09:05   /   Αναφορά
    Tην είδα πέρυσι στη Γυάλινο και της πήγαινε πάρα πολύ αυτό ακριβώς το στυλ των τραγουδιών που επέλεξε και στην οντισιόν της.

    Η φωνή της ενδιαφέρουσα.Σε μια προοποτική όπως στο εξωτερικό ενός δίσκου με συνθέσεις του παρελθόντος σε νέα jazz διασκευή θα χαιρόμουν να την ακούσω και με δεδομένα αυτά που άκουσα στο Γυάλινο πέρυσι θεωρώ πως θα ήταν εξαιρετική.

    Καλές επιλογές εύχομαι
    #19033   /   14.10.2009, 09:49
    Παρόλο που στη γλυκύτατη και συμπαθέστατη Πέννυ τα έχω πει από κοντά, θα της τα πω κι από εδώ : Πεννούλα, καλή σταδιοδρομία στο τραγούδι !!! Σού εύχομαι ολόψυχα να σού πάνε όλα καλά. Με το καλό να βγει κάποια στιγμή και ο προσωπικός σου δίσκος. Σημειωτέον, η Πέννυ, εκτός από ταλαντούχα είναι και πολύ καλός χαρακτήρας .....

    [πάντως, στο βίντεο "όλα τα λεφτά" είναι ο Λεωνίδας που ... μιμείται με το στόμα του τον ήχο των πνευστών .... ] ......

    #19036   /   14.10.2009, 16:25   /   Αναφορά
    Εξαίσια......Καλή συνέχεια....εχω μια κρυφή επιθυμία...(θα δούμε)!!!!!



    http://www.youtube.com/watch?v=ZfmClcUfUHw
    #19038   /   15.10.2009, 21:40   /   Αναφορά
    Από αυτή την τετάρτη και κάθε τετάρτη, η Πεννη θα είναι στη μουσική σκηνή γυάλα. Απλά μην το χάσετε. Τα παιδιά αξίζουν πραγματικά τον κόπο.



    Η ΠΕΝΝΥ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ) ΚΑΙ O ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΚΙΘΑΡΑ) ΜΕ ΤΟΥΣ :

    ΓΙΩΡΓΟ ΖΩΓΡΑΦΟ (ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ)

    ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ (ΤΥΜΠΑΝΑ), ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "ΓΥΑΛΑ" ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΤΕΧΝΟ-ΡΟΚ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.



    ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΟΤΟ ,2ο ΠΟΤΟ 8 ΕΥΡΩ



    Μακεδονίας & Σμύρνης 3 Ταύρος (Υψος : ΠΕΙΡΑΙΩΣ 204)
    #19074   /   22.10.2009, 20:57   /   Αναφορά
    Πολύ χαίρομαι για την Πέννυ γιατί είναι και φίλη.Μακάρι να τις έρθουν τα πράγματα όπως ακριβώς τα θέλει.Οι ερμηνείες της είναι φοβερές και είναι και τρομερό παιδί.Συνέχισε έτσι Πέννυ μου και θα έρθω να σε δώ σύντομα.Σου το χρωστάω.