ελληνική μουσική
367 online   ·  208.416 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Βιβλίο & Μουσική

Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ

Πριν από μια βδομάδα αγόρασα και διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον ένα μουσικοπαιδαγωγικό βιβλίο με τίτλο Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ

Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ

Γράφει το μέλος ROZALIA301 άρθρα στο MusicHeaven
Τετάρτη 24 Φεβ 2010

Συγγραφέας του η Θεώνη Μπεντούλη, που όπως διάβασα από το βιογραφικό σημείωμα του οπισθόφυλλου, εκτός από μουσικός είναι και οικονομολόγος και σ΄αυτές τις δύο ειδικότητες στηρίχτηκε ώστε να συγγράψει το έργο αυτό. Έτσι εξηγείται μάλιστα  πως έχει αναγάγει τη μουσικοπολιτεία σε μια πραγματική πολιτεία με εμπορικό κέντρο, τράπεζα, πάρκο, καταστήματα, γραφεία, γυμναστήριο και πολλά άλλα.

Ξεκινώντας την ανάγνωση του βιβλίου γνώρισα επτά χαριτωμένες κυρίες που μου συστήθηκαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μέσα από ευχάριστα στιχάκια. Αυτές ήταν η ΝΤΟρα, η ΡΕνα, η ΜΙμίκα, η ΦΑνή, η ΣΟΛεδάρ (που είναι και η πρωταγωνίστρια του έργου), η ΛΑρα και η ΣΙσσυ.

Συνεχίζοντας επισκέφθηκα τον πύργο που κατοικούν, είδα τα γραφεία και τα καταστήματά τους, συναλλάχθηκα με την τράπεζα - καθώς έχουν δικά τους κέρματα και χαρτονομίσματα - έκανα μια βόλτα μέχρι την παραλία τους και ανέβηκα ψηλά να γνωρίσω και τη φάρμα τους.

Μετά από όλα αυτά έκανα μια στάση στο μουσικό καφενεδάκι τους, γέλασα με το ΦΑφλατούλη τον παπαγάλο τους, γυμνάστικα (νοερά) στο γυμναστήριό τους, γνώρισα και τους κυρίους της μουσικοπολιτείας που είναι ο ΝΤΟντης, ο ΡΕνος, ο ΜΙχάλης, ο ΦΑφλατάς, ο ΣΟΛωνας, ο ΛΑκης και ο ΣΙμος και έφυγα αποχαιρετώντας τους με τις καλύτερες αναμνήσεις!

Αυτό που κέρδισα πέρα από την ευχάριστη ενασχόληση, ήταν ο τίτλος του επίτιμου δημότη της μουσικοπολιτείας, αλλά και σημαντικές γνώσεις της θεωρίας της μουσικής που δόθηκαν με τέτοιο αλληγορικό τρόπο που νομίζω πως θα τις θυμάμαι..μια ζωή. Δεν ξέρω αν κατάφερα να αποδώσω όσο καλά θα ήθελα την περιγραφή αυτού του βιβλίου, πιστεύω όμως ακράδαντα πως όποιος το διαβάσει θα ενθουσιαστεί όπως ενθουσιάστηκα και γω και από το περιεχόμενό του, αλλά και από την εικονογράφησή του.

 

Τίτλος: Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ

Συγγραφέας: Θεώνη Μπεντούλη, Εικονογράφηση: Αγγελική Μπόζου

Εκδόσεις: Fagotto Books

Σελίδες:86

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (7)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

ELIZAMUSICIAN Chat
Περαστική Νότα
#19699   /   24.02.2010, 12:50   /   Αναφορά
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ROZALIA30. Και γω από τότε που το προμηθεύτηκα, δε σταμάτησα να το χρησιμοποιώ στα μαθήματά μου. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, οι μαθητές είναι οι αυστηρότεροι κριτές. Παρόλ' αυτά, το αποδέχτηκαν με ευχαρίστηση και πολλές φορές μου ζητούν στα ιδιαίτερα, να κάνουμε περισσότερη ώρα θεωρία παρά όργανο, για να έχουν να ασχολούνται με τις δραστηριότητές του.
FROGGINA Chat
Περαστική Νότα
#19700   /   24.02.2010, 14:47   /   Αναφορά
Απλά τέλειο! Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους καθηγητές μουσικής και τους μαθητές τους..Αλήθεια, γνωρίζει κανείς αν θα έχει και δεύτερο τεύχος;
rollinngstone Chat
Σολίστ
#19701   /   24.02.2010, 17:55   /   Αναφορά
Όντως πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο με ευφάνταστο περιεχόμενο. Πραγματικά η συγγραφέας του άρθρου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και με μεράκι. Το συστήνω σε όλους.
MIMIKA-MUS Chat
Περαστική Νότα
#19702   /   24.02.2010, 21:17   /   Αναφορά
Πολύ ποιοτικό και προσεγμένο βιβλίο, που αποδίδει τη θεωρία της μουσικής με τόσο ευφάνταστο τρόπο, που δεν το έχω ξανασυναντήσει μέχρι τώρα. Μου θυμίζει λίγο τον Ευγένιο Τριβιζά, καθώς δίνει πρώτα μια ιστορία και έπειτα τη συνδέει με τη γνώση. Και γω το συστήνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ σε όλους!
MARIOS-MENELAOS Chat
Περαστική Νότα
#19705   /   25.02.2010, 10:38   /   Αναφορά
Πράγματι, πρόκειται για ένα ξεχωριστό βιβλίο κατάλληλο για όλες τις ηλικίες των μαθητών. Μας εντυπωσίασε και περιμένουμε σύντομα και νέες δημιουργίες της.
MIMIKA-MUS Chat
Περαστική Νότα
#20040   /   05.05.2010, 10:31   /   Αναφορά
Παραθέτω και ένα σύνδεσμο που μου έστειλε μια φίλη μου από το facebook, καθώς βρήκε τη συνέντευξη από την παρουσίαση του βιβλίου στην ΕΤ3

http://www.youtube.com/watch?v=zfLDstwDsbAelenistefan Chat
Περαστική Νότα
#25149   /   08.08.2012, 12:49   /   Αναφορά

Φαίνεται ενδιαφέρον βιβλίο. Το ξεφύλλισα με προσοχή και είναι αρκετά έξυπνη ιδέα! Μπράβο στη δημιουργό!Πρόσφατα σχόλια

Αυτά τα διάβασες;