ελληνική μουσική
    422 online   ·  210.814 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Η εμφάνιση του Alpha Blondy στη Θεσσαλονίκη

    We are sick and tired of war! Τις 7 αυτές μικρές λέξεις ξεφώνισε ο Alpha Blondy από το μικρόφωνό του και όλο το πλήθος τον αποθέωσε!

    Η εμφάνιση του Alpha Blondy στη Θεσσαλονίκη

    Γράφει ο hayate
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 12 Ιούν 2010

    Η συναυλία έλαβε χώρα στις 15 Μαΐου 2010 στον χώρο της Πύλης Αξιού. Αρχικά το live είχε προγραμματιστεί να γίνει στον εξωτερικό χώρο της Βίλκα, αλλά λόγω καιρικών συν θηκών μεταφέρθηκε τελικά σε εσωτερικό μέρος. Εδώ και πολύ καιρό περίμεναν με ανυπομονησία οι θεσσαλονικείς (και όχι μόνο) θαυμαστές του γνωστού ερμηνευτή τη βραδιά αυτή και το γεγονός αυτό αποδείχτηκε και στην πραγματικότητα, καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη.

    Οι πόρτες άνοιγαν στις 20.00 μ.μ. , ενώ εισιτήρια μπορούσε κανείς να προμηθευτεί και από το ταμείο της εισόδου. Μία ώρα αργότερα εμφανίστηκε στη σκηνή το πρώτο support συγκρότημα , που κράτησε ζωντανό το κοινό για μια ώρα περίπου. Έπειτα από ένα σύντομο διάλειμμα έκανε την εμφάνισή του το δεύτερο support group, οι πραγματικά αξιόλογοι Dub Ashante Band με τον Michael Prophet. Έπειτα και από τη δική τους ερμηνεία, η οποία διήρκεσε επίσης γύρω στα 60 λεπτά, τα φώτα έκλεισαν και όλοι περιμέναμε την εμφάνιση του Alpha Blondy και του σχήματος που τον πλαισίωνε, των Solar System.

    Οι πρώτοι μουσικοί των Solar System ανέβηκαν στη σκηνή λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Όταν όλο το σχήμα είχε πια συγκεντρωθεί στη σκηνή, ξεκίνησε να παίζει η εισαγωγή του θρυλικού “ Jehrusalem”.  To ενθουσιασμένο πλήθος ζητωκραύγαζε και όλοι περίμεναν να αντικρύσουν τον μαγευτικό, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια Alpha Blondy,  ο οποίος εμφανίστηκε χαμογελαστός μέσα από τα φώτα και τον καπνό. Όταν καταλάγιασαν οι φωνές του κόσμου, αντήχησε η δυνατή φωνή του στα λόγια που όλοι γνωρίζουμε καλά: « Jehrousaleeem…here I aaam”.

    H συναυλία διήρκεσε συνολικά μιάμιση ώρα και κατά τη διάρκεια της ερμηνεύτηκαν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του τραγουδοποιού, όπως ενδεικτικά τα  «Masada», « Peace in Liberia”, “ Sebe Allah ye ”, καθώς και η διασκευή του γνωστού «How I wish you were here» των Pink Floyd. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τραγουδιού μάλιστα το κοινό που βρισκόταν μπροστά στη σκηνή σήκωσε ομαδικά μια σημαία στα χρώματα της Αιθιοπίας, την οποία λίκνιζε ρυθμικά μέχρι και το τέλος του. Πριν τη λήξη της συναυλίας όλο το σχήμα τραγούδησε ένα «κομμάτι» αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη, που θα μπορούσε υποθετικά και σύμφωνα με τους στίχους του να πάρει τον τίτλο « Viva Thessaloniki»! Έτσι έκλεισε η όμορφη αυτή βραδιά με τους μουσικούς να αποχωρούν ένας ένας από τη σκηνή και,  παρόλη τη διάθεση και τις προτροπές του πλήθους, δεν εμφανίστηκαν ξανά.

    Οι εντυπώσεις που άφησε η χθεσινή εμφάνιση των Alpha Blondy and The Solar System ήταν αντικειμενικά καταπληκτικές, αν και αναμενόμενες. Ο ερμηνευτής κράτησε ξέφρενο το κοινό από την αρχή μέχρι το τέλος, με αναλλοίωτη από το χρόνο φωνή και ασταμάτητο κέφι. Ανάμεσα από τα τραγούδια δεν παρέλειπε να εκφράζει τις πολιτικές του πεποιθήσεις, με λόγια όπως : « Κάτω οι πολιτικοί, κάτω οι κυβερνήσεις, κάτω τα λεφτά, όλα αυτά είναι αρρωστημένα πράγματα» και φυσικά το συγκινητικό: “We are sick and tired of war”.  Επρόκειτο για μια γνήσια Reggae βραδιά, γεμάτη θετική διάθεση και χορό, που μας ταξίδεψε εύκολα στις ρίζες και το νόημα της αυθεντικής  μουσικής, όπου σημασία έχει μόνο η αγάπη, η χαρά και η ελευθερία.

    «Peace, love and unity for all»!


    Tags
    Μουσικά Είδη:DubReggaeΚαλλιτέχνες:Alpha BlondyPink Floyd



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #20330   /   13.06.2010, 22:50   /   Αναφορά
    Μπράβο !! Πολύ ωραίο άρθρο!!!

    δεν ήξερα ότι ήρθε στην Θεσσαλονίκη!

    #20336   /   14.06.2010, 02:27
    μπορείτε να δείτε και το βίντεο από τη εισαγωγή που είναι πάρα πολύ καλή εδώ:

    http://ramnousia.blogspot.com/2010/05/alpha-blondy-we-are-sick-and-tired-of.html