ελληνική μουσική
264 online   ·  209.871 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

Υπάρχει ακόμα ρομαντισμός στη μουσική για σινεμά;

Το όνομά του είναι Μπρούνο. Θα μπορούσε να είναι καρτούν ή ήρωας κόμικ.

Υπάρχει ακόμα ρομαντισμός στη μουσική για σινεμά;

Γράφει ο NSpiliotis / 2 άρθρα στο MusicHeaven
Σάββατο 27 Αύγ 2011

Μετά απο πολύ εξονυχιστικές έρευνες, ανακάλυψα οτι δεν είναι τίποτα απο τα δύο. Προκείται για ένα συνθέτη μουσικής για ταινίες ο οποίος με έχει γοητεύσει όσο κανείς άλλος τα τελευταία χρόνια.

Είναι 57 χρονών και έχει γράψει μουσική για περισσότερες απο 50 ταινίες! Παρακάτω ξεχωρίζω 5 αγαπημένες, τις οποίες και θα πρότεινα ανεπιφύλακτα:

  1. Microcosmos, 1995
  2. Les choristes, 2004
  3. La Planète Blanche , 2006
  4. Coraline, 2009
  5. Babies, 2010

Ο νεορομαντισμός του γαλλικού κινηματογράφου τα τελευταία 10 χρόνια, μου προσφέρει μια εναλλακτική σε ότι μου προσφέρει ο υπόλοιπος ευρωπαϊκός και ο αμερικάνικος. Πρόκειται για ένα συνδυασμό περίεργο ο οποίος με ταξιδεύει σε πολύ περίεργα μέρη.

Ταινίες σαν το "Αμελί" λοιπόν, ή σα το "Τα παιδιά της χορωδίας"(Les choristes), σύγχρονα μεταμοντέρνα "παραμύθια" σα το Jeux d'enfants (Love me if you dare), αποτελούν προτάσεις για τον κάθε λάτρη της 7ης τέχνης, αλλά και του σύγχρονου ρομαντικού στοιχείου.

Χωρίς να θέλω να κουράσω με αναλύσεις μουσικές και κινηματογραφικές θα σας πρότεινα, τώρα δα, αυτή τη στιγμή που θα διαβάσετε και τα τελευταία γράμματα αυτού του άρθρου, ακούσετε το soundtrack της ταινίας Les choristes. Με όση ρομαντική διάθεση μας έχει απομείνει, κλείστε τα μάτια και αφεθείτε στη μουσική του Bruno Coulais:

 

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε