ελληνική μουσική
  544 online   ·  211.031 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

  Live review: Το παιδί τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη

  Στην εποχή της παρακμής και της απαισοδοξίας, συμβαίνουν πράγματα στην Ελλάδα που αθόρυβα χτίζουν μέλλον αντλώντας από το υγιές παρελθόν, την ιστορία του τόπου μας.

  Live review: Το παιδί τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη

  Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (digiworx)
  13 άρθρα στο MusicHeaven
  Κυριακή 13 Ιαν 2013

  Ήμουν παρών, σε μια όμορφα οργανωμένη βραδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου οι Εκδόσεις Καζαντζάκη παρουσίασαν μια εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 55 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, με τίτλο: "Το παιδί τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη", τον περασμένο Δεκέμβρη, στο Θέατρο του ΙΜΚ.

  Ο Νίκος Καζαντζάκης έχει αφήσει στο μέλλον, στα παιδιά, μια μεγάλη και σημαντική παρακαταθήκη: το Λόγο του, την αξεπέραστη γραφή του, τις ιδέες του, που μπορούν να γίνουν οδηγοί για την ζωή τους. Για το Αύριο.

  Live review: Το παιδί τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη

  Στην εκδήλωση που προλόγισε η εγγονή του Μαρία, συμμετείχε το μουσικό συγκρότημα «ΚΑΡΜΑ» με τραγούδια από το καινούργιο τους cd, εμπνευσμένα από την «Ασκητική», ο Γιώργος Σκορδαλός (κρητική λύρα), ο Διονύσης Κωτσάκης (τραγούδι) και η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, η οποίακαι ερμήνευσε και ένα τραγούδι που συνέθεσε για τον Νίκο Καζαντζάκη.

  Στην παράσταση ακούστηκαν αποσπάσματα των έργων "Ασκητική" και "Αναφορά στον Γκρέκο" από τις φωνές των: Ελισσάβετ Καρατζόλη, Νίκου Απειρανθίτη, Νίκου Πλιού, Θάνου Λάμπρου και Γιώργου Μάλλιου. Παρουσίασαν με εξαιρετικά ώριμο τρόπο oι μικροί Γιώργος Μάλλιος και Βάσια Σταμούλου.

  Στη διάρκεια της παράστασης - συναυλίας, απολαύσαμε παράλληλα ένα ήχο που πολύ θα ήθελα να ακούω στα μαγαζιά που φιλοξενούν σχήματα και επισκέπτομαι συχνά ανα το κλινόν άστυ. Ήχος, σφιχτός, γλυκός, γεμάτος και διαυγής. Υπεύθυνος: Δημήτρης Μαλέγκας, ο οποίος για τους γνώστες της δουλειάς του, δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις.

  Μακάρι να ακούσουμε περισσότερα στο μέλλον από τους "ΚΑΡΜΑ", που κάνουν ένα δύσκολο, αλλά ιδιαίτερο ταίριασμα παραδοσιακού και ροκ ήχου με ελληνόφωνο στίχο.

  Live review: Το παιδί τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη

  Tη συναυλία, έκλεισε αποφωνώντας με τον ιδιαίτερο τρόπο του, ο δημοφιλής ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, υποστηρικτής της εκδήλωσης, ενώπιον και του υπουργού Πολιτισμού κ. Τζαβάρα.

  Live review: Το παιδί τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη

  Ακολούθησε προβολή της πολυβραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη: Zorba the Greek, που βασίστηκε στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη: Αλέξης Ζορμπάς.

  Τέτοιες βραδιές τιμούν τον πολιτισμό μας και προάγουν το επίπεδό μας τη στιγμή αυτή που η Πατρίδα μας το χρειάζεται περισσότερο.

  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε