ελληνική μουσική
    763 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    Kollektiva - Ροκ με ανανεωτική ματιά

    Ένα δυναμικό ροκ συγκρότημα με ανανεωτική ματιά, με όρεξη και κέφι στην σκηνή αφήνει έντονο στίγμα στον ελληνικό ροκ ήχο.

    Kollektiva - Ροκ με ανανεωτική ματιά

    Γράφει το μέλος Εύα Φάμπα (guitarjournal)
    9 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 16 Μαρ 2013

    Οι KollektivA δημιουργούνται το 2009 και βαφτίζονται έτσι από μια ιδέα του Μάνου Ξυδούς, έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς παραγωγούς-τραγουδοποιούς- στιχουργούς.  Είναι το πρώην μουσικό γκρούπ  ΦΤΗΝΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ που είχε κάνει αισθητή την παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια με συναυλίες και νέα τραγούδια.

    Με τον Μάνο Ξυδούς  περιοδεύουν σε συναυλίες την ίδια χρονιά αλλά και το 2010.   Ταυτόχρονα, το 2010 σηκώνεται σε παραγωγή του γκρουπ η μουσικο-θεατρική παράσταση "Αντίθετα Μπροστά" σε σενάριο και σκηνοθεσία δική τους, που συνάντησε εξαιρετικές κριτικές και εγκαθιδρύει τη μόνιμη συνεργασία του γκρουπ με την ομάδα "Eyellusion" η οποία επιμελείται σταθερά το video art / real time light show στις συναυλίες (δείγματα στα παρακάτω βίντεο). Πρόκειται για το 3ο σε σειρά μουσικο-θεατρικό Project που επιμελούνταν (είχαν προηγηθεί τα "Η Ζωή σε τρεις κύκλους" και το "Κολεκτιβοποίηση Τώρα"). 

    Λίγο αργότερα οι KollektivA συμμετέχουν στον τελευταίο δίσκο του Μάνου Ξυδούς  ενορχηστρώνοντας και παίζοντας στο τραγούδι

    "Μαίρη Μη Λυπάσαι Πια

     Ταυτόχρονα ο Μάνος αναλαμβάνει την παραγωγή του πρώτου δίσκου των KollektivΑ και συμμετέχει στη διασκευή στο γνωστό εργατικό τραγούδι

     "Which Side Are You On

     Τέλη του 2010 κυκλοφορεί ο δίσκος των KollektivA από τη Lyra, με εξώφυλλο που σηματοδοτεί την πύρινη γλώσσα η οποία στιγματίζει τους τοίχους του αστικού τοπίου. 

    To 2011 συμμετέχουν σε σειρά κυκλοφοριών και συναυλίες άλλων καλλιτεχνών και παίζουν ζωντανά σε σταθερή βάση, με σημείο αναφοράς το club του Σταυρού του Νότου, όπου και αναδεικνύεται ποιο είναι το "δυνατό χαρτί" των KollektivA: Το live. 

     KollektivA live - Toxicity "Σταυρός του Νότου" 13/11/2011

     

    Τα τραγούδια τους ακούγονται στα ραδιόφωνα και κυρίως το "Which Side Are You On", το "Τώρα Πια" 

    και  το "Κάθε Φορά".

    Επίσης κυκλοφορεί το "Αγάπη Είναι Να Μένεις" με τη συμμετοχή της ηθοποιού Κατερίνας Τσάβαλου και αναβαθμίζει την παρουσία της μπάντας στα μουσικά δρώμενα   

     Το 2012 προσφέρεται και κατεβαίνει δωρεάν το τραγούδι "Φώναξε"  και το γκρουπ ξεκινάει να συνθέτει τον καινούριο του δίσκο.

     Ιούλη του 2012 η μπάντα κατεβαίνει για 3η φορά στην Κύπρο και γίνεται πλέον ένα τεράστιο βήμα αναγνώρισης των KollektivA στο ευρύ κυπριακό κοινό.

    Δύο μέλη των KollektivA (Θανάσης Χουλιάρας και Φάνης Μαργαρώνης) συμμετέχουν και στο «Ταγκό της Κρίσης», το πρώτο πολιτικό μιούζικαλ στην ιστορία της μεταπολίτευσης. «Το «Ταγκό της Κρίσης» ήταν μια συνεργασία με τον συνθέτη Χρήστο Χατζησπύρου.  Ένα πολιτικό musical σε μουσική του Χρήστου και σε λιμπρέτο του Φάνη Μαργαρώνη που είναι και ο στιχουργός στην KollektivA.

     Σήμερα είναι έτοιμες οι συνθέσεις για τον καινούριο δίσκο, ο οποίος αποτελεί ένα concept έργο στα πρότυπα Rock όπερας αποτελούμενος από 16 καινούρια τραγούδια και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2013.        Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το ψηφιακό single "Σκάρτη Εποχή" που ήδη ακούγεται στα ραδιόφωνα της Αθήνας. Λίγα λόγια για αυτό το καινούργιο τους τραγούδι :

    Πώς να βρούμε θάρρος σε μια Σκάρτη Εποχή;   Πώς θα πάψουμε να νοιώθουμε μόνοι μέσα σε μια δύνη γεγονότων που μας καταπίνει;   Μέσα από την ψυχή τους οι KollektivA μας παρακινούν να μην μείνουμε θεατές, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.    Μας ζητάνε να μην μάθουμε να ζούμε δυστυχισμένοι, να πραγματώσουμε τις ελπίδες μας παρέα.     «Θα περιμένω μέχρι να’ ρθεις» μας λένε με φρέσκο, εναλλακτικό ήχο, με ανεβασμένη διάθεση και μια γλυκιά νοσταλγία ενός καλύτερου αύριο.    Οι μελωδίες της τρομπέτας συμπληρώνουν ιδανικά την παλέτα των χρωμάτων που συνθέτει με αισιοδοξία το τραγούδι των KollektivA.

    Credits:     Τίτλος: Σκάρτη Εποχή    /     Εκτελεστής: KollektivΑ

    Στίχοι: Φάνης Μαργαρώνης  -   Μουσική: Φάνης Μαργαρώνης

    Ενορχήστρωση: Φάνης Μαργαρώνης, Θανάσης Χουλιαράς, Γιώργος Θεοφάνου

    Παίζουν οι μουσικοί:

    Τραγούδι: Θανάσης Χουλιαράς  - Κιθάρα, φωνή: Φάνης Μαργαρώνης

    Κιθάρα, πλήκτρα: Γιώργος Θεοφάνους  -  Μπάσο: Πέτρος Βασιλειάδης

    Τύμπανα: Παύλος Λογαράς  -  Κρουστά: Μάκης Κρέτσης  -  Τρομπέτα: Νίκος Σαρρής

    Ηχοληψία: Γιώργος Θεοφάνους / Μίξη, Mastering: Δημήτρης Ρετουνιώτης

    ~~~~~~~~~~~~~~ 

    Οι ζωντανές εμφανίσεις των KollektivA περιλαμβάνουν θεματικές συναυλίες, video art, συνύπαρξη επί σκηνής με καλλιτέχνες από διάφορα μουσικά είδη...

    Μέχρι σήμερα οι KollektivA έχουν συνυπάρξει στη σκηνή ή δισκογραφικά με πολλούς καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών: Μάνος Ξυδούς, Φίλιππος Πλιάτσικας, ΟΝΑΡ, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Νατάσσα Μποφίλιου, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Ευρυδίκη, Βασίλης Λέκκας, Magic de Spell, ΟΝΑΡ, ΝΕΒΜΑ, Κόμης Χ, Υπόγεια Ρεύματα.... 

    KollektivA Live - Killing in the name "Σταυρός του Νότου" 13/11/2011

     

     Με την  αρχή του 2013 οι Κollektiva μας ξάφνιασαν ευχάριστα με την νέα τους πρωτοβουλία, που φανερώνει την αγωνία τους για το σήμερα που βιώνουμε, την ευαισθησία τους  για τον άνθρωπο και την κοινωνία αλλά μαζί και την αποφασιστικότητα να παραμείνουμε ζωντανοί και να αντιστεκόμαστε, να δημιουργούμε έναν πραγματικά όμορφο κόσμο     

    Μουσική  Πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό από τους KollektivA και την "ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ"  με σκοπό την δημιουργία cd  

      

    facebook: http://www.facebook.com/KollektivAgroup.greece

    youtube https://www.youtube.com/TheFemdBand

     





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε