ελληνική μουσική
  243 online   ·  210.839 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

  6η θέση Διαγωνισμού Τραγουδιού: Αναστενάρηδες

  Ο συνθέτης του τραγουδιού Αναστενάρηδες, Γιάννης Βενιζέλος, που κατέκτησε την 6η θέση στον 3ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του MusicHeaven, ανάμεσα σε 318 συμμετοχές, μας μιλάει για το τραγούδι του και λέει τη γνώμη του για τον Διαγωνισμό μας!

  6η θέση Διαγωνισμού Τραγουδιού: Αναστενάρηδες

  Σάββατο 08 Ιούν 2013

  Το τραγούδι “Αναστενάρηδες” είναι ένα απο τα δώδεκα κομμάτια της πρώτης μου δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “Καλωσόρισμα”.

  Πρώτα απ'όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους στήριξαν το τραγούδι μου, αλλα και το MusicHeaven πού δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν τα κομμάτια τους μέσω ενός διαγωνισμού που πλέον έχει γίνει θεσμός. Επίσης να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους συμμετέχοντες. Πιστεύω πως κατα τη διάρκεια του διαγωνισμού αναδείχθηκαν σπουδαία τραγούδια απο ιδιαίτερα ταλαντούχους καλλιτέχνες!

  Είμαι διπλωματούχος κλασσικής κιθάρας και σύνθεσης και πτυχιούχος αρμονίας,αντίστιξης, φούγκας, ενώ έχω παρακολουθήσει μαθήματα Jazz ηλεκτρικής κιθάρας και Jazz αρμονίας. Απο το 2001 εργάζομαι ως καθηγητής κλασσικής, ηλεκτρικής, ακουστικής κιθάρας και θεωρητικών μαθημάτων.

  Το τραγούδι “Αναστενάρηδες” είναι ένα απο τα δώδεκα κομμάτια της πρώτης μου δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο “Καλωσόρισμα” που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2012. Το τραγούδι βασίστηκε στους στίχους που μου εμπιστεύτηκε η Νατάσσα Μεσσήνη, οπου μιλάνε για την θέληση του ανθρώπου να ξεπεράσει τα όρια του υλικού κόσμου και μέσω της πνευματικότητας να συνδεθεί με ανώτερα, συμπαντικά επίπεδα.

  Στόχος μου, όσον αφορά τη μουσική, ήταν να συνδυάσω τον κλασσικό τροπο-αντιστικτικό παίξιμο των βιολιών με τα παραδοσιακά στοιχεία των κρουστών, του ρυθμού και του τραγουδίσματος. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μάριο Παπούλια (βιολί), τον Νίκο Νταρίλα (κρουστά) και την Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φωνή) για τις υπέροχες ερμηνείες τους.

  6η θέση Διαγωνισμού Τραγουδιού: Αναστενάρηδες

  Ελπίζω να συνεχίσουν να γίνονται τέτοιες προσπάθεις οπου να αναδεικνύονται όμορφα τραγούδια! Η τέχνη είναι πολιτισμός και ο πολιτισμός δείχνει το επίπεδο της κοινωνίας μας. Νομίζω οτι αυτή τη χρονική περίοδο την έχουμε περισσότερο ανάγκη απο ποτέ!

  Γιάννης Βενιζέλος

  www.giannisvenizelos.com

  6η θέση Διαγωνισμού Τραγουδιού: Αναστενάρηδες

  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #27408   /   08.06.2013, 09:14   /   Αναφορά

  Πολύ ωραίο τραγούδι, συγχαρητήρια συνονόματε.

  #27423   /   11.06.2013, 09:53

  Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!!


  #27418   /   10.06.2013, 23:40   /   Αναφορά

  Πολύ όμορφο το τραγούδι σας Παιδιά !


  Το ταλέντο και το ήθος σας υπόσχεται πολλά !


  Συγχαρητήρια πάντα τέτοια

  #27424   /   11.06.2013, 09:54

  Ευχαριστούμε πολύ! Συγχαρητήρια και σε σένα!


  #27432   /   12.06.2013, 19:08   /   Αναφορά

  εξαιρετικό τραγούδι..ένα μπράβο στους συντελεστές δε φτάνει!Smile