ελληνική μουσική
194 online   ·  209.517 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

Μια απόσχιση από τον Αποστόλη και την Ξένια

Η παρουσίαση της καινούργιας τους δουλειά με οχτώ κομμάτια ένα κι ένα.

Μια απόσχιση από τον Αποστόλη και την Ξένια

Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)122 άρθρα στο MusicHeaven
Δημιουργία κι αναζήτηση. Διεύρυνση των μουσικών (κι όχι μόνο) οριζόντων, με σκοπό την αυτοπραγμάτωση. Retromaniac, cinemaholic, joker, smoker, a midnight toker too (xP). Σε συνεχή προσπάθεια απόκτησης τίτλου σπουδών.  Βυζαντινή Μουσική: Loa...
Παρασκευή 24 Απρ 2015

Την περασμένη Κυριακή είπα να πάω στο Ρυθμός Stage στην παρουσίαση δύο δικών μας παιδιών, μουσικοπαραδεισένιων, του Αποστόλη Αρμάγου και της Ξένιας Ροδοθεάτου. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα ακούσει παρά μόνο ένα κομμάτι από την "Απόσχιση" κι έτσι πήγα απροετοίμαστη. Αλλά αυτό, όπως ανακάλυψα, δεν είναι πάντα κακό ή αρνητικό. Αντιθέτως, κάποιες φορές-όπως τώρα-σε κάνει να δίνεις περισσότερη προσοχή σε αυτό που ακούς εκείνη τη στιγμή.

Το πρώτο πράγμα που με ξένισε, αλλά τελικά δεν ήταν τόσο άσχημο, είναι το γεγονός πως δεν υπήρχε το γνωστό πόστο του πληκτρά. Δεν υπήρχαν πλήκτρα ή πιάνο. Δεν ήταν κακή επιλογή, αλλά ίσως να ήταν πιο πλούσιο ηχητικά το αποτέλεσμα αν υπήρχε. Το ξεπέρασα όταν εντόπισα τη λύρα του Ανδρέα Αρβανίτη. Το δεύτερο, που μ' έκανε να αισθανθώ μια ασφάλεια, αφού τα παιδιά ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα live, ήταν ο Νίκος ο Ξύδης στο μπάσο.

Μια απόσχιση από τον Αποστόλη και την Ξένια

Μια απόσχιση από τον Αποστόλη και την Ξένια

Με τη σειρά, άκουσα-επιτέλους!-αυτή την "Απόσχιση" που απ' τη στιγμή που κυκλοφόρησε γέμισε η αρχική μου σελίδα στο fb με τραγούδια της κι ανακοινώσεις για τις συναυλίες της Ξένιας και του Αποστόλη. Θα μπορούσα να πω πως ξεχώρισα δυο τρία που μου έκαναν το κλικ, το "Αγάπη", το "Έρχεται ξανά" και το "Άπιαστο-Τα μεγάλα". Πιστεύω αυτά έχουν βρει ήδη το δρόμο και την ταυτότητά τους. Με άγγιξαν και με ευχαρίστησαν.

Το σημείο που θεωρώ πως πρέπει κάποιος να έχει θάρρος (ή και θράσος) για να το εντάξει σ' ένα τέτοιο πρόγραμμα ήταν οι "Δαίμονες" από την πασίγνωστη ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα! Θέλει μία τόλμη, όσο να πεις.

Μια απόσχιση από τον Αποστόλη και την Ξένια

Μια απόσχιση από τον Αποστόλη και την Ξένια

Μια απόσχιση από τον Αποστόλη και την Ξένια

Μια απόσχιση από τον Αποστόλη και την Ξένια

Αυτή η παρουσίαση έκλεισε με τη συμμετοχή της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου στο παραδοσιακό τραγούδι από την Χαλκιδική "Τριανταφυλλιά (Απάνω στην τριανταφυλλιά)". Και  μπορώ να πω πως με ενθουσίασε ιδιαίτερα κι ήταν και μια πολύ καλή εισαγωγή στο β΄μέρος, όπου ανέβηκε η Κεχαγιόγλου μαζί με την ορχήστρα της, για να παρουσιάσει τη δική της δουλειά.

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Νίκος Ξύδης: μπάσο | Ανδρέας Αρβανίτης : λύρα | Κώστας Τσούπρος: τύμπανα |  Αλέξανδρος Δερμάνης: κιθάρα

Στο τραγούδι "Έρχεται ξανά" συμμετείχε ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, ενώ στο "Παραπονιάρικο" ο
Κώστας Τερζάκης.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Αραπέτσικα για το φωτογραφικό υλικό.

Καλοτάξιδος να τους ευχηθούμε να είναι και να σας ενημερώσω πως μπορείτε να προμηθευτείτε το δίσκο στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα), MusicCorner (Πανεπιστημίου 46, Αθήνα) και ως EP σε iTunes, amazon, google play και emusic.

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε