ελληνική μουσική
  471 online   ·  210.669 μέλη
  chat
  αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

  Όταν χορέψαμε boogaloo με τον C.W.Stoneking

  Από τα New Orleans στο Texas, με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις και καινούργιο δίσκο! 

  Όταν χορέψαμε boogaloo με τον C.W.Stoneking

  Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)
  122 άρθρα στο MusicHeaven
  Τετάρτη 03 Ιούν 2015

  Τον ακούγαμε στον Pepper όλη την περσινή χρονιά. Ήταν radio hit, τον γνωρίσατε μέσα από διαφήμιση του σταθμού. Προφανώς μιλάω για το "Lome me or die", ένα κομμάτι που γράφτηκε σήμερα από έναν Αυστραλό καλλιτέχνη, όμως ολόκληρο είναι ένα voodoo Blues της Νέας Ορλεάνης.

  Όταν χορέψαμε boogaloo με τον C.W.Stoneking

  Όταν χορέψαμε boogaloo με τον C.W.Stoneking

  Ο C.W.Stoneking με μια λιτή ορχήστρα (drums, κιθάρα, διάφορα κρουστά χειρός) και τις δύο κοπέλες για back vocals μας παρουσίασε το δίωρο παρά κάτι πρόγραμμα του. Ο ήχος του TexMex, Blues κι indie Rock. Η εμφάνιση του επίσης. Το κοινό, όμως, πέρα για πέρα ελληνικό. Δεν εντόπισα περισσότερα από δέκα άτομα, τα οποία απολάμβαναν αυτή την κλουλτούρα. Κάποιοι παραπονέθηκαν δίπλα μου γιατί το "Lome me or die" ήταν σε μια πιο γρήγορη διασκευή και δεν αντιλήφθηκαν αμέσως ποιο ήταν. Ειδικά στο πάνω διάζωμα οι ομιλίες δε σταμάτησαν λεπτό. Αυτό με χάλασε πάρα πολύ ως κοινό και θαυμάστρια του είδους.

  Όταν χορέψαμε boogaloo με τον C.W.Stoneking

  Όταν χορέψαμε boogaloo με τον C.W.Stoneking

  Ο καλλιτέχνης παρουσίασε κομμάτια από την επερχόμενη δουλειά του, έξι χρόνια μετά το "Jungle Blues", με τίτλο "Bon' Boogaloo", του οποίου το promo ήταν κι ο λόγος της περιοδείας. Με τη χρυσή του vintage Fender και το banjo combo του μας έπαιξε δώδεκα ολοκαίνουργια και κάποια παλαιότερα τραγούδια, όπως το "Love me or die" , "The Zombie" κ.ά. Προς το τέλος του live, στα τελευταία κομμάτια, όσος κόσμος είχε μείνει χόρευε με τις οδηγίες του C.W. Υποθέτω πως το studio version θα διαφέρει από αυτό που είδα και άκουσα, γι' αυτό περιμένω το δίσκο ολόκληρο, για να δω αν είναι το ίδιο ενθουσιώδης με τον προηγούμενο. Άλλωστε υποστηρίζω πως το καλό πράγμα αργεί! 

  To opening act έκαναν οι Appalachian Cobra Worshipers, γνωστοί στο ελληνικό κοινό απ' τις εμφανίσεις τους σε μαγαζιά-spots του κέντρου. Χάρηκα που άκουσα αποκλειστικά δική τους δουλειά!

  Όταν χορέψαμε boogaloo με τον C.W.Stoneking


  Tags
  Μουσικά Είδη:BluesRockΜουσικά Όργανα:κιθάραΕταιρίες:Fender  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε