ελληνική μουσική
  814 online   ·  210.850 μέλη
  Με κοινά ακούσματα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ηχογράφηση της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς. Στην προσπάθεια τους αυτή, πολλοί φίλοι, όπως ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Γρηγόρης Κλιούμης κ.α. προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν. Μάθετε ποιοί είναι οι RED και ίσως διαπιστώσετε πως κάπου, κάπως, κάποτε τους έχετε ήδη δει επί σκηνής...
  Γράφει ο Jorge (jorge)
  300 άρθρα στο MusicHeaven
  Τρίτη 12 Οκτ 2004
  Οι RED είναι ο Δημήτρης Κοτάκος και ο Παναγιώτης Σαρδέλης. Η γνωριμία τους έγινε το 2002, την εποχή που ήταν και οι δύο μέλη της μπάντας του Γιώργου Αλουπογιάννη, παίζοντας κρουστά και τύμπανα αντίστοιχα, για τις τότε παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου. Εκείνη την εποχή δημιουργήθηκαν οι RED σαν συγκρότημα και ομάδα παραγωγής...

  Με κοινά ακούσματα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ηχογράφηση της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς. Στην προσπάθεια τους αυτή, πολλοί φίλοι προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν. ¶λλοι, όπως ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Στάθης Δρογώσης, η Μαρία Παπαδοπούλου, ο Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), τα Κίτρινα Ποδήλατα και ο Τάσος Γεωργόπουλος μελοποίησαν και τραγούδησαν στίχους του Δημήτρη Κοτάκου. ¶λλοι, όπως ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Μπάμπης Στόκας και η Ευαγγελία Σκιαδαρέση ερμήνευσαν συνθέσεις των Γιώργου Αλουπογιάννη, Τάσου Γεωργόπουλου, Red, σε στίχους Δ. Κοτάκου. Στο άλμπουμ συμμετέχει ακόμη η Μελίνα Κανά ερμηνεύοντας το «Συ με ’μαθες πώς αγαπούν» του Θανάση Σκορδαλού στη διασκευή των RED και τέλος η Μαριώ, κάνοντας φωνητικά στη σύνθεση των RED «Ένα τραγούδι για την Παλαιστίνη», ένα τραγούδι με ξεχωριστή σημασία για το συγκρότημα.

  Στην πρώτη παραγωγή των RED, με τίτλο το όνομά τους, διαπιστώνει κανείς από το πρώτο άκουσμα, το σύνολο των επιρροών τους από την ελληνική και ξένη μουσική πραγματικότητα.


  Βαθμολογία: 5/5
  Ξεχωρίσαμε το: «Ένα τραγούδι για την Παλαιστίνη»
  Αγοράστε το από το GreekBooks.gr σε τιμή προσφοράς.
  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε