ελληνική μουσική
468 online   ·  209.873 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Βιβλίο & Μουσική

Η Ρυθμική Κιθάρα στην Πράξη (+ CD)

Η ρυθμική κιθάρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα μουσικό σχήμα, αλλά και στην παρέα. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να μην συγκεντρώνει πάνω της τα βλέμματα, όμως είναι το όργανο που δίνει το ρυθμό και την αρμονική βάση στους άλλους μουσικούς. Στην άλλη περίπτωση, όταν θέλετε να παίξετε στην παρέα σας, ο ρυθμός είναι το Α και το Ω.

Το βιβλίο Η Ρυθμική Κιθάρα στην Πράξη έρχεται να συμπληρώσει τις γνώσεις ενός κιθαρίστα μετρίου επιπέδου, αλλά και να μάθει εξ αρχής στον αρχάριο πως να κρατάει το ρυθμό σχεδόν οποιουδήποτε τραγουδιού...
Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge) / 298 άρθρα στο MusicHeaven
Πέμπτη 20 Ιαν 2005
Στο βιβλίο Η Ρυθμική Κιθάρα στην Πράξη καταγράφονται περίπου 160 ρυθμοί διαφόρων μουσικών στυλ. Θα μάθετε να παίζετε Blues, Rock, Heavy Metal, Reggae, Funk, Pop, Latin, Ελληνικούς ρυθμούς κ.ά.

Μέσα θα βρείτε και παραδείγματα με αγαπημένα τραγούδια όπως τα Sultans of Swing (Dire Straits), Light My Fire (Doors), Another Brick In The Wall (Pink Floyd) κ.α.

Για τον αρχάριο κιθαρίστα υπάρχει μάλιστα και ένα προκαταρκτικό κεφάλαιο με 37 ρυθμικές ασκήσεις. Τέλος, σε ειδικό παράρτημα αναλύεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφέ που χρησιμοποιεί η κιθάρα.

Συνοδεύεται από CD.

Αποκτήστε το βιβλίο με έκπτωση 10%, χωρίς χρήση πιστωτικής κάρτας από το GreekBooks.gr

ΤΙΜΗ: 18.00 € (σε άλλα καταστήματα θα το βρείτε 20 €)
ΣΕΛΙΔΕΣ: 80

Screenshot από τα περιεχόμενα:


Tags
Μουσικά Είδη:BluesFunkHeavy MetalLatinMetalPopReggaeRockSwingΜουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Εκπαίδευση:ρυθμόςΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#7186   /   13.02.2007, 22:54   /   Αναφορά
Eίναι όντως καλό βιβλίο. Το είχα από καιρό στη βιβλιοθήκη μου, αυτές τις μέρες το αξιοποιώ και νομίζω πως είναι πολύ χρήσιμο.