ελληνική μουσική
    533 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Νίκος Ζιώγαλας: Άρωμα από Βανίλια

    Μια χαρά δίσκος, με μικρό βέβαια "ρίσκο" μια και τα περισσότερα τραγούδια είναι ήδη γνωστές επιτυχίες. Πολυτραγουδισμένες. Και που σχεδόν πάντα περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο μας όταν μαζευόμαστε σε σπίτια και παραλίες με τις μουσικές παρέες μας. «Σαν σταρ του σινεμά», «Θα σου φανερωθώ», «Ζεστό Αγάπης Κύμα», «Πέρασε η μπόρα» και πολλά άλλα που παίζουν στα ραδιόφωνα και στις κιθάρες μας εδώ και 20 χρόνια, από την εποχή του "Τζάμπο".

    Μοναδική - προσωπική - ένσταση το τραγούδι «Άρωμα από βανίλια» που ερμηνεύει ο Νίκος με τον Χάρη τον Κατσιμίχα. Γνωρίζοντας την τεράστια αξία των δύο μεγάλων μορφών της ελληνικής έντεχνης ροκ σκηνής, σίγουρα περιμέναμε κάτι καλύτερο από τη συγκεκριμένη συνεργασία.

    Κλείνοντας αυτή την - μάλλον αδιάφορη - παρένθεση, τα πράγματα έρχεται ευτυχώς να εξισορροπήσει μια πολύ όμορφη διασκευή του Νίκου Ζιώγαλα σε ένα γνωστό καταπληκτικό κομμάτι του Χάρη και του Πάνου...
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 13 Ιούν 2005
    Το «Για ένα κομμάτι ψωμί»... Ο Νίκος Ζιώγαλας από το 1985 που κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος «Το τζάμπο» μέχρι σήμερα, έχει γράψει και ερμηνεύσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια της τελευταίας εικοσαετίας. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του, που τραγουδιούνται μέχρι σήμερα, μαζί με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι - φτωχών όμως επιδόσεων - είναι συγκεντρωμένες στη συλλογή «Άρωμα από βανίλια».

    Το καινούριο αυτό κομμάτι είναι το ομότιτλο «Άρωμα από βανίλια» που ερμηνεύει μαζί με τον Χάρη Κατσιμίχα. Ερμηνεύει επίσης και τα δικά του «Χόρεψε μαζί μου» (μαζί με την Μαριώ και τον Λάμπρο Καρελά) και το «Τζάμπο» σε στίχους του Δημήτρη Μέγα.


    Αγοράστε το CD από το GreekBooks.gr


    Τα υπόλοιπα 15 τραγούδια, είναι μεγάλες επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει ο Νίκος Ζιώγαλας, τραγούδια δικά του αλλά και των Νίκου Πορτοκάλογλου, Μανώλη Φάμελλου σε στίχους Σούλη Λιάκου. Μεταξύ αυτών τα: «Πέρασε η μπόρα» σε ντουέτο με την Αναστασία Μουτσάτσου, «Πάρε με απόψε πάρε με» με τη Γλυκερία, «Βασιλική» με τον Μανώλη Φάμελλο και τους Ποδηλάτες, «Βάλε μου δύσκολα», «Σαν σταρ του σινεμά», «Άγρια τριανταφυλλιά», «Θα σου φανερωθώ», «Της καρδιάς τα πέταλα», «Πόσα μου φύλαγες», κ.ά.

    Μία συλλογή με τα ωραιότερα τραγούδια ενός από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της εποχής μας.




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #2359   /   14.06.2005, 12:33   /   Αναφορά
    Πάλι θα γκρινιάξω... Ενώ έχουν κυκλοφορήσει τόσο ενδιαφέροντα πράγματα τον τελευταίο καιρό, το ΜΗ απόφασίζει για ένα μήνα να έχει ως cd που ακούει και αγαπάει μια από τις πιο συμβατικές κυκλοφορίες. Δεν καταλαβαίνω ποιο κενό καλύπτει αυτή η συλλογή, όταν πριν μια 10ετία ο Ζιώγαλας είχε κυκλοφορήσει και άλλο BEST. Και δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν είναι και πολλά αυτά τα οποία κατάφερε μέσα σε μια 10ετία ώστε να δικαιλογείται ένα PART II. Τα περισσότερα τραγούδια απ' αυτά που αναφέρει ο Jorge, περιλαμβάνονται και στο PART I. Αν σας αρέσει τέλος πάντων το ξανα και ξανα και ξαναζεσταμένο φαΐ, τούτο εδώ είναι ένας πρώτης τάξεως πιάτο...!
    Administrator
    #2361   /   14.06.2005, 22:54
    Μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει πολύ ωραία πράγματα τον τελευταίο καιρό, όμως αυτοί που τα κυκλοφόρησαν δε φρόντισαν να τα στείλουν σ' εμάς. Ή κι αν τα έστειλαν, τα έστειλαν χωρίς σκαναρισμένα εξώφυλλα και χωρίς Δελτία Τύπου με επαρκείς πληροφορίες.



    Και επειδή προσωπικά δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή να τα κάνω όλα μόνος μου, επέλεξα τη μοναδική παραγωγή για την οποία είχα υλικό αυτό το μήνα. Δε σημαίνει οτι καλύπτει κάποιο κενό ή οτι είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απλά δεν είχε κάτι να ανταγωνισθεί.



    Και να πω επίσης πως η στήλη Δισκογραφία, όπως και όλες του e-Περιοδικού του MusicHeaven, είναι στήλες που μπορούν να γράφουν όλοι. Αρκεί βέβαια πριν να έχουν το ΟΚ από τον υπεύθυνο σύνταξης (τώρα είμαι εγώ τρομάρα μου).



    Ελπίζω να εβαλα κάποια πράγματα στη θέση τους. Κατα τ' άλλα συμφωνώ σε όλα με τον Χρήστο.

    #2598   /   02.08.2005, 19:36
    Κοιτα το χαλι μου Παπαμιχαλη μου.......Τελικα πρεπει να εισαι πολυ κακο παιδι.Απο μουσικη παντως εισαι τελειως ασχετος και κριμα γιατι παιζεις σε εναν πολυ καλο σταθμο της πολης! Κριμα θα

    #2360   /   14.06.2005, 17:20   /   Αναφορά
    Ούτε και εμένα μου αρέσει το ξαναζεσταμένο φαί.



    Όμως....

    Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια με το Νίκο, είμαστε φίλοι και....δεν ξέρω βρε παιδί μου....πώς να το ξεπεράσω τώρα αυτό;



    Και γιατί να το κάνω; Κάθε φορά που βγάζει δίσκο, χαίρομαι!!!!



    Ας είναι καλά... (Έτσι κι' αλλιώς, τον αγαπάω και το ξέρει!!)
    Administrator
    #2362   /   14.06.2005, 22:59
    Διαφωνώ Orfeitto. Εγώ τους φίλους μου τους κρίνω πιο αυστηρά απ' όλους τους υπόλοιπους. Διότι θέλω να πηγαίνουν μπροστά. Και οι φίλοι μας εμάς έχουν που εμπιστεύονται περισσότερο και από μας περιμένουν ν' ακούσουν κριτική. Ποιους θ' ακούσουν; Τους κουστουμαρισμένους PR-άδες;

    #2369   /   16.06.2005, 02:30
    Ξέρω τι λες και συμφωνώ. Έτσι είναι.



    Αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που η εταιρία επιβάλλει την κυκλοφορία του δίσκου, παρ' όλες τις αντιρρήσεις του καλλιτέχνη;



    Υπάρχουν καλλιτέχνες που δεν είναι πολυ-παραγωγικοί (όπως ο Νίκος), αλλά η εταιρία τους έχει την άποψη ότι "πρέπει" να φαίνονται.

    Έχουν υπογραφεί συμβόλαια που αφορούν σε κάποιες παραγωγές και που πρέπει να τηρηθούν.



    Και στο θέμα αυτό, χωράνε πολλές σκέψεις.

    ("Ας βγάλουμε το δίσκο να τελειώνουμε με το συμβόλαιο, γιατί δεν τραβάει αυτός", ή "ας βγάλουμε τώρα αυτό, μέχρι να ετοιμαστούν τα καινούργια και ότι πιάσουμε")



    Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά αυτά γίνονται.



    Σε μια τέτοια περίπτωση λοιπόν, ίσως να πρόκειται πραγματικά για "ρίσκο", γιατί ορίστε να οι κακές κριτικές.



    Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους στην εταιρία που ανήκουν. Πιθανότατα, να γνωρίζουμε και οι δύο μας έναν!!!!

    #2558   /   26.07.2005, 18:13   /   Αναφορά
    Μ'αρέσεις Νικόλα!!!! Κράτα γερά κ προχώρα!!!!!!!@

    Κατερίνα Α.