ελληνική μουσική
  475 online   ·  210.908 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

  Α.Ζαχαριάδης & Αρχάνθρωποι: Εφήμεροι Εραστές

  Ένα γκρουπ που μου άρεσε ιδιαίτερα, ένα γκρουπ που πήρε το όνομά του από τους πρώτους ανθρώπους που εμφανίστηκαν στη γη, πριν περίπου 1 εκατομμύριο χρόνια.

  Ακούστε δείγμα της δουλειάς τους από το iPOD του MusicHeaven...

  Ακούστε το ηχητικό!
  Γράφει ο Jorge (jorge)
  300 άρθρα στο MusicHeaven
  Δευτέρα 04 Σεπ 2006
  Οι Αρχάνθρωποι λοιπόν δημιουργήθηκαν από τον Αλέξανδρο Ζαχαριάδη το 1997 στη Θεσσαλονίκη. Πριν λίγο καιρό έβγαλαν το 3ο τους CD, με τίτλο Εφήμεροι Εραστές, στο οποίο πρωταγωνιστεί σαφώς η φωνή του Αλέξανδρου Ζαχαριάδη. Μεστή, ροκ, απόλυτη. Το εκ Θεσσαλονίκης σχήμα, προσφέρει εδώ, 18 τραγούδια που διαθέτουν ποικιλία ηχητικών αναφορών σε διάφορα μουσικά είδη, με αρμονική όμως συνύπαρξη, χρησιμοποιώντας κάποιες μελωδικές αποχρώσεις του λεγόμενου έντεχνου και διατηρώντας τη ροκ ψυχή. Ιδιαίτερο χρώμα στα περισσότερα κομμάτια δίνει η συμμετοχή κλασικών οργάνων όπως το τσέλο, το βιολί και το σαξόφωνο. Εκείνο όμως που κυρίως διακρίνει τους Αρχανθρώπους από τα περισσότερα σχήματα του είδους, είναι η με ιδιαίτερα προσωπικό ύφος στιχουργική προσέγγιση του Αλέξανδρου Ζαχαριάδη και οι ασυνήθιστες, σε πολλές περιπτώσεις, θεματικές των τραγουδιών.

  Το σχήμα αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ζαχαριάδη (φωνή, σύνθεση, στίχοι), Κωνσταντίνο Σακαλή (πλήκτρα), Φίλιππο Μουζά (κιθάρα), Ηλία Κομμουστεβίτογλου (μπάσο) Νίκο Χαριτόπουλο (τύμπανα) και Ελισάβετ Μήτσα (βιολί).


  Οι περισσότεροι μουσικοί υπήρξαν μέλη σε παλαιότερα συγκροτήματα, ενώ ο Αλέξανδρος Ζαχαριάδης συμμετείχε και σε σχήματα στη Rock σκηνή του Leeds , κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Αγγλία.

  Η μουσική του σχήματος ενώ κινείται στον ευρύτερο εναλλακτικό χώρο του ροκ, ακουμπώντας στο έντεχνο, αποφεύγει να υιοθετεί τις συνθετικές ταμπέλες που εφευρίσκονται από τους επιτήδειους για την ανανέωση της εφήμερης μόδας και πλασάρονται ως ¨πειραματισμοί ¨ και ¨νεωτερισμοί¨.
  Τα τραγούδια έχουν ελληνικό στίχο, όπου αναπτύσσονται θεματικές που αφορούν τη ζωή, τον έρωτα, το μεταφυσικό, τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και τις υπαρξιακές αναζητήσεις. Όλα ιστορίες γεμάτες εναλλασσόμενες εικόνες και ήρωες με ανθρώπινες αδυναμίες, που αρνούνται όμως να συνθηκολογήσουν.

  Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε από την Wipeout το 1998 με τίτλο "Η Πτήση του Ίκαρου" και περιλάμβανε 24σέλιδο ένθετο με εικονογραφημένους τους στίχους των τραγουδιών.
  Το δεύτερο cd των Αρχανθρώπων "Αινίγματα Και Μυστικά" βγήκε το 2002, ενώ μόλις κυκλοφόρησε η νέα τους δουλειά με τίτλο "Εφήμεροι Εραστές" από την Smile records.

  Περισσότερα
  - Επίσημο Site

  Tags
  Μουσικά Είδη:RockΜουσικά Όργανα:βιολίΚαλλιτέχνες:ΑρχάνθρωποιΑλέξανδρος Ζαχαριάδης  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #5506   /   05.09.2006, 16:43   /   Αναφορά
  Προσωπικά δεν γνώριζα την ύπαρξη του συγκεκριμένου συγκροτήματος.

  Απ΄την πολύ ωραία παρουσίαση σου Φανταστικέ admin , αλλά και από το δείγμα της δουλειάς τους μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

  Thanks You jorge για την ενημέρωση!
  #5507   /   05.09.2006, 16:47   /   Αναφορά
  Μια διόρθωση......Thanks ή Thank you!Τo Thanks You είναι δικό μου!:)
  Administrator
  #5511   /   05.09.2006, 19:45
  Να 'σαι καλά Εμάκι. Νιώθω τυχερός με τα CD που μου αποκαλύπτονται ώρες ώρες και θέλω να το μοιράζομαι. :-)

  #5561   /   11.09.2006, 21:38   /   Αναφορά
  Σκέπτομαι Άρα Αμαρτάνω  Η αναμέτρηση τέλειωσε πάνω στη γη.  Η κατάληξη αυτής εκ των προτέρων γνωστή :  χρήμα , απληστία κι απάτη είναι πλέον νικητές.  Σκέψη , ελπίδα κι αγάπη είναι λέξεις κενές.  Στους ηγέτες πιστεύω κι ότι αυτοί εκπροσωπούν  και είναι εχθροί διεστραμμένοι όσοι αμφισβητούν.  Μα μια νύχτα που στοίχειωσε , έμεινα ξυπνητός  και αντιλήφθηκα πως ....  Σκέπτομαι άρα αμαρτάνω , στην φαντασία υποχωρώ.  Πως θα αποφύγω να ονειρευτώ ;  Αγοράζω βιβλία για ευτυχία αν μιλούν .  Πλαστικά ακούω τραγούδια , που αύριο θα ξεχαστούν.  Των πολλών τα ιδεώδη θέλω να ασπασθώ ,  έχω ανάγκη από κάτι να εξαρτηθώ.  Έλα μπες στο μυαλό μου καθοδηγητή ,  σβήσε μου απ’ τη μνήμη ότι γνήσιο βρεθεί.  Δεν μπορώ στην ιδέα να ’μαι ξεχωριστός  ούτε αντέχω πως ...  Σκέπτομαι άρα αμαρτάνω, στην φαντασία υποχωρώ.  Πως θα αποφύγω να ονειρευτώ ;  Μόλις διάβασα τη κριτική κι έσπευσα να μάθω περισσότερα από το site του συγκροτήματός.Για να καταλάβω καλύτερα περί τίνος πρόκειται διάβασα τους στίχους των τραγουδιών που έχουν παραθέσει.Πολύ καλοί ομολογώ.Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και η μουσική και τα ακούσματα που περνάνε μέσω των τραγουδιών.Θα φροντήσω να ακούσω.Ένα ευχαριστώ κι από μένα για την ενημέρωση!

  (Αν είναι εύκολο αναφέρετε τους τίτλους των τραγουδιών που περιλαμβάνονται στο εν λόγω cd.Στο site του group υπάρχουν τρείς δίσκοι με ανακατεμένους τους τίτλους από κάτω.)