ελληνική μουσική
  314 online   ·  210.839 μέλη

  ΔΤ: Τα Δημοτικά Του Φωνόγραφου

  jorge
  07.04.2004, 22:17
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΩΝΟΓΡΑΦΟΥ
  ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ 1924-1950

  Μια σπάνια συλλογή, όχι μόνο για την μοναδικότητα του περιεχομένου της αλλά και για τον τρόπο καθώς και για την μορφή που οι συγκεκριμένοι θησαυροί–στολίδια, παρουσιάζονται σε αυτό το cd. Mε νέα σύγχρονη ηχητική επεξεργασία ώστε το τελικό ακουστικό αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές ακουστικές απαιτήσεις.
  Στη συλλογή περιέχονται ιστορικά τραγούδια όπως τα «Η Μπρατσέρα», « Σαράντα παλικάρια», «Κυρά Φροσύνη», « Μ’ έκαψες γειτόνισσα», « Κοντούλα λεμονιά», «Έχε γεια καημένε κόσμε», κ.λ.π. που τραγουδούν οι Κώστας Ρούκουνας, Αντώνης Νταλκάς, Ρίτα Αμπατζή, ¶ννα και Αιμιλία Χατζηδάκη, Κώστας Νούρος, Γεωργία Μητάκη, κ.λ.π. Τα ονομαστά όσο και θρυλικά οργανικά « Ο Ήλιος» και «Σκάρος» παίζονται από τους πρωτομάστορες του κλαρίνου, Νίκο Καρακώστα, και Τάσο Χαλκιά.
  Η επιλογή των τραγουδιών και των κειμένων έγινε από τον Γιώργο Παπαδάκη και έτσι στο δίγλωσσο ( Ελληνικά, Αγγλικά) πολυσέλιδο ένθετο που συνοδεύει την έκδοση υπάρχει εκτεταμένη ανάλυση για το Δημοτικό τραγούδι καθώς και πλήρη ιστορικά και κοινωνιολογικά στοιχεία για κάθε ένα τραγούδι όπως: χρονολογίες, μουσικοί, γεγονότα, φωτογραφίες κ.λ.π.
  Μια σπάνια συλλεκτική δισκογραφική καταγραφή, με σημερινό ήχο, εμπλουτισμένη με όλα τα ιστορικά στοιχεία που την αφορούν.

  Για την PROTASIS
  Ελένη Βλάμη.

  PROTASIS Music Productions- Ομήρου 60- 106 72 Αθήνα
  Τηλ. 210-3634272- Fax. 210-3619289
  E- mail: protasis@ath.forthnet.gr- Website: www.protasis-music.com