ελληνική μουσική
  274 online   ·  210.972 μέλη

  Tο ηλεκτρονικό δισκοπωλείο της Microsoft

  jorge
  02.09.2004, 16:22

  Το διαδικτυακό κατάστημα μουσικής της Microsoft εγκαινιάστηκε την Πέμπτη σε δοκιμαστική έκδοση για τους αγοραστές στις ΗΠΑ. Το δισκοπωλείο MSN Music πουλά κάθε τραγούδι για 0,99 δολάρια και θεωρείται ήδη ανταγωνιστής του δημοφιλούς iTunes της Apple.

  Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να το επισκεφθούν μέσω του δικτυακού τόπου του Microsoft Network καθώς και μέσω του νέου Media Player 10, που επίσης αναμένεται να διατεθεί από την Πέμπτη. To αναβαθμισμένο λογισμικό πολυμέσων επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν απευθείας και με άλλα μουσικά δισκοπωλεία, όπως το Napster.

  To MSN Music διαθέτει κατάλογο 500.000 κομματιών, ο οποίος θα επεκταθεί τις επόμενε εβδομάδες στο ένα εκατομμύριο. Οι πελάτες μπορούν να κατεβάσουν τα τραγούδια στο σκληρό τους δίσκο καθώς και σε 70 διαφορετικές φορητές συσκευές που υποστηρίζουν το φορμά Windows Media, και μάλιστα χωρίς τη χρήση ειδικού λογισμικού -το iTunes, αντίθετα, υποστηρίζει μόνο το τζουκμποξ iPod της Apple, και εκτός αυτού απαιτεί τη χρήση ξεχωριστού προγράμματος.

  Η κανονική λειτουργία του MSN Music αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

  H Microsoft παραδέχεται ότι δεν ελπίζει σε σημαντικά κέρδη από το MSN Music. To κατάστημα θα χρησιμεύσει κυρίως ως εργαλείο για την επέκταση της αυτοκρατορίας της Microsoft στην αγορά διασκέδασης και για την ενίσχυση της κυριαρχίας των Windows. Η εταιρεία επιθυμεί να μεταμορφώσει το λειτουργικό σύστημα σε κέντρο ψηφιακής ψυχαγωγίας, απαραίτητο σε κάθε σπίτι.

  Το ΜSN Μusic αναμένεται μάλιστα να συνδεθεί και με τη νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft, που αναπτύσσεται ως αντίπαλος του Google. Όταν, για παράδειγμα, ο χρήστης εισάγει ως λέξι-κλειδί το όνομα ενός συγκροτήματος, τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα περιλαμβάνουν και συνδέσμους για την αγορά των δίσκων του γκρουπ.

  «Τα κέρδη δεν είναι από την αγορά μουσικής» δήλωσε ο Γιουσούφ Μεντί, αντιπρόεδρος του MSN. «Είναι από την προώθηση της [μηχανής] αναζήτησης, του MSN και των Windows.»


  Πηγη: in.gr

  CHE
  03.09.2004, 09:45
  Δεν έχω κάνει ποτέ μου χρήση τέτοιας προσφοράς γιατί τα βρίσκω αλλού και τσάμπα.
  Το θέμα είναι, όμως, ότι αν πληρώνεις σχεδόν 1 ευρώ για κάθε τραγούδι αυτό σημαίνει ότι για ένα ολόκληρο CD η τιμή του θα είναι 15-20 ευρώ (ανάλογα με τον αριθμό των τραγουδιών).
  Αν μάλιστα είναι καμιά διπλή συλλογή με 20 τραγούδια στο κάθε CD, τότε θα κοστίζει 40 (!!!) ευρώ.
  Αν είναι έτσι καλύτερα να πάω να αγοράσω το πρωτότυπο από ένα δισκάδικο. Πιο φθηνά θα μου έρθει και πιο γρήγορα.
  Αν, μάλιστα, κάνεις και ανταλλαγές mp3 μέσω Ίντερνετ (όχι βέβαια Kazaa και άλλες τέτοιες αηδίες) με 40 ευρώ αγοράζεις 80 CD-R!!!
  Έχεις λοιπόν την επιλογή. 1 CD πρωτότυπο ή... 80 κόπιες;

  Εντάξει. Ξέρω. Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική.
  Αλλά με ρωτάνε εμένα πως τα βγάζω πέρα;
  Στο κάτω-κάτω, επειδή έχω και τη λόξα μου, τα CD που θέλω πραγματικά, τα αγοράζω πρωτότυπα.
  Οι κόπιες που κάνω αφορούν μόνο CD που δεν θα τα αγόραζα σε καμία περίπτωση! Δεν θα έδινα δηλαδή 15-20 ευρώ μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει ένα και μοναδικό τραγούδι.
  Και κάτι άλλο.
  Γιατί να καταξοδεύομαι εγώ για να σπουδάσει η κόρη της ¶ννας Βίσση στο εξωτερικό, ή για να έχει πισίνα η Έφη Σαρρή ή για να χτίσει τη βίλα του ο Πλούταρχος;
  Μια χαρά ζούνε αυτοί και θέλουν κι άλλα;