ελληνική μουσική
  390 online   ·  210.973 μέλη

  Χειμερινοι Κολυμβητές & Αργύρης Μπακιρτζής

  tasosbiblis
  26.10.2004, 12:47
  κάποιος είπε ότι ο Αργύρης χώρισε και έχει προβλήματα.που να σκεφτεί,επομένως για δίσκο.
  πέρυσι είχε χωρίσει ο Φλωρίδης.
  ας ευχηθούμε να είναι περαστικα και των δύο,ώστε σύντομα να φτιάξουν
  το νέο δίσκο.
  αμήν!!!
  tasosbiblis
  26.10.2004, 20:42
  ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  19,20 και 26,27 Νοεμβρίου

  "Δίπλα στο ποτάμι" , Λ.Κατσώνη 189 , 'Αγιοι Ανάργυροι
  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 22.30
  Τηλ.210/2610444
  tasosbiblis
  26.10.2004, 20:44
  ο Μιχάλης Σιγανίδης και το Συγκρότημα Λαμπράκη στον "ΣΥΡΜΟ"
  29,30,31 / 10 / 2004
  logistis
  27.10.2004, 00:19
  Επιτέλους αρχίζουν τα μαθήματα!
  Ξέρεις αν χρειάζονται τίποτα διαδικασίες νωρίτερα;Ρωτάω γιατί έγραψες και το τηλ του μαγαζιόυ.
  XeniaRodo
  15.02.2005, 16:07
  Eγώ δεν τους έχω δει ποτέ λαιβ.
  Ξέρω κάποια τραγούδια τους -και μου αρέσουν- και τίποτε παραπάνω.
  Aυτά που αναφέρετε όμως εδώ θα με κάνουν να επιδιώξω να τους δω και ζωντανά. Πήγε τελικα κανείς το Nοέμβρη στο μαγαζί που έπαιξαν?

  Σημ. όταν πριν από χρόνια ο -μικρότερος- αδερφός μου άκουσε στο ράδιο το Mπακιρτζή σε ένα τραγούδι ,με ρώτησε: "τι έχει καταπιεί αυτός?"

  MILU
  05.06.2005, 03:37
  Ξέρει κανείς αν θα εμφανιστούν καθόλου φέτος;

  MILU
  11.06.2005, 15:36
  ...Και ξέρει κανείς σε ποια ταινία έχει παίξει, μήπως την βρω σε κανα videoclub?
  Πάντως σίγουρα έχει παίξει κάπου υποδυόμενος τον συντηρητή έργων τέχνης, αν δεν κάνω λάθος... Μου το είχε πει ένας φίλος.
  doritsa78
  11.06.2005, 22:01
  Δεν τον εχω ακουσει ποτε.Θα ηθελα να τον ακουσω.Αληθεια εχουμε το ιδιο επιθετο αλλα δεν ξερω αν εχουμε καποια συγγενικη σχεση.
  MILU
  10.07.2005, 13:42
  Λοιπόν, βρήκα σε ποιές ταινίες έχει παίξει. Αυτή στη οποία υποδύεται τον αγιογράφο/συντηρητή έργων τέχνης, είναι η :"ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ".
  Επίσης έχει παίξει στις : "Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΟΥΡΣΙΤ ΠΑΣΑ", "ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΧΟΥΡΜΑΔΙΑ", "ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ" και "ΦΤΑΣΑΜΕΕΕ!..."
  Λεπτομέρειες για τις ταινίες υπάρχουν στο :

  http://www.gfc.gr/3/32/director_gr.asp?id=2273

  Αλλιώς, πηγαίνετε στο http://www.gfc.gr και αναζητήστε το όνομα του Αργύρη Μπακιρτζή ή του σκηνοθέτη Σταύρου Τσιώλη.

  Μερικά στοιχεία για τον ίδιο στο :
  http://11dim-kaval.kav.sch.gr/main/artists/bak.htm

  Όσο για συναυλίες, έμαθα, δυστυχώς αργα, ότι εμφανίστηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου – γήπεδο beach volley, στις 29/06/05. Λεπτομέρειες, βλ. στο http://www.avopolis.gr/interviews/, επιλογή αριστερά: "Αργύρης Μπακιρτζής".
  Αυτά προς το παρόν...

  [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: MILU on 10-07-2005 14:12 ]
  paramithi
  28.12.2005, 19:56
  κυκλοφορεί αυτή την περίοδο το νέο του σιντι..''Η μαστοράντζα του Ερντεμπίλ''..οι χειμερινοί κολυμβητές σε 14 τραγούδια του Ε.Ζάχου..
  ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ - "Η ΜΑΣΤΟΡΑΝΤΖΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΕΜΠΙΛ"


  Οι Χειμερινοί Κολυμβητές μετά το «Όχι λάθη πάντα λάθη» του 1997, παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο «Η μαστοράντζα του Ερντεμπίλ» με δεκατέσσερα ‘ιστορικά’ τραγούδια. Πάνω σε στίχους του Ευάγγελου Ζάχου Παπαζαχαρίου, οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιμελήθηκαν τη μουσική σύνθεση που βασίστηκε σε δώδεκα μελωδίες του Ε. Ζάχου και δύο του Λάμπρου Τσίγκα.
  Σε μια εποχή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και εθνικιστικής έξαρσης, που μας κληρονόμησε ο 19ος αιώνας, τα τραγούδια του δίσκου, με τους γνωστούς μουσικούς κώδικες επικοινωνίας των Χειμερινών Κολυμβητών, επιχειρούν μια περιήγηση στον γεωγραφικό χώρο που αποτελεί την κληρονομιά του Βυζαντίου και κατόπιν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από την Αχρίδα μέχρι τη Βαγδάτη και τον Καύκασο, μέχρι και τις εσχατιές της Ανατολής, ανιχνεύοντας ό,τι ενώνει τους λαούς και όχι ό,τι τους χωρίζει. Τους κοινούς μύθους, τους κοινούς ή αντίστοιχους ήρωες και αγίους, όπως ο Διγενής, ο Κιόρογλου κι ο ¶η Γιώργης. Τα συμβάντα που μαρτυρούν τις κοινωνικές και οικονομικές αιτίες που κρύβονται πίσω από τις θρησκευτικές και εθνικιστικές αντιπαραθέσεις. Μας ταξιδεύουν στις περιηγήσεις του Πούσκιν στον Καύκασο και στις ταινίες του Παρατζάνωφ, μας μιλούν με τα λόγια του μεγάλου ποιητή του 9ου αιώνα Νουρί, μας μιλούν για τον επικρατούντα ακόμη μύθο της καθόδου των Σλαβικών φύλων, για το έθιμο της βεντέτας και το Σέρβο πρίγκιπα Μάρκο Κράλιεβιτς με το ενωτικό για τους λαούς των Βαλκανίων πνεύμα του Ρήγα Φεραίου και του φίλου του Πασβάνογλου. Μας θυμίζουν, με την ανάμειξη πολλών γλωσσών στο ίδιο τραγούδι, την προσπάθεια για τη σύνθεση των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών που ξεκίνησε τον 17ο αιώνα από τη Θεσσαλονίκη, το ενωτικό κίνημα των λαών μέσω της παραισθησιακής λειτουργίας του τραγουδιού και του γλεντιού, που διαρκεί μέχρι σήμερα, όπως στη Γκιουλμπαχάρ του Τσιτσάνη. Ακόμη το βιβλικό παράλληλο του μύθου του Αδάμ και της Εύας, μητριαρχικής προέλευσης και όχι πατριαρχικής, όπως της Βίβλου και διάφορα άλλα.


  Ο τίτλος του δίσκου, από το ομώνυμο τραγούδι, παραπέμπει στην πόλη του δυτικού Αζερμπαϊζάν Ερντεμπίλ, όπου για πρώτη φορά ορίστηκαν, από σούφηδες- μοναχούς που ήταν ταυτόχρονα και μαστόροι σε διάφορες μεταποιητικές δραστηριότητες, οι κανόνες της λειτουργίας του παζαριού. Του χώρου όπου γινόταν στο εξής η ανταλλαγή, το αλισ-βερίσι, χωρίς την επέμβαση μεσαζόντων, δηλαδή εμπόρων, ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή, του οποίου η ιδέα διαδόθηκε αμέσως στην Κεντρική και Δυτική Ασία, στις Ινδίες, στην Αφρική και σ’ ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, και παντού οι λαοί το δέχτηκαν με ενθουσιασμό.
  Το εκτεταμένο ένθετο κείμενο είναι επίσης του Ε. Ζάχου, γνωστού από τα βιβλία του «La poesie populaire des Grecs» (1966), «Albanie» (1971), «Histoire politique des alphabets utilises dans les Balkans» (1975), «Η πιάτσα» (1980), «Το λεξικό της πιάτσας» (1981), «Ο άλλος Θεόφιλος» (1998), κ.ά. βιβλία και άρθρα.

  Μαζί με τους Χειμερινούς Κολυμβητές συμπράττει με τη βιόλα του ο εκ των αρχικών μελών του συγκροτήματος Δημήτρης Πολυζωίδης, που ζει μόνιμα στην Αυστρία, καθώς και κλιμάκιο των υπερηλίκων και δυσκόλως εγειρομένων πλέον, μελών της χορωδίας ΡΟΞ.


  Οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα παρουσιάσουν τα καινούρια τους τραγούδια

  στο ΖΥΓΟ στις 20, 21 και 22 Ιανουαρίου 2006.

  --------------------------------------------------------------------------------
  CD1


  1. ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ (και χορωδία) ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ - ΣΙΓΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ) (2.51')
  2. Ο ΑΓΙΟΣ ΚΙ Ο ΑΣΙΚΗΣ ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ) (2.10')
  3. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝ' ΑΥΤΟΣ (Στίχοι: Αμπούλ Χασάν ελ Νουρί, μετάφραση από τα γαλλικά Ευάγγελος Ζάχος) ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ) (4.03')
  4. Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ Συνθέτης/ές:ΤΣΙΓΓΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ) (3.05')
  5. Η ΜΑΣΤΟΡΑΝΤΖΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΕΜΠΙΛ (και χορωδία) (2.19')
  6. Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΣΑΛΟΣ ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ) (3.11')
  7. ΒΕΝΤΕΤΑ ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ) (3.06')
  8. ΜΑΡΚΟ ΚΡΑΛΙΕΒΙΤΣ (εισαγωγή: Φίλιππος Παπαφιλίππου & εισαγωγικό κείμενο: Μένανδρος) ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ) (2.10')
  9. Η ΜΙΡΚΑ Η ΣΛΑΒΑ ( Ερμηνευτής/ές:ΖΑΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ) (5.26')
  10. ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΧΡΙΔΑ ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ) (3.30')
  11. ΚΕΜΑΛ ΟΖΜΠΑΪΡΙ (πάνω στη μελωδία του Ερωτόκριτου) ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ) (2.47')
  12. ΣΤΗ ΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ) (3.21')
  13. Η ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΗ ( Ερμηνευτής/ές:ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ Συνθέτης/ές:ΤΣΙΓΓΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ) (2.06')
  14. ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΝΑΤΟΛΩΝ (βασισμένο στο εξαπολειστάριο των Χριστουγέννων) ( Ερμηνευτής/ές:ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ) (4.30')

  πηγή...www.lyra.gr

  jorge
  28.12.2005, 20:31
  Το έχω στα χέρια μου αλλά δεν το έχω ακούσει ακόμα. Paramithi το άκουσες, σ' αρέσει;
  paramithi
  28.12.2005, 22:07
  δε το πήρα ακόμη jorge,θα περιμένω να γυρίσει η αδερφή στην Αθήνα να μου το πάρει απο εκεί γιατί αν το πάρω απο εδώ πάει το μηνιάτικο(των γονιών μου)που λέει ο λόγος.
  elzaatar
  29.12.2005, 02:39
  Πριν 20 και κάτι χρόνια βρήκα στο μαγαζί φίλου ένα ράφι με δίσκους μιας μπάντας που δεν τη γνώριζα. Ο φίλος ήταν κάπου 15 χρόνια μεγαλύτερος και ένας φίλος τπου από το στρατό , καλό παιδί κ.λ.π, με κάτι δικός του έβγαλε ένα δίσκο. Παίρνω το δίσκο τον ακούω και ενθουσιάζομαι. Τον βάζω και στους συνφοιτητές μου τότε και παθαίνουν την πλάκα τους. Ειδικά οι ψείρες γαι ειδικούς λόγους γίνονται το σουξέ της παρέας. Μετά από χρόνο γνωρισα και τον Αργύρη. Έτσι όπως τον περιγράφεται στις συναυλίες είναι και στην καθημερινότητα του. Η πλάκα μας είναι: είσαι τέκτων; Όχι αρχιτέτων. Φυσιογνωμία, όπως και οι υπόλοιποι που συνεργάζεται. Πότε δεν περίμενα ότι μετά από 20 τόσα χρόνια θα υπήρχε κόσμος που θα τους άκουγε και ότι θα έγραφα για την γνωριμία μου μαζί τους και ειδικά με τον Ανάργυρο. Τι σου είναι ...............

  rory166
  14.05.2006, 00:32
  χειμερινους κολυμβητες ακουσα σχετικα προσφατα και
  μπορω να πω οτι γελασα την πρωτη φορα εξαιτιας
  της ιδιορυθμης φωνης του τραγουδιστη...
  μετα ακουσα,2,3,4 φορες και αρχισαν να μου αρεσουν
  πααααρα πολυ...
  συγκεκριμενα το "συχναζεις στα μικρα καφε"
  το λατρευω,πολυ ομορφο τραγουδακι...
  jorge
  07.09.2009, 15:16

  ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ

  ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ


  Οι Χειμερινοί Κολυμβητές ταξιδεύουν για ένα ακόμη καλοκαίρι στην Ελλάδα και μας προσκαλούν σε μία...διαφορετική συναυλία!

  Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου οι Χειμερινοί Κολυμβητές εμφανίζονται στο πάρκο Πρέσοφ στη λεωφόρο Σχιστού στο Κερατσίνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου.
  Ώρα έναρξης: 21:00
  Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  Τηλ. πληροφοριών: 210 4148518

  Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, με την ευκαιρία της επανακυκλοφορίας των τεσσάρων πρώτων δίσκων τους σε επεξεργασμένη μορφή από την εταιρία Lyra, θα παρουσιάσουν ένα εφ΄όλης της ύλης συναυλιακό πρόγραμμα.  Πέρα από έναν πολύ μικρό σταθερό κορμό τραγουδιών, θα υπάρχουν πολλά και διαφορετικά τραγούδια έτοιμα προς παρουσίαση, σε μια προσπάθεια να καλύψουν όσο γίνεται περισσότερο όσα έχουν παρουσιάσει στα τριάντα σχεδόν χρόνια της διακριτικής παρουσίας τους στις μουσικές σκηνές του τόπου μας και έτσι να θυμηθούν και τραγούδια που έχουν σχεδόν ξεχάσει. Επίσης οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα παρουσιάσουν τραγούδια από τους δύο πρόσφατους δίσκους τους καθώς και καινούργια τραγούδια που ετοιμάζουν αυτό τον καιρό.

  Οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν για μία ακόμη φορά στους φίλους που τους παρακολουθούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια μία διαφορετική , sui generis μορφή συναυλίας , που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά. 

  Το πρόγραμμα κάθε συναυλίας δημιουργείται «επί τόπου» , όπως γίνεται πάντα στις εμφανίσεις των Χειμερινών Κολυμβητών  και…καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα παρευρίσκονται άπαντες, δηλαδή: 

  Αργύρης Μπακιρτζής - φωνή, στίχοι, σύνθεση, Κώστας Βόμβολος - ακορντεόν, κανονάκι, Δημήτρης Μυστακίδηςκιθάρα, Χάρης Παπαδόπουλος – μπουζούκι,  Θοδωρής Ρέλλος-σαξόφωνο, Μιχάλης Σιγανίδης - κοντραμπάσο, μαντολίνο, φωνή και Κώστας Σιδέρης - τζουράς, φωνή