ελληνική μουσική
  371 online   ·  210.927 μέλη

  Χώρος έκφρασης;

  nik-nik
  15.01.2009, 17:43

  Χαιρετώ το φόρουμ.

  Γράφω παθιασμένα μουσική εδώ και έξι χρόνια. Το πρότυπά μου είναι κλασικά όπως Mozart και Tchaikovsky (αλλά όχι Beethoven). Ορχηστρική λοιπόν μουσική σε υπολογιστή με software synthesizer. Το τελευταίο χρόνο με βασανίζει η ιδέα να δημοσιοποιήσω με κάποιο τρόπο μερικά από τα κομμάτια αυτά. Αρχικά σκέφτηκα τους διάφορους διαγωνισμούς νέων συνθετών αλλά μετά άκουσα μερικά από τα “μοντέρνα” νικητήρια κομμάτια προηγούμενων ετών και απογοητεύτηκα. Η ερώτησή μου είναι: υπάρχει κάποιος χώρος στο internet που αν δημοσιοποιήσω ένα από τα κομμάτια μου θα ακουστεί από πληθώρα ανθρώπων που ασχολούνται με το θέμα για να με καθοδηγήσουν στα επόμενα βήματα, και είναι ίσος αυτό το φόρουμ ένα τέτοιο μέρος;

  Υ.Γ. Αν σας προβληματίζει η μυστικοπάθεια μου, δεν προέρχεται από αμφιβολίες για τις συνθετικές μου ικανότητες, αλλά γιατί νιώθω τις συνθέσεις μου σαν κομμάτια του εσωστρεφή εαυτού μου.

   


  XrysaOikonomaki
  16.01.2009, 11:16

  Κι εγώ γράφω μουσική και παίρνω μέρος σε διαγωνισμούς. Δυστυχώς δεν έχω ακούσει κάποιο από τα κομμάτια που ξεχωρίσανε για να ξέρω αν έχεις δίκιο ότι δεν ήταν άξια για την πρωτιά, αλλά επειδή το τι είναι καλό και τι όχι είναι πολύ υποκειμενικό και επειδή πάντα υπάρχει κάποιος καλύτερος από τον καλό συνεχίζω να προσπαθώ με τους διαγωνισμούς. Εγώ γράφω μουσική 25 χρόνια και έχω πάρει και το Δίπλωμα σύνθεσης, αλλά επειδή μου δίνεται η ευκαιρία να γράφω κατά καιρούς μουσική για διάφορα μικρότερα πράγματα κι επειδή γράφω πιο πολύ για μένα παρά για να βρεθώ στο Μέγαρο, δεν το πολυκυνηγάω.

  Ξέρω από ανθρώπους που έχουν γνωριμίες και το παλεύουν και μέσω αυτών, ότι για να κάνεις εντύπωση και να θελήσει κάποιος να παρουσιάσει το έργο σου, πρέπει να έχεις να προσφέρεις κάτι διαφορετικό. Κάτι καινούριο σε άκουσμα. δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει αυτό στον αιώνα μας αλλά αυτό ψάχνουν. Θα μπορούσες να πάρεις τις συνθέσεις σου και να τις πας στην ΕΡΤ. Αν τους φανεί ενδιαφέρον μπορεί και να σε βοηθήσουν. Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

  Αλλά συνήθως όποιος θέλει να προβάλει το έργο του το κάνει φτιάχνοντας μια σελίδα στο myspace.


  nik-nik
  16.01.2009, 15:00

  Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

  Όταν ξέρεις γιατί έγραψες και τι σημαίνει η κάθε νότα σε ένα σου κομμάτι, μπορείς να δεχτείς μόνο το μου αρέσει ή το δεν μου αρέσει. Θέλω να μου πεις τι εννοείς όταν λες να το παρουσιάσω στη ΕΡΤ, δηλαδή πού να απευθυνθώ και αν υπάρχουν άτομα στην ΕΡΤ με τέτοιες αρμοδιότητες. (Σου θυμίζω ότι μιλάω για ορχηστρική και πιάνο σόλο μουσική). Αν δημοσίευα στο MySpace, υπάρχει κάποιο μέρος που θα μπορούσα να το ανακοινώσω και να έχω μία ολιγόλεπτη προσοχή από ήδη καταξιωμένους δημιουργούς;

   

   

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : nik-nik στις 16-01-2009 15:04 ]


  XrysaOikonomaki
  16.01.2009, 16:10

  Στην ΕΡτ υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για τα έργα που ανεβάζει η ορχήστρα της ΕΡΤ. Δεν θυμάμαι το όνομά του. Στο myspace φτιάχνεις τη σελίδα σου, βάζεις κάποιο κομμάτι σου να μπορούν να το ακούσουν όσοι μπαίνουν στη σελίδα σου και από εκεί και πέρα, θέμα τύχης είναι αν κάποιος θα ενδιαφερθεί ή θα θεωρήσει τη μουσική σου ενδιαφέρουσα για να την προωθήσει.


  nik-nik
  16.01.2009, 16:37
  Τη τύχη δεν τη λογαριάζω. Ίσος τελικά βρω τη δύναμη να "τρίψω στη μούρη" μερικές από τις συνθέσεις μου σε κάποιον υπεύθυνο ορχήστρας. (Ναι, εκτός από από εσωστρεφής είμαι και εγωμανής)