ελληνική μουσική
  345 online   ·  210.985 μέλη

  Επιλογή Εγχόρδου

  bluewolf
  11.07.2009, 11:34

  Κάνω ήδη αρκετά χρόνια πιάνο και σκέφτομαι να αρχίσω ένα επιπλέον όργανο (μάλλον έγχορδο). Θα ήθελα τις γνώμες σας για το ποιο είναι καταλληλότερο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Smile{#emotions_dlg.walkman}


  pluton
  12.07.2009, 16:00

  Εξαρτάται τί μουσική σου αρέσει. Εγώ θα σου πρότεινα κιθάρα, για να το συνδιάσεις και με ηλεκτρική αργότερα(εαν ενδιαφέρεσαι)

  Εαν πάλι θέλεις κάτι κλασικό, προσωπικά μου αρεσει το τσέλο.


  music4everyone
  14.07.2009, 19:54

  βιολι!μπορει να παιξεις ο,τι ειδος θελεις!


  guitarteacher
  16.07.2009, 10:33

  Καλημερίζω όλα τα καλά παιδιά του forum{#emotions_dlg.smartass}

  Φίλτατε bluewolf,

  Για να πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή (!)

  1. Σ'ενδιαφέρει να ασχοληθείς με κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής ?

  ή

  2. Θέλεις  να χτίσεις την "βασική (γενική) Τεχνική"  γύρω από τα έγχορδα όργανα?

  Στην 1η περίπτωση, θα μπορούσες ν'αχοληθείς συγκεκριμένα με κάποιο έγχορδο όργανο π.χ. Τζουρά, Ούτι, Μπουζούκι (παραδοσιακή μουσική), κλασική κιθάρα (κλασική μουσική), ή και Λαούτο (συνδιασμός).

  Στην 2η περίπτωση, θα μπορούσες να ξεκινήσεις  κλασική κιθάρα, χωρίς όμως ν'ασχοληθείς με το καθεαυτό κλασικό ρεπερτόριο, αλλά με την Τεχνική του οργάνου, η οποία θα σου δώσει Γερές Βάσεις για ν'αχοληθείς στο μέλλον & με κάποιο άλλο έγχορδο όργανο (ή ποιό διεξοδικά με την κλασική μουσική).

  Αυτά απο μένα,

  Φιλικά,


  bluewolf
  17.07.2009, 13:43

  Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, ήταν πολύ χρήσιμες και μάλλον θα ασχοληθώ με ακουστική κιθάρα, για να το γυρίσω αργότερα σε κλασσική ή ίσως και σε ηλεκτρική. Το θέμα με το τσέλο είναι ότι δεν διδάσκεται στο νησί μου ενώ το βιολί θα είναι δύσκολο ( δεύτερο κλασσικό όργανο είναι δύσκολο ταυτόχρονα με το πιάνο ). Πάντως ευχαριστώ και πάλι!{#emotions_dlg.beer}