Καλησπερα ειμαι 15 ετων και ασχολουμαι εδω και ενα μιση χρονο περιπου με την κιθαρα , προσπαθωντας σχεδον παντα να συνοδεψω τραγουδια που παιζω με τη φωνη μου , η εκταση που πιανει η φωνη μου σχετικα ανετα ειναι απο την ρε που βρισκεται 2 ημιτονια πισω απο την 6 χορδη ( δηλαδη δν υπαρχει στην κιθαρα ) εως την λα στην πρωτη χορδη (5ο ταστο) , δν θελω να ζητησω βοηθεια για να την διευρυνω η κατι τετοιο , αλλα απλα να μου πειτε απο ποια οκταβα αρχιζει η κιθαρα για να καταλαβω σε τι τονικο υψος βρισκομαι (γιατι βλεπω πχ καποιοι που λενε εχω απο Β2 ως C5 τα οποια απο οτι καταλαβαινω αναφερονται στις οκταβες του πιανου) και αν μπορειται να μου πειτε καποιον ελληνα τραγουδιστη που τραγουδα σε παρομοιο τονικο ευρος με μενα , γιατι ολοι οσοι μ ακουνε ειτε να μιλω ειτε να τραγουδω μου λενε οτι εχχω πολυ μπασα φωνη.
Οσο αφορα τη βοηθεια θα ηθελα αν μπορειτε ειτε να μιυ λινκαρετε- στειλτε καποια μεθοδο , ειτε να μου πειτε καμμια ασκηση που θα μπορουσα να κανω για να βελτιωσω τον τροπο που αναπνεω ωστε να μπορω να στηριζω καλυτερα και για περισσοτερο χρονο τις οποιες νοτες βγαζω
Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ασχοληθει με το θεμα μου