ελληνική μουσική
79 online   ·  209.555 μέλη

Αγορά ηλεκτρικής κιθάρας για rock, blues και jazz

karaiskakis40
Περαστική Νότα
Chat
14.05.2011, 12:41

Αγαπητοί φίλοι,

θα ήθελα τις προτάσεις σας για την αγορά ηλεκτρικής κιθάρας για rock, blues κύρια και λίγο jazz. Η ηλεκτρική κιθάρα αποτελεί όνειρο μιας και δεν είμαι τόσο νέος. Η χρήση της είναι προσωπική. Τα χρήματα που θέλω να διαθέσω είναι μεταξύ 400 - 500€, χωρίς τον ενισχυτή ή και λίγο παραπάνω αν πιστευέτε ότι μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά.

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν η αγορά της κιθάρας από την Αμερική (μέσω internet), αξίζει τον κόπο (π.χ. μεταφορικά, πιθανώς τελωνείο κ.λ.π.).

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 14-05-2011 13:25 ]


#1   
trelakias
Φθασμένος , Forum Moderator
Chat
14.05.2011, 14:35

Ως fenderakias θα προτείνω fender stratocaster που είναι πιο all-around από τις telecaster για τη μουσική που θες να παίζεις.  Οι fender squier classic vibe είναι πολύ καλές σε αυτά τα λεφτά και αν θες να διαθέσεις κάτι παραπάνω ρίξε μια ματιά στις fender classic player που κατά τη γνώμη μου ανταγωνίζονται όλες τις σειρές fender ακόμα και πάνω από χιλιάρικου.

Προσοχή θέλει επειδή είναι made in mexico να πας με κάποιον που γνωρίζει από κιθάρες, να τις δοκιμάσετε και να επιλέξετε την καλύτερη καθώς παίζουν διάφορα, όπως διαφορετικά (λίγο βέβαια) βάρη, αστοχίες υλικού κλπ.  Παρ' όλα αυτά αν πέσεις σε καλή classic player ή classic vibe δεν θα το μετανοιώσεις ποτέ.

Τέλος, για να μην προτείνω μόνο fender, ρίξε μια ματιά στην ανταγωνίστρια Les Paul.  Είναι μια διαφορετική κιθάρα, με άλλη κουλτούρα, άλλο ήχο γενικά και είναι επίσης καλή και δημοφιλής.  Συγκεκριμένα δες την Epiphone Les Paul Standard ή custom.

Συνεπώς δεν θα πρότεινα αγορές κιθάρας μέσω internet.  Ενισχυτή ναι, όταν βρεις-ακούσεις ποιόν θες, παράγγειλέ τον.  Ξέρω ότι πολλοί στα μαγαζιά κλέβουν βέβαια.  Υπάρχουν λίγοι όμως που έχουν τιμές πολύ καλές και ανταγωνιστικές.  Αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό, πολλοί επιλέγουν τις αγορές από ίντερνετ, εγώ όταν μιλάμε για τέτοια όργανα θέλω πρώτα να δοκιμάζω το συγκεκριμένο που θα αγοράσω.  Συμφωνώ λοιπόν με αγορές ζώνης, χορδών, θήκες, πετάλια, ενισχυτές από ίντερνετ αλλά κιθάρας όχι και τόσο.

Να προσέξεις πάνω απ'όλα τι σε βολεύει στο χέρι, στο μάτι και στο αυτί.  Και μάλιστα με αυτή τη σειρά, το αυτί θα το προσέξεις περισσότερο στην επιλογή του ενισχυτή ο οποίος διαμορφώνει κυρίως τον ήχο.  Ιδιαιτέρως για blues ο ενισχυτής είναι πιο καθοριστικός στο θέμα του ήχου.  Η κιθάρα είναι το μέσον και πρέπει να βολεύει στο χέρι πάνω απ' όλα.

Κλασσικές προτάσεις, ελπίζω να βοήθησα.

Καλές αγορές!

 

ΥΓ:  πάντα να έχεις στο νου σου τα μεταχειρισμένα ;)


-----------------
blues on the rocks!

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : trelakias στις 14-05-2011 14:37 ]


#2   
karaiskakis40
Περαστική Νότα
Chat
15.05.2011, 09:27

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Θα δώ αναλυτικά σε κάποια μαγαζιά στη θεσσαλονίκη (τόπος κατοικίας), για να καταλήξω σε έναν από τους τύπους που πρότεινες.


#3   
-A-ston-kyklo-
Περαστική Νότα
Chat
17.05.2011, 13:32
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ FENDER STRATOCASTER
#4   
-A-ston-kyklo-
Περαστική Νότα
Chat
17.05.2011, 13:34
Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ BLADE ΓΥΡΩ ΣΤΑ 450 ΕΥΡΩ
#5   
delta66
MusicHeaven Guru
Chat
18.05.2011, 10:59

Οι fender stratocaster classic player (ιδιως οι 50's) εχουν βγει πολυ καλες.

Για ροκ και μπλουζ ειναι μανουλα για τζαζ οχι, εκει θελεις κατι σε lp στυλ ή σκαφακι στυλ 335.

 


#6