ελληνική μουσική
  295 online   ·  210.663 μέλη
  chat

  Ρωτήστε τον Βαγγέλη Κορακάκη

  AlfaWolf
  23.05.2011, 16:51

  Ο τελευταίος εναπομείναντας γνήσιος και απόλυτα επαρκής λαικός συνθέτης  ο Βαγγέλης Κορακάκης σύγχρονος μουσικός, στιχουργός και ερμηνευτής των λαϊκών του τραγουδιών θα ερθει στον μουσικό μας παράδεισο μέσα απο το ραδιόφωνο του ΜΗ και την εκπομπη Wolf On Air με τον Νικόλα (AlfaWolf) αν εχετε καποια έρωτηση η σχόλιο καταθεστε τα εδώ :)

   

   

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : AlfaWolf στις 23-05-2011 17:53 ]


  επισυναπτόμενα: korakakis.jpg 
  sympetheros
  23.05.2011, 20:32
  Εξαιρετικός συνθέτης ο Κορακάκης! -Εχει στα πλάνα να ξανακάνει δίσκο με το Γιώργο Τζώρτζη; -Ο κοινωνικός στίχος στο λαικό τραγούδι σήμερα από ποιον εκπορσωπείται; Ενας τραγουδιστής που θα ήθελε να συνεργαστει μαζί του -Το αγαπημένο του τραγούδι -οχι δικό του Μπράβο Νικόλα και πάλι !
  AR-ON
  25.05.2011, 18:02

  Πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτησή σου sympethere!!!

  Θέλοντας κι εγώ να συμμετέχω στην κουβέντα σας Νικόλα, πρώτα απ' όλα να του μεταφέρεις ότι είμαστε πάαααααααρα πολλοί (κι ας μην είμαστε τόσο ...θορυβώδεις, ίσως) όσοι θεωρούμε τον Βαγγέλη Κορακάκη πραγματικά σπουδαίο λαϊκό συνθέτη, με διαχρονική αξία και ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ, άξιο μαθητή και συνεχιστή της παράδοσης των μεγάλων λαϊκών συνθετών της προηγούμενης γενιάς που έφυγαν αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό (Ζαμπέτας, Πάνου, κ.ο.κ.).

  Υπό αυτό το πρίσμα, θα ήθελα να τον ρωτήσεις, αν είναι συνειδητά αποφασισμένος να εντείνει τη δημιουργικότητά του, κόντρα σε όλα τα εμπόδια της εποχής. Με άλλα λόγια, αν έχει συνειδητοποιήσει ως χρέος του, ότι ενώ είναι ακόμη πιο δύσκολο σήμερα να επιβιώνει κανείς (στις γνωστές συνθήκες που κανείς δεν υποστηρίζει το γνήσιο λαϊκό τραγούδι και τους εκφραστές του), τώρα είναι που τον έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη να γεννήσει νέα τραγούδια, όσοι τουλάχιστον από εμάς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το αληθινό λαϊκό τραγούδι συνεχίζει να έχει λόγο ύπαρξης και δεν θα σβήσει ποτέ...

  Κι ένα ακόμη, που το έχω πάντα απορία, ως επιχειρών κι εγώ να γράψω λαϊκά τραγούδια: κάποτε, ο συνθέτης ετοίμαζε τη δουλειά του κι απευθυνόταν σε έναν ή και σε ομάδα περισσότερων του ενός τραγουδιστών, επιλέγοντάς τους ως φορείς για να κοινωνήσουν το όραμά του στο κοινό. Τώρα απ' όσο γνωρίζω, είτε γίνεται το αντίθετο (ο τραγουδιστής μαζεύει τραγούδια από σκόρπιους δημιουργούς), είτε - ακόμα συχνότερα - διάφοροι "μεσάζοντες" (που δε νομίζω να έχουν και σοβαρές γνώσεις ή καλλιέργεια σχετικά με το ελληνικό τραγούδι και τον Πολιτισμό μας γενικότερα) μαζεύουν από δω κι από κει διάφορα τραγούδια και τα πλασάρουν στα διάφορα "ονόματα", κι όπου κάτσει. Είναι έτσι, ή έχω λάθος πληροφόρηση; Η ερώτησή μου δηλαδή, είναι κατά πόσο είναι εύκολο στις μέρες μας ένας δημιουργός (είτε καταξιωμένος όπως ο Βαγγέλης, είτε νεοεμφανιζόμενος) να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά επιλέγοντας εκείνος τους τραγουδιστές που εκτιμά ότι θα ερμηνεύσουν με τον πιο ταιριαστό τρόπο τα τραγούδια του;

  Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα, ενώ τα συγχαρητήριά μου προς την εκπομπή Wolf on Air να μας φέρνει σε επαφή με τέτοιους σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Κορακάκης, είναι δεδομένα!


  koukatis
  27.05.2011, 19:27

   

  Μπράβο Νικόλα πάντα ποιότητα. Ο Βαγγέλης Κορακάκης για μενα είναι από οτι καλύτερο έχουμε σαν συνθέτης και οργανοπαίκτης. Λυπάμαι  που δυστυχώς τά Σάβατα λογο δουλειάς δέν μπορώ να ακούω τήν εκπομπή σου.                      

   

   


  AlfaWolf
  27.05.2011, 19:55

  Σε ευχαριστώ Αντώνη !!!

  Σωστά τα είπες για τον Βαγγέλη Κορακάκη

  Μην στενοχωριέσαι για τα Σάββατα με της κονσερβούλες μπορείς να ακούς όποιες μέρες εσύ διαλέξεις και μπορείς :)


  AlfaWolf
  27.05.2011, 19:57

  Συμπέθερε και Χάρη δεν έχω λόγια ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση {#emotions_dlg.thumbup}


  ilio
  28.05.2011, 09:10

  Ίσως είναι απ' τους τελευταίους εναπομείναντες καθαρά και γνήσια λαϊκούς

  συνθέτες στα βήματα των μεγάλων λαϊκών συνθετών μας και με απόλυτα

   δικό του αναγνωρίσιμο ήχο,κατά την γνώμη μου.

  Και οι ερωτήσεις μου (αν προλαβαίνω πάλι φυσικά ){#emotions_dlg.biggrin}:

   

  1.Υπάρχει νέο λαϊκό αίμα στο ελληνικό τραγούδι;Που να κάνει το "μπαμ";

  Που να κάνει τον κόσμο να κοιτάξει ξανά το γνήσιο λαϊκό τραγούδι;

  Έχει τέτοιες νέες φωνές υπόψιν του που μπορούν να έχουν αυτό το άστρο

  που λέμε και να λάμψουν; (Κατά τη γνώμη μου ,πάει πολύς καιρός που έχουν

  να βγουν νέες λαϊκές φωνές με δύναμη,να πάθουμε σοκ!)

  2.Θα τον ενδιάφερε μια συνεργασία με μεγάλους παλιούς ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού

  όπως για παράδειγμα της Χαρούλας Αλεξίου ή με οποιοδήποτε άλλον;

  3.Η σημερινή εποχή τον εμπνέει για να γράψει τραγούδια;Ο κόσμος νιώθει να ανταποκρίνεται

  στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι πια;

  4.Ποια είναι η επαφή του με το δημοτικό τραγούδι;Έχει κάποιες επιρροές από αυτό;

   

  Υ.γ Με τον όρο "γνήσιο" εννοώ τις λαϊκές εκείνες μελωδίες που μας φέρνουν στην μνήμη μεγάλα

  παλιά λαϊκά τραγούδια αλλά που να μην μοιάζουν με αυτιά.Για  να μην παρεξηγούμαστε.Μιλάω για τον ήχο και κυρίως για την ενορχήστρωση.

   

  Να του μεταφέρεις την χαρά μας και την αγάπη μας που υπάρχει και συνθέτει λαϊκά τραγούδια

  με ψυχή και ομορφιά!!!Smile