ελληνική μουσική
  551 online   ·  210.930 μέλη
  postyourevent
  30.05.2011, 17:31

  retropolisτο RΕTROPOLIS επιστρέφει...
  ...ύστερα από την πρώτη sold out βραδιά!

  Οι εκπρόσωποι της νέας μουσικής σκηνής δίνουν το νέο τους ραντεβού με τις καλύτερες στιγμές του αστικού τραγουδιού του μεσοπολέμου στις 16 και 17 Ιουνίου 2011 στις 9 το βράδυ στη φιλόξενη στέγη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

  Στην εκδήλωση θα ακουστούν ξανά οι νέες εκδοχές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών της εποχής του Μεσοπολέμου που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της δουλειάς συνθετών όπως ο Αττίκ, ο Κώστας Γιαννίδης, ο Μιχάλης Σουγιούλ, ο Νίκος Χατζηαποστόλου, ο Μανώλης Χιώτης, ο Γιάννης Κυπαρίσσης κ.ά.

  Οι εκδοχές αυτές περιλαμβάνονται στο cd «Retropolis» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 3 Μαϊου και στο οποίο συμμετέχουν με δουλειά τους οι Θανάσης Αλευράς, Χάρης Αττώνης, Belleville, Cyanna, Δάρνακες, Empty Frame, Full Tattoo, Κώστας Δαλακούρας με την Κρίνθη Ζήρα, Στάθης Δρογώσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης / Μαρία Παπαγεωργίου, Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Σόφη Κωνσταντινίδου, Matisse με την Αγγελική Ζήκα, Τία Μενούτη, Χρήστος Μουστάκας / Δίδυμο, Προκόπης Πολίτης/Βαγγέλης Ασημάκης, Ηρώ Σάϊα, Tareq, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργης Χριστοδούλου.

  Η εκδήλωση αλλά και η έκδοση του cd είναι μέρη ενός ολοκληρωμένου project που συνδυάζει θέαμα μέσα από μουσική και κείμενα και έχει ως κεντρικό του στόχο να αναδείξει και να προβάλλει τη σχέση ανάμεσα στο τότε και το τώρα, τις ομοιότητες των συμπεριφορών που ξαφνιάζουν αλλά και τις διαχρονικές αξίες και στάσεις ζωής των Αθηναίων απέναντι στα καθημερινά και τα ανθρώπινα.

  Σε αυτό το πλαίσιο, το cd με τα τραγούδια συνοδεύεται με μια έντυπη έκδοση με μικρά διηγήματα από νέους συγγραφείς που εμπνέονται από αυτά τα τραγούδια και τις «πειραγμένες» εκδοχές τους. Στην έκδοση περιλαμβάνονται διηγήματα που έχουν γράψει οι: Δημήτρης Σωτάκης, Βάσια Τζανακάρη, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Ηλίας Κολοκούρης, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Χρύσα Μπαχά, Γιάννης Πλιώτας, Στέργια Κάββαλου, Ειρήνη Μαργαρίτη, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, Γιώργος Ρομπόλας, Αθως Δημουλάς.

  Στο project, ο Γιάννης Καστανάκης και ο Νίκος Ασημάκης ανέλαβαν την ευθύνη της οργάνωσης και επιμέλειας της μουσικής εκδήλωσης και της έκδοσης του cd, ο Άθως Δημουλάς και ο Γιώργος Ρομπόλας την επιμέλεια της έντυπης έκδοσης, ενώ το γενικό συντονισμό «κράτησαν» η Νατάσα Μαστοράκου και ο Βίκτωρας Δήμας. Ξεχωριστή θέση στο όλο project έχει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στον οποίο ανήκει η αρχική σύλληψη, αλλά και η επιλογή των τραγουδιών.

  Το Retropolis Project αποτελεί μια συνολική καλλιτεχνική προσπάθεια πολιτιστικής επικαιροποιήσης της εποχής του μεσοπολέμου. Ήχοι και μουσικές της εποχής, αλλά και μια νέου τύπου νοσταλγία που αφήνει ως αίσθηση πίσω της η Αθήνα εκείνης της περιόδου, ειδωμένη μέσα από τα μάτια νέων μουσικών, συγγραφέων και εικαστικών, εκπρόσωποι όλοι της σύγχρονης καλλιτεχνικής γενιάς.

  Τη σκηνοθετική επιμέλεια των δύο μουσικών βραδιών υπογράφει ο βραβευμένος από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, Γιάννης Σκουρλέτης. Τα κείμενα είναι της Ειρήνης Σουργιαδάκη και η παρουσίαση ανήκει στον ηθοποιό Δημήτρη Πασσά. Οι ζωντανές βραδιές του Retropolis συνοδεύονται απο την έκθεση φωτογραφίας που επιμελείται η ανερχόμενη φωτογράφος Βάσια Αναγνωστοπούλου.

  -----

  Το αστικό τραγούδι του μεσοπολέμου στην ψηφιακή εποχή.

  Δύο ακόμα μοναδικές βραδιές την Πέμπτη 16 & την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

  Κείμενα: Ειρήνη Σουργιαδάκη
  Παρουσίαση: Δημήτρης Πασσάς

  -----

  Τραγούδια, Κείμενα, Φωτογραφίες & Video θα βρείτε στο www.retropolis.metropolisnews.gr

  RETROPOLIS @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
  Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
  Τηλ.: 210-3418550
  Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17 Ιουνίου
  Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
  Είσοδος: 15

  Φοιτητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ: 10

  πηγή: postyourevent.gr