Kill 'em All !!!! Το ντεμπούτο .... Ένας "ακατέργαστος αδάμας" που θα έλεγες ότι .... λάμπει μέσα από τον βούρκο !!!
Με το που βάζεις τη βελόνα του πικάπ στα αυλάκια του βινυλίου .... το βλέπεις βρε παιδί μου, ξεχειλίζει ο δίσκος από συναισθηματική φόρτιση .... από ένα σωρό καταπιεσμένα και πληγωμένα συναισθήματα που ζητούν διέξοδο να εκφρασθούν .... και τη βρίσκουν στη σκληροτράχηλη αυτή μουσική, στις γεμάτες απόγνωση κραυγές και στις "ηλεκτροκιθαριστικές ριπές" !!! Ένας δίσκος που ξεχωρίζει για την εντιμότητά του, για την αλήθεια του ..... ένα πραγματικό ταξίδι στις πονεμένες πλευρές της ζωής μας .....
Σε αυτόν το δίσκο "ακουμπήσαμε για τα καλά" εμείς "των 80ς οι εκδρομείς" την περίοδο που "εισχωρήσαμε" στο "στρατόπεδο των χεβιμεταλλάδων" !!! Ο δίσκος αυτός έγινε, πραγματικά, "δίσκος - σημείο αναφοράς" της τόοτε εφηβείας μας !!! Και μάλιστα .... έδωσε τροφή για ... ατέρμνονες συζητήσεις στις παρέες μας για πολλά χρόνια !!! Για παράδειγμα, θυμάμαι τους περιπάτους με τον κολλητό μου Γ.Κ. στα μονοπάτια του Χορτιάτη πάνω από τη Σαλονίκη, με τον Γ.Κ. να μού διηγείται για τον συμμαθητή του που τού είχε γράψει σε κασέτα τον εν λόγω δίσκο !!!
Αλλά και ένας άλλος γνωστός μας, ο Γιάννης Παλαβός, εξέδωσε πριν λίγα χρόνια μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Αληθινή Αγάπη" !!! Στο διήγημά του "Το βράδυ που η ζωή του Νίκου δεν άλλαξε ποτέ" υπάρχει μια αναφορά σε τραγούδι του εν λόγω δίσκου !!! Σε αυτό το διήγημα, ο Νίκος κοιμάται και ... βλέπει ένα όνειρο, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τον ανεκπλήρωτο έρωτά του από τα σχολικά χρόνια και .... τις Metal κασέτες της εφηβείας του !!! Ας διαβάσουμε το απόσπασμα :
"Το εσωτερικό του πύργου από τη μια μεριά ήταν γεμάτο από άγραφες κασέτες, ενώ απ' την άλλη στοιβάζονταν αυθεντικές κασέτες όλων των Metal συγκροτημάτων που είχε λατρέψει. Καθώς το ριφ του μπάσου από το Anaisthesia - Pulling Teeth των Metallica πλημμύριζε το κάστρο, αυτοί έκαναν μανιασμένο έρωτα ..."
http://youtu.be/S002MadnlQs
Το δικό μου αγαπημένο - εδώ και πολλάαα χρόνια - από τον δίσκο είναι αυτό :
http://youtu.be/jfPZkMPMKdU