ελληνική μουσική
  312 online   ·  210.665 μέλη
  chat

  7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κυκλάδων 2011

  postyourevent
  02.08.2011, 13:11

  Festival KykladesΕπτά χρόνια πέρασαν από τότε που το πολιτιστικό όραμα τεσσάρων φίλων και συνεργατών και η αγάπη τους για την κλασική μουσική και την πρωτογενή της δημιουργία ενώθηκαν και βρήκαν την έκφρασή τους στη δημιουργία ενός πιλοτικού – τότε – προγράμματος, που απευθυνόταν στους λάτρεις του κλασικού ρεπερτορίου και το οποίο θα πραγματοποιούταν σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου.

  Για το λόγο αυτό ο Φώτης Καραγιαννόπουλος, ο Κώστας Φωτόπουλος, ο Γιώργος Φουφόπουλος  και ο γνωστός βιολονίστας Γιάννος Μαργαζιώτης - ο τελευταίος έχει μέχρι και σήμερα τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ- ίδρυσαν το Δίκτυο Κλασικής Μουσικής (Classical Music Network) και εγκαινίασαν στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τη Σύρο,  το 1Ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής. Ένα Φεστιβάλ που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Απόλλων, ένα αριστούργημα του 19ου Αιώνα με μια αρχιτεκτονική μοναδικότητα.

  «Αναβιώνοντας τη μουσική παράδοση του 19ου αιώνα, το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις της κλασικής μουσικής. Παράλληλα, αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση σε όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους  στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να ψυχαγωγήσει τους επισκέπτες της Σύρου, προσφέροντας, με πνεύμα δημιουργίας και αφοσίωσης ένα αρμονικό αποτέλεσμα» εξηγούν οι ιδρυτές του Φεστιβάλ.

  Η πρώτη πολιτιστική αυτή διοργάνωση, όπως και οι επόμενες, πραγματοποιήθηκαν  με τη στήριξη σημαντικών φορέων: τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμουπόλεως, ενώ την εικαστική δημιουργία  του Φεστιβάλ φιλοτεχνεί μέχρι και σήμερα ο γνωστός ζωγράφος Αλέκος Φασιανός.

  Η κρίση που μαστίζει την Πατρίδα μας άγγιξε και το Φεστιβάλ Κυκλάδων. Δεν εμπόδισε όμως τη διοργάνωσή του για το φετινό καλοκαίρι. Η αγάπη των ανθρώπων της κλασσικής μουσικής και των Συριανών καθώς και:
  -    η πίστη των επαγγελματιών του τουρισμού του ΕΟΤ και του Προέδρου του κυρίου Κολέτσου στη στρατηγική σημασία διοργανώσεων σαν αυτής του Φεστιβάλ Κυκλάδων
  -    η θέληση των ειδικών στις χορηγήσεις του ΟΠΑΠ και του προέδρου κυρίου Σπανουδάκη να υποστηρίξουν διοργανώσεις με αξίες,
  -    και η κατανόηση των ανθρώπων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (www.ttbank.gr) και του προέδρου του κυρίου Παπαδόπουλου για την προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει στους χορηγούς του το Διεθνές Φεστιβάλ Κυκλάδων με το κύρος του έφερε για μια ακόμα χρονιά το Διεθνές φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής ξανά κοντά μας. Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έπαιξε πρώτα από όλα και από όλους οι Συριανοί, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και ο Δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλας με το Δημοτικό του συμβούλιο. Οφείλουμε ως άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης ένα ευχαριστώ σε όλους.

  Μέσα στα χρόνια που πέρασαν ο χαρακτήρας και το στίγμα του φεστιβάλ είναι πλέον διεθνή. Οι σημαντικότερες προσωπικότητες και μουσικά σχήματα  διεθνούς ακτινοβολίας, όπως των, Λεωνίδα Καβάκου, Δημήτρη Σγούρου, Frans Helmerson, Nobuko Imai, Mihaela Martin, Enrico Pace, Michel Lethiec, Radovan Vlatkovic, Hariolf Schlichtig, Royal Danish Orchestra, Michelangelo quartet, Artis piano trio, Sartory quartet, New Hellenic quartet, “εκπέμπουν” το «σήμα» του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Κυκλάδων  σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

  «...Μέσα σε ετούτο το διάστημα θεωρώ πως ενισχύθηκε σημαντικά η αναγνωρισιμότητά του Φεστιβάλ  αλλά και ο διεθνής χαρακτήρας του στο εξωτερικό. Πιστεύω πως ετούτο οφείλεται κυρίως στις ειδικές μετακλήσεις από το εξωτερικό που κάθε χρόνο πραγματοποιούμε,  διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό το πεδίο συνεργασίας και κατ’ επέκταση δημιουργίας μεταξύ ελλήνων και ξένων μουσικών….» διευκρινίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννος Μαργαζιώτης.

  Έτσι, ο Αύγουστος του 2011 βρίσκει το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κυκλάδων να γιορτάζει,  διανύοντας αισίως τον 7ο χρόνο ζωής του και την πιο δημιουργική χρονιά του. Το πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σύρο το φετινό καλοκαίρι γιορτάζει και παρουσιάζει έξι εντυπωσιακά κοντσέρτα.

  7th International Classical Music Festival of Cyclades
  7o Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων
  ICMFC

  ... August 19th - 27th 2011
  19 – 27 Αυγούστου, 2011

  ΑPOLLO THEATRE
  Θέατρο Απόλλων

  Hermoupolis – Syros
  Ερμούπολης - Σύρος

  Artistic director: Yannos Margaziotis
  Καλλιτεχνικός διευθυντής: Γιάννος Μαργαζιώτης

  Production: Classical Music Network (CMN)
  Οργάνωση παραγωγής: Δίκτυο Κλασσικής Μουσικής (CMN)

  Production coordinator: Lena Chatzigrigoriou
  Συντονισμός παραγωγής: Λένα Χατζηγρηγορίου

  Under the auspices of the Municipality of Syros – Hermoupolis
  Υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

  Tickets: Apollo Theatre, Tel:+302281085192, operating hours 10.00-14.00 & 18.30-21.00
  Online booking:
  www.ticketservices.gr
  Order by telephone : +302107234567

  More info at: www.festivalcyclades.com

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - PROGRAM

  Παρασκευή 19 Αυγούστου, Θέατρο Απόλλων, 21:00
  Friday August 19, Apollo Theatre, 21:00

  ''Opera Soloists''

  Γιάννος Μαργαζιώτης / Yannos Margaziotis, βιολί / violin, Lars Bjornkjaer, βιολί / violin, Αγγέλα Γιαννάκη / Angela Giannaki / βιόλα / viola, Sune Ranmo, βιόλα / viola, Leo Winland, τσέλο / cello, Βασίλης Παπαβασιλείου / Vassilis Papavassiliou, κοντραμπάσο / double bass Murat Φzόlgen , όμποε / oboe – Tolga Alpay φαγκότο / bassoon

  Fr. Devienne (1759-1803)
  Κουαρτέτο για φαγκότο και έγχορδα σε σολ ελάσσονα, έργο 73 / Quartet for Bassoon and strings in G minor op.73

  W.A.Mozart (1756-1791)
  Κουαρτέτο για όμποε και έγχορδα σε Φα μείζονα, K.370 / Quartet for Οboe and strings in F major, K. 370

  Johannes Brahms
  Κουϊντέτο εγχόρδων σε σολ μείζονα, έργο 111 / String quintet in G major. op. 111
  Η εναρκτήρια συναυλία του φετινού φεστιβάλ και μια τέλεια ευκαιρία για Μότσαρτ και Μπραμς.
  Ενδιάμεσος σταθμός ο Γάλλος σύγχρονος του Μότσαρτ, Ντεβιέν. Συμπράττουν μερικοί από τους καλύτερους σολίστ της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας της Σμύρνης. Από Δανέζικης πλευράς o διάσημος βιολονίστας και εξάρχων της, Lars Bjornkjaer και ο κορυφαίος στη βιόλα Sune Ranmo. Από Ελληνικής πλευράς αντιστοίχως ο βιολονίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Κυκλάδων, Γιάννος Μαργαζιώτης, η πλέον αναγνωρίσιμη έγχορδη παρουσία Αγγέλα Γιαννάκη και ο κορυφαίος του κοντραμπάσου, επίσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασίλης Παπαβασιλείου. Οι παραπάνω συνδυάζονται τέλεια με τον βελούδινο ήχο του εξαιρετικού τσελίστα κορυφαίου της Βασιλικής Όπερας της Στοκχόλμης Leo Winland και με τους δύο δεξιοτέχνες ξύλινους πνευστούς από την Σμύρνη.

  In this year’s Festival opening concert, distinguished soloists from the Royal Danish Orchestra, the National Opera of Greece and the State Orchestra of Smyrna, will come together in order to present compositions by Mozart, his contemporary Devienne, and Brahms. Appearing from Denmark: the well-known violinist and concertmaster of the Royal Danish Orchestra, Lars Bjornkjaer, and the principal violist Sune Ranmo. And from Greece, the artistic director of the International Classical Music Festival of Cyclades and concertmaster of the National Opera Yannos Margaziotis, the violist Angela Giannaki, and the principal contrabassist Vasilis Papavasileiou. The above will be joined by the velvet sound of Leo Winland, principal cellist of the Royal Stockholm Opera, and two virtuoso woodwind players from the State Opera of Smyrna, Murat Φzόlgen and Tolga Alpay.

  Τιμές εισιτηρίων / Ticket prices:
  Πλατεία / Stalls 20€ - Θεωρεία / Boxes 25€ - Εξώστης / Circle 10€

  Σάββατο 20 Αυγούστου, Θέατρο Απόλλων, 21:00
  Saturday August 20, Apollo Theatre, 21:00

  ''Τα διαμάντια της μουσικής δωματίου'' / Chamber music jewels''

  Ai Motohashi / Σολίστ της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
  Ai Motohashi / Soloists from the Royal Danish Orchestra and the National Opera of Greece

  Joseph Haydn
  Τρίο για πιάνο σε σόλ μείζονα “Gipsy trio” / Piano trio in G major “Gipsy trio”

  L.v. Beethoven
  Σονάτα για βιολί και πιάνο “H Άνοιξη” / Sonata for Violin and Piano “Spring sonata”

  Felix Mendelssohn
  Σεξτέτο για πιάνο και έγχορδα σε ρε μείζονα, έργο 110 / Piano sextet in D major, op. 110

  Αi Motohashi piano, Yannos Margaziotis violin, Lars Bjornkjaer violin, Angela Giannaki viola, Sune Ranmo viola, Leo Winland cello, Vassilis Papavassiliou double base

  Μία εξαιρετική παρουσία αυτή της Γιαπωνέζας πιανίστα Ai Motohashi. Πότε ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες, πότε ως μέλος συνόλου μουσικής δωματίου μαγεύει το ακροατήριο με τον απόλυτο συγχρονισμό της, όσο και με τις ηλεκτρισμένες ερμηνείες της. Μέλος του Ergon Ensemble, ιδανική να αναμετρηθεί και με τις πιο απαιτητικές σύγχρονες συνθέσεις του 20ου και 21ου αιώνα. Μαζί οι σολίστ από τις κρατικές όπερες της Δανίας και της Ελλάδας προσφέρουν την δυνατότητα για την ιδανικότερη στιγμή απόλαυσης ''καθαρής'' μουσικής δωματίου στο φετινό Φεστιβάλ Κυκλάδων.

  The Japanese pianist Ai Motohashi, is a truly gifted musician who manages to enchant her audiences both in solo appearances through her inspired playing and in chamber music performances with her impeccable timing. As a member of the Ergo Ensemble she is specialized in the most demanding of the 20th and 21st century compositions. She will be performing with soloists from the Royal Danish Orchestra and the National Opera of Greece in a truly “pure” chamber music program.

  Τιμές εισιτηρίων / Ticket prices:
  Πλατεία / Stalls 20€ - Θεωρεία / Boxes 25€ - Εξώστης / Circle 10€

  ....................................................................

  Δευτέρα 22 Αυγούστου, Θέατρο Απόλλων, 21:00
  Monday August 22, Apollo Theatre, 21:00

  “Mozart's French connection”
  Από το Μάνχαϊμ στο Παρίσι / From Manheim to Paris

  Νίκος Νικόπουλος / Nikos Nikopoulos, φλάουτο / flute
  Γωγώ Ξαγαρά / Georgia Xagara, άρπα / harp
  Artis Ensemble

  W. A. Mozart (1756-1791)
  Κουαρτέτο για φλάουτο και έγχορδα σε ρε μείζονα, Κ. 285
  Flute quartet in D major, K. 285

  F. J. Naderman (1781 -1835)
  2η Σονάτα για άρπα σε ντο ελάσσονα από τις ''Sept Sonates Progressives''
  Sonata for Harp No. 2 in C minor, from the ''Sept Sonates Progressives''

  Fr. Devienne (1759-1803):
  Κοντσέρτο Νο. 7 για φλάουτο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα
  Flute concerto No. 7 in C minor

  W. A. Mozart (1756-1791)
  Κοντσέρτο για φλάουτο και άρπα σε ντο μείζονα, Κ . 299
  Flute concerto in C major, Κ. 299

  Το Μάρτιο του 1778 ο Μότσαρτ, ως νέος άνδρας που αναζητά την επιτυχία και όχι πια ως παιδί-θαύμα, μετά από πολύμηνο ταξίδι με ενδιάμεσους σταθμούς καταφθάνει στο Παρίσι. Εκεί, με την καθοδήγηση της πένας του, το φλάουτο συναντά την άρπα – ιδιαίτερα δημοφιλές όργανο τότε στο Παρίσι – στο πιο διάσημο ιστορικά ραντεβού τους: στο Κοντσέρτο για φλάουτο και άρπα ΚV 299.

  Ο Νίκος Νικόπουλος, σόλο φλάουτο της ΕΛΣ με διαρκή σολιστική παρουσία και η Γωγώ Ξαγαρά, σόλο αρπίστα της ΚΟΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα ξεχωριστά έγχορδα του φεστιβάλ για να αναβιώσουν την μουσική ατμόσφαιρα του Παρισιού λίγο πριν το ξέσπασμα της Γαλλικής Επανάστασης και να καταδείξουν την αλληλεπίδραση του Μότσαρτ με τη παρισινή μουσική κουλτούρα. Με αφετηρία το Κουαρτέτο για φλάουτο ΚV 285 που γράφτηκε στο Μανχάιμ, ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού θα περιδιαβούμε το μουσικό Παρίσι με οδηγό το Francois Devienne, που αποκαλείτο «ο Γάλλος Μότσαρτ», και ένα κατεξοχήν συνθέτη της πολύ δημοφιλούς στους κύκλους του Παρισιού άρπας, του J. Naderman. Η συναυλία θα κλείσει όπως άρχισε, με Μότσαρτ: το Κοντσέρτο για φλάουτο και άρπα σε απόδοση για μικρό σύνολο θα κλείσει το κύκλο.In March 1778 Mozart, not anymore as prodigy-child but rather as a young man looking for success, arrives at Paris after a several-month journey through various musical centers. There, flute and harp have their historically most known rendezvous under Mozart’s guidance.

  Nikos Nikopoulos, solo flute with the GNO and an active soloist, and Georgia Xagara, solo harp with the Athens State Orchestra, join their forces with the distinguished strings of the festival to revive the musical Parisian atmosphere just before the outburst of the Revolution as well as to underline the interaction between Mozart and the musical culture of France. With the Flute Quartet KV 285 as a starting point, a work that was composed in Manheim, last stop before Paris, we will tour around musical Paris guided by Francois Devienne, considered “the French Mozart”, and F. J. Naderman, mainly a composer for the harp which was a very popular instrument in the musical circles of Paris. The concert will conclude, as it started, with Mozart: Concerto for flute and harp played by a small ensemble.

  Τιμές εισιτηρίων / Ticket prices:
  Πλατεία / Stalls 20€ - Θεωρεία / Boxes 25€ - Εξώστης / Circle 10€

  Tετάρτη 24 Αυγούστου, Θέατρο Απόλλων, 21:00
  Wednesday August 24, Apollo Theatre, 21:00

  Βασιλική Καραγιάννη/Vassiliki Karagianni, σοπράνο/soprano - Δημήτρης Γιάκας/Dimitris Yakas, πιάνο/piano - Θανάσης Αποστολόπουλος/Thanasis Apostolopoulos, πιάνο/piano - Μάγδα Μαυρογιάννη/Magda Mavroyanni, αφηγήτρια/narrator – Artis Ensemble – Anton Martynov, βιόλα/viola

  W.A.Mozart
  Κοντσέρτο για πιάνο σε λα μείζονα, kv 414 / Piano concerto in A major, KV 414

  Gustav Mahler
  Κουαρτέτο για πιάνο και έγχορδα σε λα ελάσσονα / Piano Quartet in A minor

  Gabriel Faure: Le papillon et la fleur, Giuseppe Verdi: Lo spazzacammino, Εmmanuel Chabrier: Enfin je me sens mieux …(άρια του Lazuli από την όπερα L’ETOILE), Robert Schumann: Mondnacht op.39/5   Richard Strauss: Stδndchen op. 17/2, Franz Lizt: Oh ! quand je dors …, Jacques Offenbach: Les oiseaux dans la charmille ...(άρια της Ολυμπίας από την όπερα ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΧΟΦΜΑΝ)
  Manuel Rosenthal: La souris d’Angleterre, Leo Belibes : Les filles de Cadix

  Αrtis Ensemble
  Anton Martynov violin, Yannos Margaziotis violin, Lars Bjornkjaer violin, Yura Kandilidis violin, Angela Giannaki viola, Sune Ranmo viola, Leo Winland cello, Vassilis Papavassiliou double bass

  Η παρουσία της Βασιλικής Καραγιάννη στις σημαντικότερες παραγωγές όπερας διεθνώς την κατατάσσει στις σημαντικότερες Ελληνίδες υψιφώνους. Η τέλεια τεχνική της μαζί με την σαγηνευτική της παρουσία, δημιουργεί το τέλειο μείγμα επί σκηνής. Μία πραγματική πρέσβειρα πολιτισμού για την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί με τον εξαιρετικό πιανίστα Δημήτρη Γιάκα ο οποίος κατέχει όσο κανείς την τέχνη του συμφωνικού ήχου δια μέσου του πιάνου και την πολυτάλαντη ηθοποιό-μουσικό και σκηνοθέτη Μάγδα Μαυρογιάννη θα τους απολαύσουμε σε ένα παιχνίδι μουσικής, λόγου και υποκριτικής. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ένας ακόμα διακεκριμένος Έλληνας σολίστας του πιάνου. Ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Με εμφανίσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης και με μεγάλη αγάπη στη σύγχρονη λόγια ελληνική δημιουργία.

  The appearances of Vasiliki Karayanni in major international opera productions have classified her as one of the top Greek soprano singers. Her flawless technique in combination with her enchanting stage presence, deliver a perfect effect in her performances, making her a true advocate of Greek culture throughout the world. Along with the gifted pianist Dimitris Giakas, known for his impeccable symphonic sound in his piano playing, and the multi-talented actress/musician and director Magda Mavrogianni they will present us with a game of music, speech and acting. In the first part of the concert, the audience will have the opportunity to enjoy yet another distinguished Greek soloist, with appearances in major European venues, the pianist Thanasis Apostolopoulos, who shares a great interest in contemporary Greek literary creativity.

  Τιμές εισιτηρίων / Ticket prices: Πλατεία / Stalls 25€ - Θεωρεία / Boxes 30€ - Εξώστης / Circle 15€

  Παρασκευή 26 Αυγούστου, Θέατρο Απόλλων, 21:00
  Friday August 26, Apollo Theatre, 21:00

  Trans c r i p tion Ensemble

  Paul Juon (1872 – 1940)
  Tρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο σε σολ ελάσσονα, οp. 60 (1915), Piano trio in G minor, op. 60 (1915)

  Dimitri Shostakovich
  Tρίο Αρ. 1 για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο σε ντο ελάσσονα, έργο 8, Piano Trio No. 1, in C minor, Οp. 8

  Antonin Dvorak (184l-1904).
  Tρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο σε μι ελάσσονα, έργο 90, "Dumky", Piano Trio in E Minor, Op 90, "Dumky"

  Trans c r i p tion Ensemble
  Nikolaos Zafranas (piano)
  Yorgos Kandilidis (violin)
  Christos Grimbas (cello)

  Το Trans c r i p tion Ensemble είναι ένα από το πιο ενδιαφέροντα κι εξελισσόμενα μουσικά συγκροτήματα στην Ελλάδα. Κατέχει μια σημαντική θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα με σημαντικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων για τρίο, έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο αλλά και έργων εκτός ρεπερτορίου με βαρύνουσα ιστορική και κοινωνικο-πολιτική σημασία.

  The Trans c r i p tion Ensemble was formed in 2007 by Yorgos Kandylidis, Christos Grimpas and Nikolaos Zafranas, three successful soloists who belong in the new generation of highly regarded Greek musicians, enjoying frequent public performances with solo recitals and chamber music concerts in Greece and many other European countries. Through its performances, the Ensemble aspires to present celebrated chamber music masterpieces alongside the considerable repertoire of works transcribed for small ensemble, which fulfilled the need of audiences to be introduced to great compositions before the widespread use of recordings.

  Τιμές εισιτηρίων / Ticket prices: Πλατεία / Stalls 20€, Θεωρεία / Boxes 25€, Εξώστης / Circle 10€

  Σάββατο 27 Αυγούστου, Θέατρο Απόλλων, 21:00
  Saturday August 27, Apollo Theatre, 21:00

  Δεξιοτέχνες του πιάνου/Piano virtuosi
  Γιάννης Βακαρέλης /Janis Vakarelis, πιάνο/piano – Ai Motohashi, πιάνο/piano

  Γιάννος Μαργαζιώτης/Yannos Margaziotis, βιολί/violin – Anton Martinov, βιολί/violin - Lars Bjornkjaer, βιολί/violin – Sune Ranmo, βιόλα/viola – Αγγέλα Γιαννάκη, βιόλα/viola - Leo Winland, τσέλοcello – Βασίλης Παπαβασιλέιου/Vassilis Papavassiliou, κοντραμπάσο/double bass

  L.V. Beethoven
  Κοντσέρτο για πιάνο Νο.4 σε σολ μείζονα, έργο 58
  Piano concerto No.4 in G major, op. 58
  Arr.: Vinzenz Lachner (1811-1893)

  Robert Schumann
  Κουϊντέτο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 44
  Piano quintet in B flat major, op. 44

  Ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης πραγματοποιεί μια λαμπρή διεθνή καριέρα. Μοιράζει την καριέρα του με την ίδια άνεση ανάμεσα στο σολιστικό ρεπερτόριο και αυτό της μουσικής δωματίου, μετρώντας συνεργασίες με διάσημους καλλιτέχνες και σύνολα: Yuri Bashmet, Steven Isserlis, Heinrich Schiff, Misha Maisky, Ensemble Wien, Philharmonia Quartet Berlin, Quarteto della Scala. Επιπλέον δραστηριοποιείται σταθερά ως διοργανωτής φεστιβάλ, κρατώντας την καλλιτεχνική διεύθυνση τα τελευταία είκοσι χρόνια του Φεστιβάλ Ναυπλίου, ενός εκ των πιo σημαντικών και λαμπερών μουσικών φεστιβάλ στην Ευρώπη. Μαζί του στο κουϊντέτο του Σούμαν συμπράττει μια ακόμα διάσημη προσωπικότητα στον χώρο της μουσικής, ο βιολονίστας Anton Martynov. Μαθητής του Vladimir Spivakov και καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής του ''Rive Gauche Musique Chamber Music Concerts'' στο Παρίσι. Μετρά στο ενεργητικό του εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα του χώρου. Μέλος και του Ligeti string trio, έρχεται στην Ερμούπολη με διάθεση ανάδειξης των ρομαντικών στοιχείων του Σούμαν σε μια επιτόπια συνεργασία με τους Γιάννη Βακαρέλη, Lars Bjornkjaer, Sune Ranmo και Leo Winland . Το πρώτο μέρος της συναυλίας κρατά στα χέρια της με περισσή δεξιοτεχνία η Ai Motohashi στο 4o κοντσέρτο για πιάνο του L.V.Beethoven. Tη γνήσια μεταγραφή για κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο, την παρουσιάζουμε από το χειρόγραφο του Vinzenz Lachner (1811-1893) ο οποίος αποδίδει την συμφωνική ενορχήστρωση του Μπετόβεν με τέτοιο θαυμαστό τρόπο, ώστε το σολιστικό μέρος του πιάνου μαζί με τον ήχο του κουαρτέτου εγχόρδων να δομεί το “απόλυτο” έργο μουσικής δωματίου.

  The pianist Yiannis Vakarelis is enjoying a worldwide career both as a soloist and as a chamber music player, collaborating with many distinguished artists and ensembles such as: Yuri Bashmet, Steven Isserlis, Heinrich Schiff, Misha Maisky, Ensemble Wien, Philharmonia Quartet Berlin, Quarteto della Scala. For the past 20 years he has been the Artistic Director of the Nafplion Festival, one of the most inspired music festivals in Europe. In his performance of Schuman’s quintet, he will be collaborating with the renowned violinist Anton Martynov, student of Vladimir Spivakov, member of the Ligeti string trio, and the founder and artistic director of the “Rive Gauche Musique Chamber Music Concerts” in Paris. Lars Bjornkjaer, Sune Ranmo and Leo Winland complete the ensemble.

  In the first part of the concert the virtuoso Ai Motohashi will perform the Beethoven’s 4th piano concerto, arranged for piano and string quartet by Vinzenz Lachner (1811 - 1893). In this arrangement, the Beethoven’s symphonic orchestration is delivered in such a brilliant way, that the combination of the soloistic piano part and the string quartet structure the “ultimate” chamber music composition.

  Τιμές εισιτηρίων/Ticket prices: Πλατεία/Stalls 25€ - Θεωρεία/Boxes 30€ - Εξώστης/Circle 15€

  -----

  Αναλυτικά στο: www.festivalcyclades.com

  Τα εισιτήρια για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σύρο θα διατίθενται από τα www.ticketservices.gr, www.festivalcyclades.com και από το Θέατρο Απόλλων (Ερμούπολη, Σύρος, τηλ. επικοινωνίας. 22810 85192-3)

  H προπώληση ξεκινά σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου

  Οι τιμές εισιτηρίων  είναι οι ακόλουθες:
  10, 20 και 25 ευρώ για τις συναυλίες στις 19/08, 20/08, 22/08 και 26/08
  15, 25 και 30 ευρώ  για τις συναυλίες στις 24/08 και 27/08

  πηγή: postyourevent