ελληνική μουσική
  570 online   ·  210.845 μέλη

  Ελένη Πέτα - Παναγιώτης Μάργαρης

  postyourevent
  05.10.2011, 00:34

  Peta - MargarisΠαρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011
  Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο

  «Σε όλη την Ανδαλουσία όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί», είπε κάποτε ο Federico Garcia Lorca. Μετά από κάμποσα χρόνια ο Nick Cave δήλωσε: «Όλα τα τραγούδια αγάπης εμπεριέχουν duende. Ένα τραγούδι αγάπης, αγκαλιάζει πρώτα τον ενδεχόμενο πόνο, για να αγγίξει την αληθινή χαρά».

  Duende! με Φυσικό Ήχο!!!

  Το Duende, έννοια συνυφασμένη με την κουλτούρα της Ανδαλουσίας που δύσκολα ερμηνεύεται με ακρίβεια, είναι η πηγή έμπνευσης της ιδιαίτερης μουσικής παράστασης που παρουσιάζουν, χωρίς καμία μικροφωνική ενίσχυση, με απόλυτα φυσικό ήχο (unplugged) η Ελένη Πέτα σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011.

  Το Duende είναι το συναίσθημα, το πάθος, η ανείπωτη συγκίνηση, που μπορεί να γεννηθεί από μία στιγμή καλλιτεχνικής έκφρασης στο χορό, τη μουσική ή το τραγούδι. Το Duende κυριεύει όχι μόνο τον ερμηνευτή αλλά και το κοινό, δημιουργώντας συνθήκες, όπου η τέχνη μπορεί να γίνει άμεσα κατανοητή με ελάχιστα συνειδητή προσπάθεια.

  Συγκίνηση και ατμόσφαιρα μυσταγωγίας προκαλούν μέσα από το Duende η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης, επιλέγοντας να ερμηνεύσουν, με απολύτως φυσικό ήχο, μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Τραγούδια των Madredeus, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, Nicola Piovani, Ishtar ακόμη και των Pink Floyd συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, του Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Θάνου Μικρούτσικου.

  Γνώριμες μελωδίες, σε καινούριο ηχητικό περιβάλλον, δένουν αρμονικά μεταξύ τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο. Ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα με διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική.

  Η Ελένη Πέτα μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και ο Παναγιώτης Μάργαρης, από τους καλύτερους Έλληνες κλασσικούς κιθαρίστες με σπουδές και εμπειρία σε πολύ υψηλό επίπεδο, προτείνουν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με αίσθηση Duende στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011.

  Απολαύστε τους

  Έισοδος Κοινού: 21:00
  Ώρα Έναρξης: 21:30

  Τιμή Εισιτηρίου : 15€
  Προπώληση Εισιτηρίων:
  • Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Παπαναστασίου 57, 2410 549 326

  Πληροφορίες: 2413 00 82 26
  Διοργάνωση: ALIVE Art Performances

  πηγή: postyourevent.gr